Diazepam, xanax i inne benzo działają na krótko. Poza tym można sobie pogorszyć stan uzależnieniem. Są jeszcze betablokery, też na receptę. Ale działają łagodniej od benzo. Melisa jest dosyć łagodna, ale jak wypijesz ją zamiast porannej kawy, masz podwójną korzyść.moho pisze: ↑18 czerwca 2024, o 10:12A ja z ciekawości, co polecacie na uspokojenie po za benzo - Clono (akurat rzadko biorę czasami od ojca) sam biorę za to często od lekarza diazepam. Niestety uzależnia. Boję się skutków ubocznych i że jak kiedyś nie będę miał dostępu to coś mi się stanie. Najlepiej coś na receptę, hydro brałem ale to dla mnie za słabe. :vfreaky man pisze: ↑17 czerwca 2024, o 22:22A tak z ciekawości pytam, też mam przepisaną hydro tylko mniejsza dawka i spoko działa, więc u ciebie może też będzie git .nerwicalekowa pisze: ↑17 czerwca 2024, o 18:56
Do 3x 25 doraznie w razie potrzeby a czemu pytasz?
Wzialem wlasnie, zobaczymy czy dziala
Jeśli szukasz leków długofalowo redukujących lęk, to raczej antydepresanty, albo leki+ terapia lub sama terapia.
Psycholog potrafi obniżyć poziom lęku u pacjenta bez chemii, wiem z własnego doświadczenia. Nagrania DivoVica też pomagają.
U mnie bardzo pomógł fragment o postawie wspierającej, z II sezonu nagrań. Chodzi o to, żeby nie krytykować samego siebie, nie "dowalać" sobie, ale być swoim najlepszym przyjacielem w każdej sytuacji.