Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed umieraniem
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kiedyś pracowałam w szkole, uczyłam chemii, teraz przez tężyczkę nie mogę bo ręcę mi się za bardzo trzęsą do doświadczeń, poza tym muszę być w domu ze względu na mamę.
A jeśli chodzi o pytanie, czy chce żyć, odpowiadam tak, ale w taki sposób w jaki ja sobie wyobrażam,w taki jak kiedyś, żeby nikt mnie do niczego nie zmuszał (proszki, wizyty u lekarza), a to już niemożliwe.
A jeśli chodzi o pytanie, czy chce żyć, odpowiadam tak, ale w taki sposób w jaki ja sobie wyobrażam,w taki jak kiedyś, żeby nikt mnie do niczego nie zmuszał (proszki, wizyty u lekarza), a to już niemożliwe.
-
-
- Gość
Musisz przepracować nienawiść, wyrazić w swoich myślach, emocjach... To może być też stłumiona nienawiść do rodziców, może zostałaś nauczona absolutnego szacunku do rodziców, oddania i posłuszeństwa, ale to nie może odbierać Ci prawa do wyrażania emocji, tego co naprawdę czujesz. Te choroby mogą wynikać z tego, że zamiast ukierunkować nienawiść na źródło złości, zaczęłaś ją przekształcać w autodestrukcję
Ostatnio zmieniony 7 lutego 2022, o 23:58 przez madmag87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jeśli chodzi o rodziców i szacunek to prawda w kontekście mamy, bo tata był alkoholikiem. Ale lekarze mówią, że rak tarczycy u 30latków to skutek czarnobyla.madmag87 pisze: ↑7 lutego 2022, o 23:56Musisz przepracować nienawiść, wyrazić w swoich myślach, emocjach... To może być też stłumiona nienawiść do rodziców, może zostałaś nauczona absolutnego szacunku do rodziców, oddania i posłuszeństwa, ale to nie może odbierać Ci prawa do wyrażania emocji, tego co naprawdę czujesz. Te choroby mogą wynikać z tego, że zamiast ukierunkować nienawiść na źródło złości, zaczęłaś ją przekształcać w autodestrukcję
-
Mówią farmazony, rak da się wyleczyć.magda10 pisze: ↑8 lutego 2022, o 00:07Jeśli chodzi o rodziców i szacunek to prawda w kontekście mamy, bo tata był alkoholikiem. Ale lekarze mówią, że rak tarczycy u 30latków to skutek czarnobyla.madmag87 pisze: ↑7 lutego 2022, o 23:56Musisz przepracować nienawiść, wyrazić w swoich myślach, emocjach... To może być też stłumiona nienawiść do rodziców, może zostałaś nauczona absolutnego szacunku do rodziców, oddania i posłuszeństwa, ale to nie może odbierać Ci prawa do wyrażania emocji, tego co naprawdę czujesz. Te choroby mogą wynikać z tego, że zamiast ukierunkować nienawiść na źródło złości, zaczęłaś ją przekształcać w autodestrukcję
-
Rak tak, ale tężyczki która sie wzięła z jego leczenia, już nie.mario546 pisze: ↑8 lutego 2022, o 00:08Mówią farmazony, rak da się wyleczyć.magda10 pisze: ↑8 lutego 2022, o 00:07Jeśli chodzi o rodziców i szacunek to prawda w kontekście mamy, bo tata był alkoholikiem. Ale lekarze mówią, że rak tarczycy u 30latków to skutek czarnobyla.madmag87 pisze: ↑7 lutego 2022, o 23:56Musisz przepracować nienawiść, wyrazić w swoich myślach, emocjach... To może być też stłumiona nienawiść do rodziców, może zostałaś nauczona absolutnego szacunku do rodziców, oddania i posłuszeństwa, ale to nie może odbierać Ci prawa do wyrażania emocji, tego co naprawdę czujesz. Te choroby mogą wynikać z tego, że zamiast ukierunkować nienawiść na źródło złości, zaczęłaś ją przekształcać w autodestrukcję
-
- Gość
Musisz zająć się przepracowaniem tej nienawiści, zobaczyć przynajmniej czy coś to da... Bo podejrzewam, że dwie kobiety pod okiem ojca alkoholika, to nie mogło być łatwo.. Może wszyscy tam wzajemnie żywiliście do siebie jakąś utajoną śmiertelną nienawiść, skoro wszyscy się tak pochorowaliście...
-
- Gość
Symbolicznie to wygląda tak, że ojca zalewała żółć, córka nie miała prawa głosu i dławił ją żal, a matka czuła się jakby miała żmije na piersi