To jest jak najbardziej normalne, myśli można odbierać jako głos w głowie.siemaeniuxd pisze: ↑24 sierpnia 2020, o 09:33Wiem, ze mialem przestac sie upewniac, ale to co sie stalo, nie daje mi spokoju. Mialem normalnie w glowie jakis mamroczacy glos tzn to nie byl prawdziwy dzwiek, nie slyszalem tego, to bylo w mojej glowie, ale i tak prawie ataku paniki dostalem. Z innymi objawami narazie sobie dobrze radze, ale to zepsulo wszystko, znowu uwierzylem, ze mam schize
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed schizą
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No nie wiem, teraz przez to znowu watpie w ta nerwice. To bylo jak zasypialem, tylko, ze to nie hipnagoga, bo dopiero co oczy zamknalem i jakbym sam to wywolywal, dziwny jestem
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dlaczego nie hipnagogia? Ja w ciągu mam milion takich sytuacji jak Ty. Że coś się wydaje, coś tam mówi, albo coś mi się przesłyszało.siemaeniuxd pisze: ↑24 sierpnia 2020, o 13:21No nie wiem, teraz przez to znowu watpie w ta nerwice. To bylo jak zasypialem, tylko, ze to nie hipnagoga, bo dopiero co oczy zamknalem i jakbym sam to wywolywal, dziwny jestem
/przerwa od forum
-
Nie wiem, wydaje mi sie to dziwne i nienormalne
-
Teraz jak na balkon wyszedlem slyszalem jakby glos z radia, juz "nerwica" mi podsyla, ze to pewnie omamy sluchowe i poczatek schizy
-
Nadal wam pisze te posty, bo pisanie tutaj mnie strasznie uspokaja
- Sylwek94
To jest zupełnie normalne...Sam miałem tak, i wystarczyło czasami zamknąć oczy w łóżku i zdarzały się odczucia jakbym słyszał czyjś głos...To nie jest nic groźnego i chorobliwego
Skoro nerwica Ci podsyła to olej to, może Ci ciężko bo masz mase wątpliwości ale przecież wiesz że wątpliwości, obawy to też sztuczki nerwicy...Zarzyzykuj i olej to
Skoro nerwica Ci podsyła to olej to, może Ci ciężko bo masz mase wątpliwości ale przecież wiesz że wątpliwości, obawy to też sztuczki nerwicy...Zarzyzykuj i olej to
"To co nas nie zabije, uczyni nas silniejszymi."
-
Problem jest w tym, ze juz sie przekonalem, ze mam nerwice i bylo lepiej, az do dzisiaj, glownie przez to, o czym pisalem wyzej. Znowu masa mysli, ze mam urojenia, albo, ze zaczne miec plus jeszcze po tych lekach sie dziwnie czuje, jakby dd bylo mocniejsze i sie znowu nakrecam, bo na wiadomo co jest na takich lekach napisane :/
- Sylwek94
Wiesz, mimo ,że się przekonałeś że masz nerwicę i było lepiej już, to to nie wystarczy. Nie zniknie od tak, od pstryczka palcem. Pewnie wiesz o tym dobrze. I to nie jest problem tylko taka jest kolej rzeczy...Przekonałeś się, że masz nerwice, masz trochę wiedzy, utrwalaj ją i zdobywaj więcej, i staraj się żyć mimo tych strasznych dla Ciebie objawów, myśli itp Z Artykułów czy z filmów przecież jasno można się dowiedzieć co i jak robić. Zaakceptuj to, że mimo że wiesz że to nerwica, wiesz jak to działa to to szybko tak nie minie. Dalej wiesz, że to nerwica i utrzymuj to przekonanie to nie jest nic innego, żadna choroba.
-
Wlasnie z tym mi jest ciezko bo ciagle mysle, ze to albo schiza albo jakis chad(nir opierdzielajcie mnie, wiem, ze tak nie jest chyba, tylko pisze to po to, zeby sie uspokoic)
- Sylwek94
Nie chyba tylko na pewno tak nie jest. Stań się świadomy tego, że masz nerwice, jest Ci ciężko nie myśleć o tym że masz schizę,Chad albo nie wiadomo co jeszcze, postaraj się o tym nie myśleć, ćwicz nie wkręcanie się w te myśli , bo wiesz ze to nie prawda, przekonuj siebie, ze to gówno prawda i jesteś zdrowy. Te myśli mają Cię tylko straszyć. Dlatego to iluzja i zrób krótko: Pozwól im być, siedzisz na fotelu, masz te myśli, zastopuj się i powiedz, sobie że to tylko wyobrażenia wystraszonego stanu emocjonalnego, w głębi wiesz, że nic CI nie jest. Powiedz okej, mam te myśli, niech trwają, niech płyną, nie wchodze w nie , są to są, super a teraz będe grał w gre, ogladał tv, czytał ksiazke, czy co innego robił, może być mi ciężko bo te myśli będą hulać ale bede staral sie robic swoje.
-
Oprocz tych mysli dochodzi tez wrazenie, ze dziwnie chodze, ze dziwnie sie patrze(tak wiem glupie), jak ktos przechodzi z usmiechem obok mnie to mam wrazenie, ze albo soe smieje ze mnie, albo widzi, ze zachowuje sie jak p*jeb i ma beke :/
- Sylwek94
Nie jest to głupie, tylko tak po prostu jest w tym stanie. To jest normalne w tym stanie. Mi jak cisnęło DD to miałem wrażenie, że wpadam w podłogę. Stałem oparty o ścianę w korytarzu na uczelni i naglę czuję jak moje nogi wpadają w podłogę, co za tym idzie przeraziłem się i zaraz przyszły myśli, że zemdlęję, a oprócz lęku i potu nic mi się nie stało. Wydawało mi się, że inni patrzą na mnie z pogardą, a przecież wcale mnie nie znają. Nie wiedziałem co to jest i dlaczego tak mam to się bałem tego. Ale jak się dowiedziałem to było o niebo lepiej. Ty przecież też wiesz, więc powinieneś zacząć to akceptować i przyzwalać na to. Wiesz czy nie wiesz, że to normalne w zaburzeniu ?
-
Wiem, ze to normalne w zaburzeniu i probuje to zaakceptowac, narazie idzie mi tak sobie, ale sie nie poddaje. Tez te posty powienienem przestac pisac, bo powoli to sie zmienia w temat manfreda