Witam was przyjaciele , rodacy .
Chciałbym coś nakreślić , trochę się wygadać
Obudziłem się dziś rano , wiecie ,że od pewnego czasu strasznie mnie dusi , hmm może pewny czas to złe ujęcie , bo dusi mnie bardzo długo . Przejście 100 m jest dla mnie wyczynem , schody to już w ogóle , a sport ? Hah , ze sportowca nr 1 szkoły stałem się otyłym osiadłym typem , zamkniętym w czynnościach ,które mogę wykonywać
No i kontynuując , wstałem rano jak codzień z potężnym bólem brzucha (też brzuch mnie boli x czasu ) , i mega osłąbieniem , wziąłem no - spe , spoko , po 30 min ból lekko ulżał , ale robiło mi się masakrycznie słabo , poszedłem do lekarza rodzinnego , czy to nie grypa no i mówi ,że faktycznie grypa , i wkurzyłem się poprosiłem czy bym nie mógł prywatnie tam iść na spirometrie , no i powiedział ,że czysto mam na płucach ,ale jak chce to 20 zł i idę , a co do brzucha powiedział mi ,że już nie ma pojęcia co mi jest i chciał wciś leki na nerwice :| a ja mu gadam ,że ja się odburzam świadomie
No i poszedłem na tą spiro no i nie umiałem wykonać tych 3 pomiarów za dobrze bo mi oddechu brakowało , dobra zrobiłem, dali mi VENTOLIN , żeby sprawdzić , bo wynik był słaby , a lekarz powiedział "normalne u kurzoka" ,ale ta od spirometrii powiedziała ,że nie możliwe w moim wieku taki wynik nawet jak pale x lat , no i dali ten ventolin po 15 min zrobiłem znów ii ... wyszło zdecydowanie LEPIEJ , nawet lepiej mi się oddychało prawie cały dzień!! Powiedziała mi ,że musze iść z tym do lekarza od alergii itp. bo widzi ,że mam bardzo SKURCZONE OSKRZELA , i pewnie bardzo UTRUDNIA mi to życie i zaburza gospodarkę oddechową !
A ja do niej ... " JEST WRESZCIE WYSZŁO ,żE SOBIE NIE WYMYŚLAM " popatrzała na mnie jak na debila xd Ale ogólnie z płucami podobno nie jest źle , tylko te oskrzela są bardzo skurczone , choć nie wygląda to na typową astmę .
No ,ale w połowie dnia znowu złapały mnie duszności i szybko biło serce przy byle czym .
Wziąłem od dziewczyny ten VENTOLIN , tzn. pożyczyłem xd i mam go w pogotowiu bo nie chce brać tego na własną rękę bo w efektach piszę ,żeby nie brać jak się ma zaburzenia rytmu serca (a ja mam zdrowe serce tylko zaburzony rytm przez nerwice no i nie wiem)
No i w końcu jednak coś wyszło nie wymyślam sobie tych duszności ! Teraz musze czekać parę dni na wizytę , najgorsze jest to ,że mnie teraz pali właśnie w górnym odcinku mostka / oskrzelach , i tak mnie dziś brzuch bolal ,że mi się słabo robiło .
Pokaże wam jak się teraz czuję :
-- 10 czerwca 2015, o 11:56 --
Co wy na to ?