Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Sama nie wiem czy to nerwica
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Też mam te myśli o samobójstwie i zastanawiam się czy ja tego chce czy to tylko myśli natrętne ale czuje wewnętrznie że raczej bym tego nie umiała zrobić...
- Bartez93
To właśnie są te natręty tylko.Ale po prostu męczą bardzo bo wewnętrznie jestem zadowolony z życia przecież zaliczyłem sesję na studiach,nie mam problemów,szukam pracy na wakacje są cele,a takie myśli tylko mają na celu eskalować lęk i nas ograniczać,dlatego się nie poddaję.
-
Ach te ciągłe wątpliwości, dzięki za pomoc.
-
Wiecie co, normalnie idzie nie wytrzymać. Ostatnio ciągle mi się coś wydaje, na parapecie stoi storczyk i patrze na niego jak liście wystają z doniczki i wydaje mi się jakby to była żaba, od razu stres bo to już pewnie schizofrenia. Wstaje z kanapy idę w stronę pokoju ale zerkam przez okno z daleka i mam wrażenie że ktoś stoi na podwórku, podchodzę bliżej nikogo nie ma. Jadę do pracy gałęzie układają mi się w kształt jakiegoś ptaka, a to tylko gałęzie. Ruszam bluzką mam wrażenie że mucha mi siedzi na bluzce a to napis czarny. Czy możliwe że ja jestem już tak wyczulona czy to na prawdę już schizofrenia? 

-
Czy ktoś pomoże?
-
Twoja nerwica to lęk przed schizą z tego rozumiem. Nie dziwię się, że sprawdzasz to. Od kiedy tak masz?
- Natalie1208
Nie masz nic wspólnego ze schizofrenią. schizofrenik się tak nie zachowuje, nei trzyma takiej kontroli nad wszystkim. Osobę chorą to raczej rozpoznaje otoczenie, a on sam uważa ze wszystko z nim w porządku, ewentualnie ze to inni zwariowali i próbują z niego zrobić wariata 
U ciebie to po prostu jest wystraszony umysł i stąd wyczulenie i skanowanie.
Schizofrenii na pewno od tego nie dostaniesz.

U ciebie to po prostu jest wystraszony umysł i stąd wyczulenie i skanowanie.
Schizofrenii na pewno od tego nie dostaniesz.

-
Jak Ty mnie potrafisz uspokoić
a czy w nerwicy objaw taki że coś zaczyna w środku łapać takie dziwne uczucie i mam wrażenie, że coś się zaraz stanie, że to koniec, że już nie mogę wytrzymać tych myśli, że coś jest nie tak ze mną.

-
Standard. Chyba każdy tu tak ma.Zalękniona25 pisze: ↑4 lipca 2018, o 11:35Jak Ty mnie potrafisz uspokoića czy w nerwicy objaw taki że coś zaczyna w środku łapać takie dziwne uczucie i mam wrażenie, że coś się zaraz stanie, że to koniec, że już nie mogę wytrzymać tych myśli, że coś jest nie tak ze mną.
-
Nerwyzestali - mam tak od marca. Strach przed schizofrenią, utratą kontroli nad sobą.
-
Czyli nie jestem wyjątkiem, dzięki
-
Nie jesteś. Trochę osób ma tutaj te same obawy co ty i świrują pawiana tak samo. Ja akurat z innych świrów jestem ;p
- Natalie1208
Na forum wyraźnie widać ze są dwie grupy osób- hipochondrycy z lękiem przed chorobami fizycznymi i grupa osób z lękiem przed chorobami psychicznymi ( w tym ja)- i to naprawdę jest duuuza grupa osób, także nie jesteś wyjątkiem. Poczytaj trochę forum, zobacz ile osób doświadcza lęku przed schizofrenią, zauważ ze są to te same schematy co u Ciebie
ludzie boją sie latami i oprócz tego ze się boją to tej schizofrenii ani widu ani słychu 

-
Na czacie możesz se pogadać z takimi