Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

problem istniejący od lat....co sądzą o tym eksperci z forum

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Krystek79
Zarejestrowany Użytkownik

6 października 2015, o 12:03

moj problem zaczal sie ok 2005 roku moja glupota *przygodny seks*jakos po dwoch dniach powiekszone wezly chlonne szyjne okazalo sie ze to bylo przemoczenie w wodzie czlowiek dotykal sie macal te *kuleczki*na szyji po ok 2-3tyg byly modne wtedy bramki smsowe ,z jednej takiej dostalem sms ktory brzmial cytuje:*witaj czy powiedziales swojej nowej dziewczynie o chorobie?zostales zarazony HIV*po przczytaniu mysle pomylka chodz straszny sms za chwile nastepny przepraszam za brak podpisu tak do ciebie to sie tyczy Krzysztof mozecie wierzyc lub nie to byl klimat 6-mies nieciekawy w moim zyciu wtedy mialem 25lat kupa lekarzy w,wreszcie pojscie na pierwszy wynik test HIV oczekiwanie na niego ,to jakis dramat co z tego ze wynik byl ujemny to siedzialo w glowie ktos a raczej podejrzewam urazona *panna*piszac to nie spodziewala sie ze komus mzoe zostac to do konca teraz powiem drogie Panie tak bez urazy kiedy poznajac nowa kobiete balem sie obcowania z nia tzn ze kazda potencjalna kobieta moze byc nosicielka wirusa to siedzi po dzis dzien....jak to sie objawia?juz tlumacze potrafilem po seksie oralnym isc na test...to nie jest normalne ale jak to powiedziec i komu????jak tam probowale sie otrzasnac z tego lekarze nie byli w stanie tu musze raz jeszcze podziekowac zalożycielce forum HIV/AIDS niejakiej *Melisie*ona mi wyslala link do stresu co moze wywowalac...druga kwestia po tym ok 6mie pozniej moja mama zachorowala na raka to bylo dla mnie przezycie ktore znow odbilo pietno na mej psychice skonczylo sie tym ze zyje i ma sie dobrze ale to ja bylem bardziej chory dlatego tez od 10lat jesli cokolwiek sie dzieje to nie ma innych u mnie chorob jak nowotwor pod kazda postacia...sprawa swierza z przed dwoch 1,5 tyg zawroty głowy,brak sił,nie mogę zasnąć dzwiek dziala na mnie drazniaco,siedze w domu (nie mam ochoty isc do ludzi)do tego bole glowy,cos na plecach pobolewa poszedlem wiec zwyczajowo jak to robie co 6mies morfologia i jak to zwykle bywa cos sie nie zgadzalo odchylka 0,2% np MONO% za duzo a obnizone MPV o 0,8% mowie ok pewnie to normalne wchodzac na internet czytajac za co to odpowiada mowie no jasne bialaczka monocytowa pewnie?jeszcze dodam dlaczego bialaczka 5lat moj zwiazek trwal z pielegniarka ktora pracowala na hematologii....powracajac do tematu jak tak czytalem to to odrazu puls 160/100...mysle sobie przeciez dlaczego mam nie byc chory w koncu jestem tylko jednostka.na drugi dzien poszedlem do rodzinnej pokazuje wynik ona mowi ale co to za odchylka tu wszystko ok.Wszystko pieknie wygadalem sie pomoglo na 2godz.Mysli moje byly takie a skad mam pewnsc ze sie zna nie pomylila sie???i czemu moje objawy nie znikaja nagle brak sil obawy zawroty glowy i na co czeka tylko zeby isc do lekarza tym zyje nie week mamy teraz ale ulga to isc i uslyszec nic nie dolega.Ciezko mi to pisac jestescie obcy ale chyba tu lepiej wylac to wszystko nie znajac sie niz osobie ktora patzry w cztery oczy np.psychiatra*nie jeden z was powie wariat moze..ale ciezko jets mi...nawroty mam podobnych stanow co 3-4mies....Jesli ktos bedzie chcial cos doradzic powiedziec przyjme wszystko na klate....P.S zapomniale dodac ilu lekarzy przez 10lat przeszedlem od pulnologa po neurologa.....

chciałem dodać ze od dwoch dni ból kolana doszedł łamanie kości raz jest raz go nie ma niestety dr.GOOGLE wskazuje jak zwykle na cos pod nazwą białaczkaa, ale znów człowiek sie zastanawia dlaczego akurat teraz nie moze byc tego w koncu nie mam aureoli zdrowegodo konca zycia czlowieka powiem wam ze to straszny klimat jest ciagła niepewność....Pozdrawiam nowicjusz z forum
Awatar użytkownika
Delphia

6 października 2015, o 12:37

Witaj Krystek79

<Nie jestem ekspertem :D> Zacznijmy od tego, że zarażenie HIV NIGDY nie ujawnia się po 2 dniach...czy nawet 2 tygodniach. Powiększenie węzłów chłonnych może wynikać z różnych przyczyn...stany zapalne, przeziębienie (nawet bardzo łagodne), przemęczenie, czy nawet silny stres. Nakręciłeś się wtedy mocno, co zresztą nie dziwne...po otrzymaniu takiej wiadomości. Jeśli po badaniu wynik wyszedł negatywny, to cóż...możesz go powtórzyć np. po 2 miesiącach - tak dla pewności...ale ogólnie nieczęsto się zdarza, by wyszedł on inaczej, niż ten pierwszy, a zachowana została dostateczna rezerwa czasu, jaki wymagany jest do przeprowadzenia miarodajnych badań. Powinny Cię uspokoić te wyniki...a fakt, że nie uspokoiły, wynika właśnie z nadmiernego skupienia się na tym...bałeś się tego, nie dowierzałeś...
Dalej piszesz, że nawet po innych kontaktach - silnie obawiałeś się zarażenia...cóż...zawsze bezpieczniej jest mieć jedną partnerkę, niż 30 :P Ale nie mam oczywiście zamiaru prawić Ci żadnych morałów...zabezpieczaj się odpowiednio i tyle...

Jeśli porobiłeś sobie wszystkie badania, jeśli przechodzisz je regularnie..np. raz w roku i te badania wychodzą prawidłowo, to nie widzę powodu, byś miał podstawy wierzyć, że dolega Ci coś. Twoje wyniki z odchyłami na poziomie 0,8 - to nie powód do stresu, ponieważ w drodze badania laboratoryjnego, takie odchyły są sprawą naturalną i nie wpływającą na ogólny wynik, bo nie bierze się takich wahań pod uwagę w ogólnym rozpoznaniu. Dopiero, gdy odchylenia są znacznie wyższe, badania się powtarza.

Powinieneś PRZESTAĆ doszukiwać się w internecie jakiś rozpoznań na swoje dolegliwości. To najgorsze, co możesz sobie robić. Cierpisz na hipochondrię i tyle. Wszelkie objawy somatyczne (gdy badania wypadają dobrze) - wywołane są właśnie tym, że się nakręcasz, napinasz z lęku o swoje zdrowie. Z takich napięć może boleć absolutnie wszystko...kolano, plecy, kark, żołądek...nakręcisz sobie to w swojej głowie i ciach...nagle robi się tragedia. Powinien zastanowić Cię również fakt, że objawy się zmieniają, zanikają, powtarzają się, lub zmieniają w inne...tak się nie dzieje podczas faktycznych chorób...
Napiszę raz jeszcze...ZREZYGNUJ z wyszukiwania chorób i objawów w google...internet to masa treści i dużo przydatnej wiedzy, ale niestety NIE w tym przypadku...

Polecam posłuchać nagrań chłopaków i poczytać artykuły (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś). Wiele się z nich dowiesz...
odburzanie-wedlug-divovica.html
integracja-skype-nagrania.html
W ucieczce nie ma żadnej wolności
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

6 października 2015, o 12:50

Nieźle :) Musisz się zacząć znieczulać na objawy swojego ciała i wyniki badań. To nie jest łatwe. Sam wychodzę z nerwicy od ładnych paru miesięcy i chociaż większość objawów już zniknęła to wczoraj np. dostałem ataku paniki przy okazji zastrzyku z witamin, o których przeczytałem w necie, że mogą inicjować wstrząs anafilaktyczny :D Także nie jesteś sam. Trochę wody w Wiśle musi upłynąć, zanim osiągniesz stan zen, jak guru forum - Victor :) Ale to jest do zrobienia. Poczytaj forum, słuchaj Divoviców, sięgnij po polecane tutaj książki psychologiczne (polecam zwłaszcza nurt beh-poz). Znajdź sobie jakieś hobby, zajmij się jakimś sportem. To musi być coś, co wejdzie Ci w nawyk. Chodzi o to, żebyś narzucił swojemu życiu jakiś rytm i cel. Polecam też jogę, medytację i dobre odżywianie. Nie musisz zasypywać się suplementami, ale witamina D na jesień i zimę oraz chelat magnezu z witaminą B6 nie zrobią Ci krzywdy.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Awatar użytkownika
empatycznySocjopata

6 października 2015, o 12:51

Od psychiatry dostałem tydzień temu skierowanie do neurologa, moja 'awaria' może mieć zupełnie inne podłoże. Teraz siedzę i słucham Jej Ostatni Rok i czuję, że to czeka również i mnie... Miałem pocieszyć, ale nie umiem. Gratuluję wytrwałości jeśli o lekarzy chodzi, podziwiam.
'' Jakim prawem oceniasz mnie? Stul ryj.
Mam już po prostu taki charakter - trudny.
Gadaj sobie i podbijaj mi fame
I tak nie wiesz kim jestem. ''

'' 24 godziny na dobę czuje się skrajnie.
Więc powiedz: jak mam Ci to wytłumaczyć werbalnie? ''

'' Zawsze kiedy potrzebuję Was
Wy nie chcecie mnie znać; i jak tu być normalny?
Ja - to ten przysłowiowy clown.
Czuję się ciągle tak jak bym budził w Was strach.
Nawet kiedy nie chce. To jest Wasza wina.
Bo sami nie wiecie czego chcecie...
Ja staram się...
Nie umiem już więcej... ''
Awatar użytkownika
aveno

6 października 2015, o 12:52

Ja tez ekspertem nie jestem a wrecz przeciwnie :D
Ale wiem co to hipochondria, sama sie z nia zmagam od kilku lat i nie wiem czy kiedys ja pokonam to strasznie wchodzi w nawyk. I jak dla mnie niestety gorsze od np atakow paniki bo tutaj zyjemy w ciaglym leku i z wieczna niepewnoscia.

Tez mialam takie zdarzenie z morfologia gdzie mialamm.podwyzszone eozynofile troche i juz tragedia bo w internernecie wszedzie pisza ze to poczatek bialaczki eozynofilowej. Minal rok i zadnego poczatku nie bylo :D

W naszym przypadku to ratuje nas chyba tylko odciecie od neta ;) Im szybciej przestaniesz szukac i drazyc tym.lepiej bo znajdziesz sobie wkoncu tak 'ciekawa' chorobe ze sie pogubisz calkiem, jak ja obecnie :p
Awatar użytkownika
Krystek79

6 października 2015, o 21:24

Delphia pisze:Witaj Krystek79
witaj Delphia

temat jesli chodzi o HIV staram sie z tym walczyc wiadomo jedna partnerka najlepsza ale widzisz znow nasuwaja sie pytania nie ma teraz zlych i dobrych nawykow?a jaka mamy pewnosc ze ta kobieta rozstala sie z facetem poiwedzmy a hiv to jets lancuch?i mowa w stylu ja jestem pewna jego albo ja jestem pewny jej to nie dziala na osobe taka jak ja ktora np cos niecos wie bo kiedy bylem pewny ze to tylko w klimatach narkomanów sie dzieje i powiedzmy klimat homoseksualistow np.
a teraz powiedzmy zaczynamy pytac partnera badz partnerke moze sie oburzyc?obrazic pomyslec o co mu chodzi lub o co jej chodzi.

teraz na topie jest ta moja przypadlosć z przed dwoch tygodni

czyli po tyg objawow w stylu zawroty glowy,w miedzy czasie brale leki ktore mi wypisala wczesniej lekarz rodzinny typu atarax,signopan(za mocny),doszly jakies dzwonienia w uszach w tej chwili nawet drazni mnie dzwiek,swiatlo wole jak jest ciemniej,raz byloze idac oswietlonym holem rozjezdzala mi ie droga rozne objawy naprawde i ta pamiec czasami ide po cos i nie pamietam po co???po tygodniu niew iem dlaczegozawsze tak robilem prywatnie na badania i tak jak wspomnialem Delphia patrze na wyniki aaaa jakies MONO% 8,2 gdzie norma 3-8 jest mowie a co to takiego drugi temat MPV 7,2 gdzie norma 8-12 ale juz idac do auta podpowiadalo mi w glowie chyba cos nie tak jednak jakby bylo wszystko dobrze nie ma odchylek,zaszedlem do fryzjera czekajac w kolejce lezaly gazety.Skorzystalem z gazety oczywisci lezalo cos o zdrowiu "jezyk prawde ci powie"ja patrze no moj jezyk taki z efektem przygryzionym i geograficzny i co bylo napisane jak taki jezyk jest to porblem dodatkowo z trzustka i watrobą:)Pani pytajac czy dobrze i podoba mi sie fryzura ja juz myslalem o tym by isc do auta i na spokojnie ogladac jezyk.NIe dodalem ze robiac morfologie skusilem sie na proby watrobowe tak nie bylo zadnych odchylek.

W domu zaczalem wertowac moje wynii rozniste od 2011 i nigdy tak nie bylo chodz rozne byly normy i wskzania ale juz mozg zatwierdzil problem doszly czerwone plamy na buzi tettno 160/100 panika dr.google jeszcze dodal ze te elementy ktore sie ie zgadzaja odpowiadaja za bialaczke np monocytowa jeszcze natrafielm ze te przypadlosci moje czylizawroty glowy slabo brak sil bole w kosciach to tez bialaczka i powiem tobie wam no mega ciezki klimat w glowie.Biorac pod uwage fakt pojscia na badanie biora z laboratoirm ALAN tel ze podejrzewam jakby cos bylo ie tak po to tel; ze dzwonia.Na drugi dzien do rodzinnej ona na to patrzy i mowie ze to zadne odchylki ale mozg zakodowal mi jedno ze moze sie mylic Doktórka moze ktos mial zly dzien i nie zadzwonil to sa juz gdybania i przypuszvzenia zmeczony tym jestem i strach ze ja mnie poloza w szpitalu zostawie najblizszych z problemami kto oplaci to wszystko i w ogole .Co do badan robie co 6mies i usg tak samo co 6mies:)kolega mowi np ze on 20lat nie byl jak boli przestanie ja znow robie to za czesto nalozylo sie wiele sytuacji na ten stan>pieknie sie pisze bo nie znamy sie a komu na zywo o tym mowic?Co do rodzinnej dala mi jeszcze na tarczyce badanie ale znow bylo ok polecila psychiatre ale czlowiek sie zbiera i zbiera wychodzac na konec nie potrzebnie dodala jak Pan bedzie hcial za miesiac powtorzymy w naszym laboratorium i znow mozg zakodowal jednak ma obawy jakies???mowie wam jeszcze dwa dni temu bole kolan i bol czasami na lokcie przedzie stawy ogolnie mniej zawrotow ale zaraz zadyszka szybki ododcech jak o wszystkim czlowiek mysli.Ostatni taki stan byl w marcu i przed wakacjami problem z oczami bo bolal pare dni i nic nie wyszlo wczesnie marzec podwyzszony wynik PSA(prostata)zrobilem sobie wczesniej bo jestem uwarunkowany genetycznie chodz info bylo po 50ttym roku ja juz okazalo sie ze normy sa zawyzone teraz a laboratorium mialozanizone o cale dwa punkty ale juz wtedy tez bolala prostata problem z oddawaniem moczu,dusznosci zawroty glowy slabo...itp itd co tu robic jak sie ztego uwolnic????P.S konkretne forum bo rejestrujac sie na forum kardiolo.pl/nerwica widac ze tylko pomaga sie Paniom a Panom juz nie.Barszo szybkie odp na tym forum za ktore dziekuje
<Nie jestem ekspertem :D> Zacznijmy od tego, że zarażenie HIV NIGDY nie ujawnia się po 2 dniach...czy nawet 2 tygodniach. Powiększenie węzłów chłonnych może wynikać z różnych przyczyn...stany zapalne, przeziębienie (nawet bardzo łagodne), przemęczenie, czy nawet silny stres. Nakręciłeś się wtedy mocno, co zresztą nie dziwne...po otrzymaniu takiej wiadomości. Jeśli po badaniu wynik wyszedł negatywny, to cóż...możesz go powtórzyć np. po 2 miesiącach - tak dla pewności...ale ogólnie nieczęsto się zdarza, by wyszedł on inaczej, niż ten pierwszy, a zachowana została dostateczna rezerwa czasu, jaki wymagany jest do przeprowadzenia miarodajnych badań. Powinny Cię uspokoić te wyniki...a fakt, że nie uspokoiły, wynika właśnie z nadmiernego skupienia się na tym...bałeś się tego, nie dowierzałeś...
Dalej piszesz, że nawet po innych kontaktach - silnie obawiałeś się zarażenia...cóż...zawsze bezpieczniej jest mieć jedną partnerkę, niż 30 :P Ale nie mam oczywiście zamiaru prawić Ci żadnych morałów...zabezpieczaj się odpowiednio i tyle...

Jeśli porobiłeś sobie wszystkie badania, jeśli przechodzisz je regularnie..np. raz w roku i te badania wychodzą prawidłowo, to nie widzę powodu, byś miał podstawy wierzyć, że dolega Ci coś. Twoje wyniki z odchyłami na poziomie 0,8 - to nie powód do stresu, ponieważ w drodze badania laboratoryjnego, takie odchyły są sprawą naturalną i nie wpływającą na ogólny wynik, bo nie bierze się takich wahań pod uwagę w ogólnym rozpoznaniu. Dopiero, gdy odchylenia są znacznie wyższe, badania się powtarza.

Powinieneś PRZESTAĆ doszukiwać się w internecie jakiś rozpoznań na swoje dolegliwości. To najgorsze, co możesz sobie robić. Cierpisz na hipochondrię i tyle. Wszelkie objawy somatyczne (gdy badania wypadają dobrze) - wywołane są właśnie tym, że się nakręcasz, napinasz z lęku o swoje zdrowie. Z takich napięć może boleć absolutnie wszystko...kolano, plecy, kark, żołądek...nakręcisz sobie to w swojej głowie i ciach...nagle robi się tragedia. Powinien zastanowić Cię również fakt, że objawy się zmieniają, zanikają, powtarzają się, lub zmieniają w inne...tak się nie dzieje podczas faktycznych chorób...
Napiszę raz jeszcze...ZREZYGNUJ z wyszukiwania chorób i objawów w google...internet to masa treści i dużo przydatnej wiedzy, ale niestety NIE w tym przypadku...

Polecam posłuchać nagrań chłopaków i poczytać artykuły (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś). Wiele się z nich dowiesz...
odburzanie-wedlug-divovica.html
integracja-skype-nagrania.html
-- 6 października 2015, o 21:16 --
Jerry pisze:Nieźle :) Musisz się zacząć znieczulać na objawy swojego ciała i wyniki badań. To nie jest łatwe. Sam wychodzę z nerwicy od ładnych paru miesięcy i chociaż większość objawów już zniknęła to wczoraj np. dostałem ataku paniki przy okazji zastrzyku z witamin, o których przeczytałem w necie, że mogą inicjować wstrząs anafilaktyczny :D Także nie jesteś sam. Trochę wody w Wiśle musi upłynąć, zanim osiągniesz stan zen, jak guru forum - Victor :) Ale to jest do zrobienia. Poczytaj forum, słuchaj Divoviców, sięgnij po polecane tutaj książki psychologiczne (polecam zwłaszcza nurt beh-poz). Znajdź sobie jakieś hobby, zajmij się jakimś sportem. To musi być coś, co wejdzie Ci w nawyk. Chodzi o to, żebyś narzucił swojemu życiu jakiś rytm i cel. Polecam też jogę, medytację i dobre odżywianie. Nie musisz zasypywać się suplementami, ale witamina D na jesień i zimę oraz chelat magnezu z witaminą B6 nie zrobią Ci krzywdy.
dzieki za tesz szybka odp ja dopiero moge pisac z pracy wrocilem taki epizod pracuje tu przedstawiciel handlowy dzwoni a tu brak ochoty na kontakt,za chwile ide piaskuje elementy szkielkuje patrze w ta szybe i mowie soie jestem zdrowy ale czemu mnie te kolana nagle bolą!!!i powiazania zchoroba zaraz zawroty glowy itp itd...i powiem ci ze weekend zaczal sie w piatek to ja zylem poniedzialem zeby jak najdluzej przytrzymac rodzinna w rozmowie wiem ze to egoistyczne mowi sie ze badamy swoje cialo i w patrzeni jestesmy w nie ja nie jestem narcyzem bo to samo przechodzilem w lipcu kiedy moja mam robila wyniki i mowie no nie bialaczka!!!!!!!plt czerwone krwinki czemu 190tys?rok temu miala 195tys???a ja 290tys!!!!!!!i czemu mniej o 100tys mowie wam week chory dzwonilem do mojej bylej z hematologii pytajac co moze byc powiedziala "lecz"się..i tyle uzyslame info i znow dr google powiedzial jedno..po niedz mama poszla do rodzinnej to rodzinna nic nawet nie powiedziala ze jets zle...mowisz znieczulac ale jak to robic kiedy ciesze sie teraz ze mam was np nie chce mi sie wychodzic nigdzie nie czuje sie bezpiecznie a jak czuje moje objawy ze w glowie sie kreci i bole kolan itp ucieka sie do domu...bo ludzie nie rozumieja tego i mowia napij sie wyluzuj ale ty kiwasz glowa masz racje ale w myslach mowisz musze cos wymyslic ze nigdzie nie ide do lokalu czy gdzies bo wiem ze cialem bede tam ale myslami przez objawy i to co sie czuje bede myslal jak najszybciej do domu!!!!!!!ksiazka dobra mysl to co mowisz a witaminy hm mysle ze dobrze sie czlowiek odrzywia chodz musze sie przyznac ze uzaleznile sie od TIGERów dlatego tez m in kolezance wyzej napisale o watrobie probach bo tez mam faze ze to zabije,...dlatego postep jets jeden napoj dziennie lub raz na 2-3dni a tak zadnych nalogów..sport masz racje jest ok zaczalem 6-weidera:)i co 2dni i znow w myslach jak mi przejdziesie wezme ale moze i fakt to jakas odskocznia bo powiem wam praca jedna druga klopoty z ludzmi z finansami mysle ze to tez wplywa i mysl ze masz 36lat nie ma potomka kobiety tez mega doluje.....i czlowiek mysli ale beznadziejny gosc jestes w twoim wieku juz rodzina 3-dzieci a ty jestes slaba jednostka SINGIEL.....

-- 6 października 2015, o 21:18 --
empatycznySocjopata pisze:Od psychiatry dostałem tydzień temu skierowanie do neurologa, moja 'awaria' może mieć zupełnie inne podłoże. Teraz siedzę i słucham Jej Ostatni Rok i czuję, że to czeka również i mnie... Miałem pocieszyć, ale nie umiem. Gratuluję wytrwałości jeśli o lekarzy chodzi, podziwiam.
witaj

a jakie podloze moze miec?twoj stan?

-- 6 października 2015, o 21:24 --
aveno pisze:Ja tez ekspertem nie jestem a wrecz przeciwnie :D
Ale wiem co to hipochondria, sama sie z nia zmagam od kilku lat i nie wiem czy kiedys ja pokonam to strasznie wchodzi w nawyk. I jak dla mnie niestety gorsze od np atakow paniki bo tutaj zyjemy w ciaglym leku i z wieczna niepewnoscia.

Tez mialam takie zdarzenie z morfologia gdzie mialamm.podwyzszone eozynofile troche i juz tragedia bo w internernecie wszedzie pisza ze to poczatek bialaczki eozynofilowej. Minal rok i zadnego poczatku nie bylo :D

W naszym przypadku to ratuje nas chyba tylko odciecie od neta ;) Im szybciej przestaniesz szukac i drazyc tym.lepiej bo znajdziesz sobie wkoncu tak 'ciekawa' chorobe ze sie pogubisz calkiem, jak ja obecnie :p
witaj AVENO:)

chcialbym tak sie cieszyc szczerze niz emotkiem...tez mialas badz miewasz ze jak co cis nie wychodzi w morfologii to tez mialas taki stan?czemu ciagle wyskakuja takie zle rzeczy w tych grupach jak sie czyta co za co odpowiada?ale pewnie widzisz ja lece jak mam objawy bo zaraz czlowiek sie nakreca i jak sa objawy z reg robilem krew ale widze ze czym starszy tym bardzije niespokojny kiedys widziale jakies wieksze miale odchylki i o tym nie myslalem..a teraz mowie wam szok....jak sobie radzisz wtakich sytuacjach?co z tym robic w ogole?jak byc szczesliwym i olewajaco na to wszystko patrzyc...???czemu to wszystko wyglada tak realistycznie rano budze sie i patrze juz w sufit i mowie znow sie kreci znow noga lamie i sam jak gdyby uruchamiam te bodzce bo zasypia mysle oi tym a wczesniej z tydzien temu byly do tego bole glowy ucisk jakby opaska scisnal glowie....mowie ci AVEOco odrazu widze widze lozko szpital,boje sie ze to do czego doszedlem zniknie w oka mgnieniu moje pasje wszystko i stres z najblizszymi ze onitez odejda a np nie badaja sie jak ja i ja sie wkurzam itp....Co ty bys polecila na to wszystko a moze ktos zerknie z was na wyniki:)
Awatar użytkownika
Delphia

6 października 2015, o 21:38

Pierwszym Twoim krokiem powinno być UWOLNIENIE SIĘ OD GOOGLE...nie doszukuj się, nie interpretuj...mimo wszystko - lekarz ma nieco większą wiedzę i dodatkowo bezpośredni wgląd, oraz pogląd na Twoją osobę. On widzi jak wyglądają Twoje oczy, Twoja cera, czy masz gorączkę...dotknie węzłów chłonnych i sam uzna...trochę zaufania. Jeśli uzna, że coś jest nie ok, to wyśle Cię na dodatkowe badania...ale wielu lekarzy WYŚLE CIĘ NA TE DODATKOWE BADANIA, żeby Ci pomóc, żeby rozwiać wątpliwości...więc nie kieruj się tym, gdy lekarz tak robi...to znaczy tylko tyle, że lekarz jest dobry, empatyczny i chce dla Ciebie jak najlepiej.

Krystek - ja Cię po raz kolejny będę kierowała do nagrań, bo to Ci wiele rozjaśni w głowie i da takie wstępne pole do manewru, do zrozumienia, do akceptacji, aż wreszcie - przy odrobinie szczerych chęci i samozaparcia - do wyjścia z tej iluzji, jaką roztaczasz wokół swoich zaburzeń.

PS wyślij te wyniki...mam sąsiada lekarza ze specjalizacją - onkolog...najwyżej urwę pół wydruku i powiem, że to moje własne :P
Awatar użytkownika
aveno

6 października 2015, o 21:42

Czlowiek to nie maszyna poza tym jesli chodzi o morfologie to trzeba patrzyc calosciowo na rozmaz a nie tylko na wybrana grupe i nie nakrecac sie, ze cos jest nie tak. To ze jeden slupek nie miesci sie w normie to jeszcze o niczym nie swiadczy. Wystarczy zrobic raz do roku i najlepiej niech na to spojrzy i oceni lekarz a nie google :)

Widzisz sam piszesz, ze uruchamiasz to wszystko bo o tym myslisz ciagle.
Poczytaj artykuly na forum, to co podala Ci Delphia, mi duzo pomogly.
Awatar użytkownika
Krystek79

6 października 2015, o 22:35

Delphia pisze:Pierwszym Twoim krokiem powinno być UWOLNIENIE SIĘ OD GOOGLE...nie doszukuj się, nie interpretuj...mimo wszystko - lekarz ma nieco większą wiedzę i dodatkowo bezpośredni wgląd, oraz pogląd na Twoją osobę. On widzi jak wyglądają Twoje oczy, Twoja cera, czy masz gorączkę...dotknie węzłów chłonnych i sam uzna...trochę zaufania. Jeśli uzna, że coś jest nie ok, to wyśle Cię na dodatkowe badania...ale wielu lekarzy WYŚLE CIĘ NA TE DODATKOWE BADANIA, żeby Ci pomóc, żeby rozwiać wątpliwości...więc nie kieruj się tym, gdy lekarz tak robi...to znaczy tylko tyle, że lekarz jest dobry, empatyczny i chce dla Ciebie jak najlepiej.

Krystek - ja Cię po raz kolejny będę kierowała do nagrań, bo to Ci wiele rozjaśni w głowie i da takie wstępne pole do manewru, do zrozumienia, do akceptacji, aż wreszcie - przy odrobinie szczerych chęci i samozaparcia - do wyjścia z tej iluzji, jaką roztaczasz wokół swoich zaburzeń.

PS wyślij te wyniki...mam sąsiada lekarza ze specjalizacją - onkolog...najwyżej urwę pół wydruku i powiem, że to moje własne :P
tak masz racje zapewne w czym piszesz.Trafilas tu bo tez mialas problemy skad twoja wiedza?widzisz jakcos w tobie siedzi nie ufasz nawet lekarzowi ale znow komu ufac pomaga mi jak tutaj odpisujecie

mowisz o iluzji wiesz jak jest teraz np mysle o tym ze cos fizycznie dolega i mowie napewno pojde do specjalisty jak to minie i tak jak minie zapominamy o tym...mowie ci nic przyjemnego.

co do tych linkow filmow napewno obejrze zobacze co to jest.

P.S. podaj maila wstawilbym tutaj ale teraz nie wiem jak na serwer wrzucic te wyniki...

-- 6 października 2015, o 22:35 --
aveno pisze:Czlowiek to nie maszyna poza tym jesli chodzi o morfologie to trzeba patrzyc calosciowo na rozmaz a nie tylko na wybrana grupe i nie nakrecac sie, ze cos jest nie tak. To ze jeden slupek nie miesci sie w normie to jeszcze o niczym nie swiadczy. Wystarczy zrobic raz do roku i najlepiej niech na to spojrzy i oceni lekarz a nie google :)

Widzisz sam piszesz, ze uruchamiasz to wszystko bo o tym myslisz ciagle.
Poczytaj artykuly na forum, to co podala Ci Delphia, mi duzo pomogly.
a jaka choroba cie przesladuje?teraz napisalas?

tak badam sie ale czy wlasnie takie choroby atakuja z dnia na dzien czy widac w jakims okresie pogorszenie wyników...jeszcze przed chwila ekspres reporterów i bialaczka!!!!ja piernicze przesladuje mnie to masakra....

google juz nic nie wpisuje z klimatami zawroty glowy i oslabienie bo wiecie co wyskoczy a jeszcze dodac bole kosci.....stawow nie nie nie.....

zapoznam sie z linkami od Delphi napewno....
Awatar użytkownika
Delphia

6 października 2015, o 22:46

Te linki nie są "moje"..te linki są odnośnikami do tego, co stworzyli administratorzy tego forum, na bazie swoich doświadczeń i wiedzy nabytej poprzez nie...to są takie idealne przykłady, że to wszystko można przezwyciężyć i wyjść na prostą. Koniecznie posłuchaj, bo to jest takie meritum tego forum.
Awatar użytkownika
Krystek79

6 października 2015, o 23:02

Delphia pisze:Pierwszym Twoim krokiem powinno być UWOLNIENIE SIĘ OD GOOGLE...nie doszukuj się, nie interpretuj...mimo wszystko - lekarz ma nieco większą wiedzę i dodatkowo bezpośredni wgląd, oraz pogląd na Twoją osobę. On widzi jak wyglądają Twoje oczy, Twoja cera, czy masz gorączkę...dotknie węzłów chłonnych i sam uzna...trochę zaufania. Jeśli uzna, że coś jest nie ok, to wyśle Cię na dodatkowe badania...ale wielu lekarzy WYŚLE CIĘ NA TE DODATKOWE BADANIA, żeby Ci pomóc, żeby rozwiać wątpliwości...więc nie kieruj się tym, gdy lekarz tak robi...to znaczy tylko tyle, że lekarz jest dobry, empatyczny i chce dla Ciebie jak najlepiej.

zobacz Delphia czy dziala ten link http://www.turbotechnika.com/allegro/wy ... ologia.rar

-- 6 października 2015, o 23:02 --
Delphia pisze:Te linki nie są "moje"..te linki są odnośnikami do tego, co stworzyli administratorzy tego forum, na bazie swoich doświadczeń i wiedzy nabytej poprzez nie...to są takie idealne przykłady, że to wszystko można przezwyciężyć i wyjść na prostą. Koniecznie posłuchaj, bo to jest takie meritum tego forum.
napewno skorzystam bo chyba nic innego nie moze byc lepszego....

udalo mi sie wkleic wyniki jak cos zerknij/zerknijcie dziekuje

sorry ale skaner tak ucial literki.
Awatar użytkownika
Delphia

6 października 2015, o 23:22

Ogólnie masz bardzo dobre wyniki - MONO% na +(monocyty), ale to jest tak minimalny odskok, że w ogóle bez znaczenia, zwłaszcza, że pierwszy wynik jest w normie. i , ale są to zbyt niskie odchylenia, by w ogóle mogły być brane pod uwagę. Byłeś z tymi wynikami u lekarza? Bo ogólnie wyglądają o niebo lepiej, niż np. moje, a jestem zdrowa :P
Awatar użytkownika
Krystek79

6 października 2015, o 23:47

pocieszna jestes:)

tak nie sluchasz mnie:)na drugi dzien u rodzinnej ona nic(zreszta tak jak napisalem numer tel mialo laboratorium rowniez) nie widzi ale widzisz dla mnie to juz panika a mozg lapie to za stres

fajnie napisalas ze lepsze od twoich kobiety maja pewnie inne normy ale widzisz zaraz wchodzisz na mono to wyjdzie ci

i mpv tez mowie nie ogladam juz nic.

ciesze sie ze tu trafilem i mam nadzieje ze mowisz serio ze sa dobre...Delphia

-- 6 października 2015, o 23:47 --
Delphia pisze:Ogólnie masz bardzo dobre wyniki - MONO% na +(monocyty), ale to jest tak minimalny odskok, że w ogóle bez znaczenia, zwłaszcza, że pierwszy wynik jest w normie. i , ale są to zbyt niskie odchylenia, by w ogóle mogły być brane pod uwagę. Byłeś z tymi wynikami u lekarza? Bo ogólnie wyglądają o niebo lepiej, niż np. moje, a jestem zdrowa :P
widzisz i odrazu moja głowa przyjela postawe ze to od takich wyników w glowie sie kreci.i inne objawy...ale to dziwne wszystko....ale wiecej sie tu dowiedzialem niz gdzie indziej bym pytal...

czy hipohondria to pochodna nerwicy?zapewne jak raz sie pojawila to zawsze bedzie sie pojawiala?czy to nalezy leczyc?terapie?czy tylko i wylaczie nauczyc sie z tym zyc?
Awatar użytkownika
Delphia

7 października 2015, o 11:37

Z niczym się nie musisz uczyć żyć...hipochondria, to tylko efekt Twojego strachu przed utratą zdrowia/życia. To są tylko myśli napędzane przez lęk...a lęk to ABSTRAKCYJNE odczucie...nie ma nic wspólnego z tym, co się dzieje rzeczywiście w koło Ciebie. Sam widzisz...jak już Ci pisałam: masz dobre wyniki, lekarze zapewniają, że jest ok, a Ty i tak myślisz i się doszukujesz...czujesz lęk, że może jednak się pomylili, albo coś źle zrozumieli...te myśli i obawy Cię nękają i męczą, chociaż są całkowicie bezpodstawne.
Posłuchaj koniecznie tego nagrania, bo tam jest to wszystko powiedziane i wyjaśnione. Nie trwa długo, a rozjaśni Ci wiele w głowie. Ogólnie polecam wszystkie nagrania, ale to akurat dotyczy hipochondrii.
prezentacja-12-granica-obawy-a-hipochondrii-t6796.html
Awatar użytkownika
Krystek79

7 października 2015, o 12:26

witaj Delphia

dziwne sny byly dzis u mnie zbudzielm sie o 7 a pozniej padle i do 11...ale postepy drugi dzien zasypiam naturalnie bez ataraxa...masz racje lezac w lozku nic nie czulem nawet bylo fajnie ale juz otwierasz oko i myslsiz zakreci sie dzis w glowie i czy kolana beda bolec..wstajesz i znow to samo najgorsze jets to zeby to byly same mysli to ok ale czemu sa te dziwne objawy..i czlowiek sie nawet denerwuje myje zeby dotykam dziasla i krew leci i znow laczy z jakas choroba chodz to bylo powiedzmy od zawsze...dzis jakis dół jest...mysle ze bedzie lepiej... milego dnia wam wszystkim zyczę....

-- 7 października 2015, o 12:23 --
Delphia pisze:Z niczym się nie musisz uczyć żyć...hipochondria, to tylko efekt Twojego strachu przed utratą zdrowia/życia. To są tylko myśli napędzane przez lęk...a lęk to ABSTRAKCYJNE odczucie...nie ma nic wspólnego z tym, co się dzieje rzeczywiście w koło Ciebie. Sam widzisz...jak już Ci pisałam: masz dobre wyniki, lekarze zapewniają, że jest ok, a Ty i tak myślisz i się doszukujesz...czujesz lęk, że może jednak się pomylili, albo coś źle zrozumieli...te myśli i obawy Cię nękają i męczą, chociaż są całkowicie bezpodstawne.
Posłuchaj koniecznie tego nagrania, bo tam jest to wszystko powiedziane i wyjaśnione. Nie trwa długo, a rozjaśni Ci wiele w głowie. Ogólnie polecam wszystkie nagrania, ale to akurat dotyczy hipochondrii.
prezentacja-12-granica-obawy-a-hipochondrii-t6796.html
tak masz racje bo jak cos odczuwasz dyskomfort to odrazu sie zle czuje bardziej.,.wczoraj przed snem przejrzalem psty z forum i nagle wytsraszylem sie SM..i zaczalem chodzic miedzy plytkami po cienkiej lini albo rece na wprost i przykladac dlon do nosa.....ja pier.....cos cos tam jakie to dziwne wszystko.....ale wiadomo kobiety silniejsze sa pod tym względem i was takie rzeczy nie łapią.

-- 7 października 2015, o 12:26 --
Krystek79 pisze:

zobacz Delphia czy dziala ten link http://www.turbotechnika.com/allegro/wy ... ologia.rar

-- 6 października 2015, o 23:02 --
Delphia pisze:Te linki nie są "moje"..te linki są odnośnikami do tego, co stworzyli administratorzy tego forum, na bazie swoich doświadczeń i wiedzy nabytej poprzez nie...to są takie idealne przykłady, że to wszystko można przezwyciężyć i wyjść na prostą. Koniecznie posłuchaj, bo to jest takie meritum tego forum.
napewno skorzystam bo chyba nic innego nie moze byc lepszego....

udalo mi sie wkleic wyniki jak cos zerknij/zerknijcie dziekuje

sorry ale skaner tak ucial literki.

tu napisalas o cerze o goraczce akurat moj uklad immunologiczny pd tym katem dawno nie bylem chory chyba tak polowa listopada w 2014 roku.....takze ty to masz dobrze ze zadncyh klimatow nie masz ale ciesze sie z tego ze wracacie do normalnosci......
ODPOWIEDZ