Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jeszcze zauważyłem ze jak zaczynam być głodny, lub zmęczony albo dzień wcześniej wypiłem piwo to źle samopoczucie się pogłębia i zaczyna nerwica szaleć a jak u was?
-- 9 sierpnia 2014, o 19:47 --
Jeszcze zauważyłem ze jak zaczynam być głodny, lub zmęczony albo dzień wcześniej wypiłem piwo to źle samopoczucie się pogłębia i zaczyna nerwica szaleć a jak u was?
-- 9 sierpnia 2014, o 19:47 --
- Fru
Ja ostatnio strasznie ciezko pracowalem, podwojna zmiany 2 prace na raz. Bylem po prostu tak zrabany ze szok, nie mniej jednak w tym czasie bylem po prostu strasznie zmeczony i nie myslalem o lekach tylko o tym zeby odpoczac, dopiero pozniej kiedy skonczylem ten maraton dostalem czegos w rodzaju kaca.
- Ciasteczko
- Administrator
Tak, to norma. Wiem, że mało przyjemne doświadczać czegoś takiego, ale niestety umysł jest nieskoncentrowany, zajmuje się byciem w "trybie" awaryjnym i odrzuca bardzo wiele bodźców i informacji, odcinając się od rzeczywistości. Także nie niepokój się mimo wszystko.Direct pisze:Witam. mam okropne zaniki czy jak to sie nazywa pamieci. Nie rozrozniam co komu powiedzialem co dokładnie od kogoś uslyszalem. czy to norma? Jak wy z tym macie?
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
A macie tak jakby czasem wasza pamięć coś przerobiła? np. dzis myslalem o jednej piosence ii jakby ja gdzieś słyszałem i moja pamięć zaczęła podpowiadać że moja dziewczyna mi ja puszczala a to niemożliwe i sluchalem ja gdzie indziej.
- Ciasteczko
- Administrator
No to akurat się może zdarzyć każdemu. Piosenki, jakaś osoba. Nie raz można myśleć np., że znasz kogoś, ale nie wiesz za bardzo skąd. Do tego nawet nie potrzeba zaburzenia. Nie jesteśmy robotami z pamięcią absolutną. 

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

- świstakejro
a jak mam sobie np poradzić z obgryzaniem policzków i warg od środka buzi i skórek przy paznokciach? bo od kiedy pamiętam to to robię i jak ktoś mi zrobi zdjęcie z nienacka to mam pół ust wykrzywione bo akurat obgryzałam policzki ? macie takie coś? staram się tego nie robić ale udaje mi się wytrzymać kilka minut, potem się zapomnę i to robię? czy to minie samo jak mi nerwica całkiem przejdzie? czy musze sama nad tym jakoś pracować?
mam to od kiedy pamiętam i boje się że w końcu dostane jakiegoś raka od tego obgryzania.
mam to od kiedy pamiętam i boje się że w końcu dostane jakiegoś raka od tego obgryzania.
Musisz pozwolić sobie umrzeć żebyś mógł dalej żyć
- Ciasteczko
- Administrator
Na policzki nie wiem co poradzić, ale mam rozległe doświadczenie z obgryzaniem w przeszłości paznokci i skórek i na pewno przechodzenie nerwicy i zmniejszenie toksycznej atmosfery w domu mi pomogło na ten nawyk. Ale warto też jest włączyć sobie taki tryb zastanawiania się co w danym momencie robię (świadomośc, że coś gryzę) i nie przekonywania siebie, że teraz sobie dziubnę ostatni raz tę tylko jedną zadartą skórkę...Bo potem ciągle się będzie siebie przekonywało, że to ostatni raz i nici z przestania. A poza tym polecam używać często oliwki do skórek takiej z pędzelkiem (można zawsze zabrać do torebki
) nawet kilka razy dziennie, żeby wygładzać te skórki i zauważać jak ładnie ręce wyglądają , jak fajnie jest móc normalnie komuś podać rękę czy nie wstydzić się podać komuś pieniędzy przy kasie.

-
odczuwam przymus gromadzenia przedmiotów, najchętniej ubrań i zabawek. Ale gdy nazbiera się ich pewna ilośc, to z kolei czuję gwałtowny przymus pozbywania się ich, odsprzedawania, itd. Mam też silny wewnętrzny opór przed wydawaniem pieniędzy, żal mi kilku złotych na bilet autobusowy, na jedzenie, ale na te przedmioty, które czuję, że muszę gromadzić wydaję je. Jednak nie mogą to być duże sumy, 3-4 zł maksymalnie. Czasem szukam wokół kontenerów PCK, czasem zbieram to od ludzi, którzy chcą oddac za darmo. Kiedy nabywam te rzeczy czuję ulgę, odprężenie, szczęście. Po kilku dniach nagle zaczynam się dusic, zaczynam nienawidziec tego, że mam w swoim mniemaniu tak dużo przedmiotów w okół siebie, muszę natychmiast się ich pozbyc, jesli nie uda mi się, napięcie narasta. Jak nie mam go jak rozładowac, objadam się. Czy ktoś miał cos podobnego?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2014, o 14:03 przez Marysia, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Czy myślicie że po narkozie można dostać większego lęku, mam w poniedziałek zabieg i nie wiem bo wiele osób pisze ze po narkozie jest jak po maryśce, i martwie sie troche zebym nie dostał jakiegos ataku paniki, chociaz ostatnio czuje sie całkiem nieźle
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
-
Marysia, miałam podobnie w czasie nasilenia nerwicy natręctw.
Czułam np. że wpros nie mogę znieść istnienia niektórych przedmiotów mebli w moim domu.
Wiele z nich wywaliłam, albo przestawiłam.
Ja natomiast mam pytanie odnośnie dzienego uczucia w głowie.
Wstałam dzis rano, wypiłam kawę a potem znowu się położyłam.
Tak przyjemnie mi się leżało, mimo że wspominałam emocjonalne trudne sprawy.
Jak się obudziłam ok 11. wstałam z dziwnym oszołomieniem w głowie, uczuciem jakbym miała zwariować za chwile.
Czy ktoś tak miał???
Czułam np. że wpros nie mogę znieść istnienia niektórych przedmiotów mebli w moim domu.
Wiele z nich wywaliłam, albo przestawiłam.
Ja natomiast mam pytanie odnośnie dzienego uczucia w głowie.
Jak się obudziłam ok 11. wstałam z dziwnym oszołomieniem w głowie, uczuciem jakbym miała zwariować za chwile.
Czy ktoś tak miał???
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Tak, nie jeden raz zdarzyło mi się wstać i czuć, że za chwilę stracę swoją świadomość. Myślę, że główną przyczyną może być ciągłe zmęczenie lub nawet nadmiar snu. Z resztą picie kawy podczas nerwicy nie jest wskazane ponieważ wypłukuje ona z organizmu magnez oraz nasila napływ nieprzyjemne myśli.mimi pisze:Ja natomiast mam pytanie odnośnie dzienego uczucia w głowie.
Czy ktoś tak miał???