Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nasze małe zwycięstwa :) Małe codzienne kroczki

Tu dzielimy się naszymi sukcesami w walce z nerwicą, fobiami. Opisujemy duże i małe kroki do wolności od lęku w każdej postaci.
Umieszczamy historię dojścia do zdrowia i świadectwo, że można!
Dział jest wspólny dla każdego rodzaju zaburzenia lękowego czyli nerwicy/fobii.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia1977
Odważny i aktywny forumowicz

10 kwietnia 2016, o 13:07

Właśnie Ciasteczko bardzo biłam się z myślami czy wybrać łóżko i przeleżeć popołudnie czy wziąć się do roboty ;) na początku szło mi jak w tym wierszu o lokomotywie :DD ale potem był już tylko power. Przegoniłam cholerę :dres:
Bo jak nie my to kto ????????
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

10 kwietnia 2016, o 13:14

Czyli wygrała, jak zwykle to bywa, postawa aktywna! :D
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
schanis22
Zarejestrowany Użytkownik

15 kwietnia 2016, o 19:01

Kochani ! Ciasteczko - pierwsza która ratowała mnie na priv to Ty Agatka cmok , Kasia1977 , Grzegorz , ptasiemleczko21 , boniasky . Dziękuję za gratulację . Pochwalę się dalej moim małymi kroczkami , dziś oficjalnie dowiedziałam się że zostałam kierowniczką działu . Wczoraj przeszłam ostatnią rozmowę z menadżerem regionalnym - taki gruby angol ale miły . Spytała mnie czy się stresuję, i czy mam motylki w brzuchu - a ja sobie myślę człowieku, ja mam takie dd że nawet nie wiem gdzie jestem :DD ,i takie męty w oczach że ledwo Cię widzę , a Ty mi o motylkach gadasz :DD . Oczywiście powiedziałam,że się stresuję i obawiam, że może to dla mnie za dużo stanowisko kierownicze , a on na to- zdrowe podejście gdybyś się niczym nie martwiła, to by nie było normalne . Miło być kierowniczką :D .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
ptasiemleczko21

15 kwietnia 2016, o 19:39

Ciocia Schanis jest the best :)
Divam

15 kwietnia 2016, o 21:19

Miło czytać takie posty gratuluje
Awatar użytkownika
weronika1992
Odważny i aktywny forumowicz

15 kwietnia 2016, o 21:20

Arletka jestes wielka :D naprawde mozna brac z Ciebie przyklad kochana jestesa dzielna :* :D
kucyki46
Gość

15 kwietnia 2016, o 22:20

schanis22 pisze: a ja sobie myślę człowieku, ja mam takie dd że nawet nie wiem gdzie jestem :DD
Na początku oczywiście gratulacje!!
Rozbawił mnie Twój opis sytuacji, wyobrażam sobie co czułaś :) Jak się człowiek przyzwyczai do tych swoich "odmiennych stanów" i wie, że to minie i nic mu nie grozi, to czasem derealka bywa zabawna. Można się trochę oderwać od stresującej rzeczywistości, mając wszystko w dd.. :D
Ja miałem ostatnio u dentysty i wbił mi znieczulenie, pyta sie czy zdrętwiałem? :D Na co mówie, że nic nie czuje. A on mówi "to chyba już działa!" A ja "tak, już dłuższy czas" :DD
Awatar użytkownika
schanis22

15 kwietnia 2016, o 23:54

Kucyki najważniejsze że się nie boimy, i już umiemy się z tego śmiać , przeczytałam kiedyś że nerwiczka nie lubi być wyśmiewana , tak że trzeba ją wyśmiać .
Dziękuję Kochani za gratulację , wszystko dzięki Wam wsparciu i forum . i wierzę że to tylko nerwica która nic mi nie zrobi , choć jest cholernie ciężko , ale bywało gorzej , w porównaniu w jakim wielkim lęku tu przyszłam a jak jest teraz , to mogę szczerze powiedzieć że jestem odburzona w 70 % .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

16 kwietnia 2016, o 13:58

Arletka gratulacje, widzisz mimo zaburzenia awansowalas a to dzięki sobie i wytrwałości, brawo.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
zebulon

16 kwietnia 2016, o 14:23

Ja chyba najwyżej w 30 % ale to i tak jest coś ...
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
Awatar użytkownika
schanis22

16 kwietnia 2016, o 17:19

Joanna27 , dziękuję za gratulację , za wsparcie które zawsze mi dajesz , za nasze rozmowy , ogólnie za wieczne ratowanie mnie w moich objawach i problemach nerwicowych .
Jesteś Joanna27 , pierwszą osobą która mnie pocieszała wspierała i była ze mną zawsze :lov: , nigdy żadne słowa nie wyrażą tego ile dla mnie zrobiłaś .
Zebulon jak to przysłowie mówi lepszy rydz niż nic , 30 % Kochany - gratulacje ! cmok .
Awatar użytkownika
martusia1979

16 kwietnia 2016, o 21:59

schanis22 pisze:Kochani ! Ciasteczko - pierwsza która ratowała mnie na priv to Ty Agatka cmok , Kasia1977 , Grzegorz , ptasiemleczko21 , boniasky . Dziękuję za gratulację . Pochwalę się dalej moim małymi kroczkami , dziś oficjalnie dowiedziałam się że zostałam kierowniczką działu . Wczoraj przeszłam ostatnią rozmowę z menadżerem regionalnym - taki gruby angol ale miły . Spytała mnie czy się stresuję, i czy mam motylki w brzuchu - a ja sobie myślę człowieku, ja mam takie dd że nawet nie wiem gdzie jestem :DD ,i takie męty w oczach że ledwo Cię widzę , a Ty mi o motylkach gadasz :DD . Oczywiście powiedziałam,że się stresuję i obawiam, że może to dla mnie za dużo stanowisko kierownicze , a on na to- zdrowe podejście gdybyś się niczym nie martwiła, to by nie było normalne . Miło być kierowniczką :D .
jak widac można?..można!
zabawny ten post :DD ...Gratuluje serdecznie :si
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

16 kwietnia 2016, o 22:05

Schanis, to znaczy chciałam powiedzieć... Pani kierownik! :D Gratuluję Ci!!! Przy awansie na dyrektorkę będziemy otwierać szampana i jeść kawior! :DD Jak to miło czytać o takich osiągnięciach! Nic tak nie cieszy i nie inspiruje jak gdy praktyka pokazuje, że nerwica nie może mieć mocy nad tym kto ją chce trzymać pod butem.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
schanis22

17 kwietnia 2016, o 18:39

Kochane! :lov: martusia1979 , Ciasteczko - pewnie nie wiesz ale ten awans to również Twój sukces , bo tak wiele zrozumiałam, i osiągnęłam dzięki forum, i temu że uwierzyłam w to o czym mówicie Ty Victor , Divin , że słuchałam waszych rad i stosowała na sobie nadal stosuję , choć jest ciężko są chwile zwątpienia objawy dowalą nie raz , ale dokładnie trzymam nerwicę pod butem , ale chyba już nie długo dostanie ode mnie z buta :DD
Awatar użytkownika
Joannaw27

17 kwietnia 2016, o 18:56

Arletka z buta i z liścia i o glebę hehe
COCO JUMBO I DO PRZODU
ODPOWIEDZ