Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Moja nerwica i to ze straciłem sens życia ...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

3 lipca 2016, o 23:13

jak sie czujesz stary to po co sie odburzac? mamy znajomego na forum co pracuje przy trumnach :hehe: moze warto zaczerpnac namiary :huh
a tak powaznie kazdy nerwicowiec zgania na pogode wiem bo tez tak robilam ;col a teraz wiem, ze to nie prawda!
to ty decydujesz co bedziesz robil dobrze ci napisala era.....to moze lepiej siedz w fotelu i juz nie wstawaj ;puk
zebulon rusz jutro dupe i zacznij robic male kroczki nie iem ,moze skoluj sobie laske i sie podpieraj :(: ale wyjdz do swiata :(:
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
kamilpc

3 lipca 2016, o 23:14

Zebulon chlopie jak ty chcesz z tego wyjsc poszac ze tam cie boli ,tu ci mrowki lataja.Zaakceptuj ze tak narazie bedzie i nie zastanawiaj sie nad tym , nie skanuj siebie i nie wylapuj ze dzis cie boli glowa a jutro co dupa ? Zyj mimo tego :) Wyobraz sobie czlowieka ktory jezdzi na wozku i co o ma zrobic ? Zaakceptiwal ti i pomimo swojej niepelnosprawnosci stara sie zyc normalnie chodz wie ze nie bedzie chodzil l.A ty ciagke cos wymyslasz ,objawy somatyczne w nerwicy to norma i zrozum ze z nerwicy etapami da sie wyjsc i to nie jest takie wielke cos ze tego nie da sie zrobic ,potrzeba prwcy nad soba ,masz wszystko na forum co ci jest potrzebne korzystaj z tego .Nie analizuj ,nie nadawaj wartosci objawom ,ryzykuj zyj zyciem:)
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
Awatar użytkownika
martusia1979

3 lipca 2016, o 23:19

o to widzisz juz masz pretekst zeby isc do lekarza i moze musisz leczyc cisnienie jak jeszcze go nie leczysz to moze strachowe bo za duzo myslisz.Kiedys lekarka powiedziala mojemu ojcu bo tez leczy nadcisnienie, ze wystarczy(podczas cisnienia) ukłóć sie w palec aby ulecialo troche krwi :shock:
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
schanis22
Zarejestrowany Użytkownik

3 lipca 2016, o 23:21

kamilpc , gratuluję podejścia , widzę że będzie następny odburzony już nie długo ;ok
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
kamilpc

3 lipca 2016, o 23:30

schanis22 pisze:kamilpc , gratuluję podejścia , widzę że będzie następny odburzony już nie długo ;ok
Dziekuje schanis :) naprawde mysle ze w pewnym momecie trzeba zaczac walczyc o swoje :) koniec z uspokajaniem sie :) do boju :p Wszyscy damy rade zalezy jak sie patrzy na nerwice :) z jakiej perspektywy. Pozdrawiam
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Awatar użytkownika
BruceWayne
Odważny i aktywny forumowicz

3 lipca 2016, o 23:38

Brawo Kamil, gratuluję.
Pamiętam Twoje pierwsze posty na forum i wiadomości, które pisałeś do mnie.

Widać gigantyczną zmianę. Oby tak dalej!

Zebulon, zainspiruj się kolegą :)
kamilpc

3 lipca 2016, o 23:49

BruceWayne pisze:Brawo Kamil, gratuluję.
Pamiętam Twoje pierwsze posty na forum i wiadomości, które pisałeś do mnie.

Widać gigantyczną zmianę. Oby tak dalej!

Zebulon, zainspiruj się kolegą :)
Bruce fajnie na poczatku mi to przedstawiles dzieki :) Kazdy da rade tylko trzeba znalezc w sobie sile :) I powiem sczerze nie piepszyc sie z nerwica :ppozdrawiam
era49

4 lipca 2016, o 00:05

Zebulon,jeśli masz wysokie ciśnienie to je ureguluj lekami,a nerwicę mimo wszystko ignoruj.Ja też jestem.....chyba stara chociaż tak się nie czuję.Codziennie staram się przejechać chociaż 15km rowerem.Bywa że ręce drętwieją tak ze ich nie czuję na kierownicy,no to co jadę dalej.....i przestaje.I wiatr we włosach i zyć się chce :D .Zebulon miałam tak ze z łózka nie mogłam się podnieść,tego co przeszłam nie da się opisać.....to był koszmar jakiś zły sen.Mimo tego nie byłam dnia na zwolnieniu,zawsze byłam w pracy.Chociaz czasem,nie wiem jak to mi się udawało.To wszystko to już raczej wspomnienie, ale wiem ze gdyby tak silne objawy wróciły, to będę robić to samo.I powiem ci więcej jestem gotowa na ich przyjęcie.....zero lęku,wręcz na nie czekam.Nie przychodzą ,a jak przyjdą to się zmywają bo mam je gdzieś.Te bóle głowy,drętwienia,drzenia,wymioty,zawroty,ciemnienia,jasnienia,szumy,pieczenia,swędzenia,bezwlady,blokady i tysiąc innych gówień......to wszystko się zmywa bo nie zwracam na to uwagi,i nie przerywam wykonywanej czynnosci.A jak na początku odburzania miałam mega ataki paniki to wychodziłam z domu,szłam do galerii albo jezdziłam autobusami tam i z powrotem.To co się ze mną działo jest trudne do opissnia,ale wie to każdy kto z tego wyszedł.Czego i tobie zyczę z całego serca ;luzz
Awatar użytkownika
zebulon

4 lipca 2016, o 00:09

ta a jeszcze lepiej se noge złamać )) owszem dziś pobudzony jestem i efektem jest cisnienie i mrówki latające , ja pisałem swietnie zasypiałem a dziś nic sie niezapowiada dobrze ale ... moze do jutra przezyje ... a do lekarza nie pojde bo zapisze leki ktore itp. a jak się poloze to bede miał za jakiś czas 120/80 tak mam i juz nwet dla lekarza robilem spis cisnienia w ciagu dnia i tak sobie latało ... a dolegliwosci ... no sa jak wszystkich nie sądze żebym był wyjatkiem ...
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
era49

4 lipca 2016, o 00:22

Przeżyjesz, nie tylko do jutra ale nawet jeszcze długie lata.Z nerwicy tez wyjdziesz, jak się powyżalasz i już słuchaczy zabraknie, to dojdziesz do wniosku ze trzeba coś ze sobą zrobić.Tak czy innaczej dobrze będzie :D
Awatar użytkownika
zebulon

4 lipca 2016, o 00:30

Oby boje sie wylewu niesprawnosci zawsze byłm aktywny a teraz juz nie moge bo się układy pozmieniały
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
era49

4 lipca 2016, o 00:34

Możesz,wszystko możesz tylko nie tkwij w bezradności i użalaniu się.A ile ty masz lat?Bo chyba nie 90?
Awatar użytkownika
zebulon

5 lipca 2016, o 17:48

jeszcze nie ... ale duzoooooooo dziś naprawde zle sie czuje i nie jestem senny ..

-- 4 lipca 2016, o 09:15 --
Noc była koszmarna zasnąłem obudziłem się po chyba godzinie zlany potem , zona nie spała trochę porozmawialiśmy i wiem ża ja dręczę chciała by pomóc ale wie ze nie może . Sam juz nie wiem co robić wezwać psychiatrę na wizytę ? nie wiem czy jakieś leki uspokajające coś pomogą . zona wstała z okropnym bólem głowy źle wygląda mam okropne wyrzuty sumienia .. a ja niezdolny do zycia ...

-- 5 lipca 2016, o 17:48 --
Jakby zmiana tzn. leze w łozku bo jestem pobudzony , tzn. miesnie sie telepia takie mikro skurcze i dygoczą , skóra pali całego ciała , lekko zaczerwieniona , kazdy ruch powoduje wzrost napiecia i ogromny wysiłek i czuje jak miesnie sie telepią , dlatego leze w lozku że tam mnie te miesnie sie telepią , trudno to opisać ale jak ktoś miał podobnie to wie, problem jest z tym stałym napięciem .
Awatar użytkownika
BruceWayne

5 lipca 2016, o 18:03

Zebulon po tym jak opisujesz swoje objawy jesteś w stanie totalnej kontroli. Jesteś w stanie opisać każdą sekundę swojego dnia, każdy objaw, ukłucie czy drgnięcie mięśnia.
Czy nie możesz zacząć tego stopniowo coraz bardziej zlewać, ignorować, nie przypisywać takiej wagi? Bez tego ani rusz...
Awatar użytkownika
zebulon

5 lipca 2016, o 18:07

A do którego lekarza ? bo ja nie wiem którego wezwać, teraz nie ma lekarzy a sa specjaliści którzy nie mają wiedzy poza swoją specjalizacją i powiedz mi jak to zrobić ?
a owszem masz wiele racji czuje kazdy kawałek ciała mze nie az tak ze wszystko kontroluje ale uwierz nawet iść mi ciezko ..
ODPOWIEDZ