Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
justi2212
Odważny i aktywny forumowicz

2 września 2016, o 21:05

myszusia pisze:Calkiem możliwe ze od przeziębienia. Ja również gdy jestem chora to nie mam apetytu za to bardzo dużo pije. Ale spróbuj cos zjeść chociażby lekkiego,żebyś nie opadla calkowicie z sil. I życzę zdrówka :)
Dziękuję ;) masz rację, zjadłam i nie było tak źle, panikuje jak zwykle :)
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
Witek1909m
Zarejestrowany Użytkownik

3 września 2016, o 10:40

Tez podczas nerwicy mieoiscie taka jakby pustke w srodku oraz niechec do wszystkiego? Doluje sie tym ze mam lek przed powieszeniem, bo to takie troche przykre... do tego te "strojenie" wzroku

-- 3 września 2016, o 10:40 --
Oraz to ze boje sie nawet przeczytac slowa "samobojstwo,smierc" na stronach internetowych oraz unikanie po prostu tego jest normalne?
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

3 września 2016, o 11:26

Witek1909m pisze:Tez podczas nerwicy mieoiscie taka jakby pustke w srodku oraz niechec do wszystkiego? Doluje sie tym ze mam lek przed powieszeniem, bo to takie troche przykre... do tego te "strojenie" wzroku

-- 3 września 2016, o 10:40 --
Oraz to ze boje sie nawet przeczytac slowa "samobojstwo,smierc" na stronach internetowych oraz unikanie po prostu tego jest normalne?
TO jest normalne i to calkowicie
i jedno i drugie :)
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
kamila1998

3 września 2016, o 14:45

Jest tu ktos? :(
Witek1909m

4 września 2016, o 00:45

Mam jeszcze ostatnie pytanie odnosnie moich objawow. Dzis zostalem sam w domu mimo wszeslkiego leku przed zostaniem, znioslem to mimo tych wszystkich natretnych mysli o samobojstwie, jakos sie udalo. Teraz po tym wszystkim czuje taka jakby obojetnosc do tego, boje sie ze to ZAAKCEPTOWALEM, ze nie wiem czuje przed tym strachu to cos zrobue ? ... czy to jest normalne, czy moj mozg juz nie trybi ?
annsza
Świeżak na forum

4 września 2016, o 09:11

Hej - to ponownie ja z moim językowym problemem...
Może ktoś z Was miał podobny problem - drętwienie języka i ślinotok i wie jak sobie z tym poradzić. Ja już nie mam siły....
Pomocy!!!
kucyki46
Gość

4 września 2016, o 09:25

annsza pisze:Hej - to ponownie ja z moim językowym problemem...
Może ktoś z Was miał podobny problem - drętwienie języka i ślinotok i wie jak sobie z tym poradzić. Ja już nie mam siły....
Pomocy!!!
Hej :),
3 sposoby;
- miseczka
- imadło - rozwałkowywanie poprawia funkcjonowanie naczyń krwionośnych jęzorka
- gilotyna - drastyczny.. lecz skuteczny! (do bólu :))

Pozdrawiam! ;)
annsza
Świeżak na forum

4 września 2016, o 09:35

Takie sposoby wypoóbowałeś? To wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że do tej miseczki wyplułeś również swój mózg więc nie będę testować... :DD

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacobsen

4 września 2016, o 17:38

annsza pisze:Takie sposoby wypoóbowałeś? To wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że do tej miseczki wyplułeś również swój mózg więc nie będę testować... :DD

Pozdrawiam
Jeśli nie wierzysz, że drętwienie języka może pochodzić od nerwów albo z braku magnezu, to idź i zrób sobie EMG języka, powinno rozwiać Twoje wątpliwości.
przygnieciony

5 września 2016, o 17:35

Czy u Was także pojawia się od czasu do czasu słony posmak w ustach, na języku? Najbardziej martwi mnie ten bolacy brzuch. W nocy nic nie boli , a w ciągu dnia różnie.
Begonia

5 września 2016, o 18:06

Miałam nie sprawdzać objawów, dziwnych ukłuć itd. iść za radą i ryzykować, olać cokolwiek zaboli, no ale to jest silniejsze ode mnie, jednak wolę spytać tu, niż szukać w google (ot taki postęp :) )
W każdym razie, ciężko to opisać. Czuję takie jakby prądy kark-szyja-głowa, przy najmniejszym ruchu, jakby strzelanie, ale prądy to chyba najwłaściwsze porównanie. Mieliście coś takiego? Powiedzcie, że tak i że wraz z nerwic przeszło jak ręką odjął...
- Nic ci nie jest! [...] Dwa miesiące temu myślałeś, że masz czerniaka złośliwego!
- Nagle pojawiła mi się czarna plama na plecach!
- Ona była na twojej koszuli!
- Nie wiedziałem! Ludzie pokazywali na moje plecy.
Ellena

5 września 2016, o 19:22

Ja miałam, dawno temu, chyba z 5 lat, takie prądy od karku po głowę, przeszło gdy zaszlambw ciążę i wiadomo skupiłam się na dziecku, to jeden z najlzejszych objawów nerwicy jaki miałam. Nie przejmuj się, minie, czy wraz z nerwicą, napewno jeszcze w trakcie zaburzenia, przynajmniej tak jest w moim przypadku.
Begonia

5 września 2016, o 22:36

Ellena pisze:Ja miałam, dawno temu, chyba z 5 lat, takie prądy od karku po głowę, przeszło gdy zaszlambw ciążę i wiadomo skupiłam się na dziecku, to jeden z najlzejszych objawów nerwicy jaki miałam. Nie przejmuj się, minie, czy wraz z nerwicą, napewno jeszcze w trakcie zaburzenia, przynajmniej tak jest w moim przypadku.
Dzięki Ci :) No ja w kolejną ciąże nie zajdę, ale to mi wystarczy, z oddechem sobie tak radzę, wyjaśniłam sobie, ze to tylko nerwica i naprawdę go olewam, tzn nie przeszkadza mi (czasem problem z odsapnięciem jakby), a jak się pojawi, to się zastanawiam czy był jakiś bodziec, który mnie zestresował i to pomaga :) Czyli prądy wrzucam do worka nerwicy i będzie ok ;ok i cieszę się, że nie oznacza to, że mózg przestanie działać czy nagle głowa odpadnie :DD bo nawet takie myśli mi dziś przeszły przez głowę :D
- Nic ci nie jest! [...] Dwa miesiące temu myślałeś, że masz czerniaka złośliwego!
- Nagle pojawiła mi się czarna plama na plecach!
- Ona była na twojej koszuli!
- Nie wiedziałem! Ludzie pokazywali na moje plecy.
Witek1909m

6 września 2016, o 22:21

Tez bardzo duzo stresu w pracy zwiekszał wasz wieczorny strach mysli i wszystko negatywnie?
ODPOWIEDZ