Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Masz racje. Szczerze powiedziawszy podchodzimy do tego bardzo egoistycznie nie myslac o nikim i o niczym tylko o sobie. No ale jak chodzi o wlasne zdrowie to raczej jest to normalne... Kazdy chce byc szczesliwy i zdrowy.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Roznica jest tylko w tym w co wierzysz . Wy obydwoje wierzycie ze wam cos jest . Nie znam waszych historii . Jezeli zrobiliscie sobie badania kontrolne i nie sa one starsze niz rok . To tak jestescie zdrowi . Wystarczy co roku sobie zrobic badania kontrolne . Natomiast jak ciegle wierzycie ze wam cos jest bol sie zmienia lekarze wariuja bo nic nie ma to wysylaja na badania a wy sie dalej i dalej nakrecacie czyli wierzycie ze wam cos jest do tego dochodzi sam fakt uzalania sie uspokajania sie . To wszystko sa zle postawy to je trzeba zmieniac a nie chodzic na kolejne i kolejne badania . Wszystko jest stanem umyslu chcesz byc zdrowy uwierz ze jestes a jak bedziesz chory to sie i tym dowiesz czy to cos zmieni kiedy nie !! Za to da 2am spokoj i odda zycie zeby spelniac marzenia .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Gość
Jaka śmieszność losu, prawda?
Bez hipochondrii ludzie żyją i unikają lekarzy. W zaburzeniu - robią setki badań byleby się upewnić. Ale właśnie o czym? Może tak jak napisałeś; szukamy sobie konika, bylejakiego aby tylko nadać jakiś sens istnieniu, które nas niepokoi. To "marzenie o chorobie" dało mi do myślenia. dz 

-
Kucyk hehe wbiles gwozdzia brawoo . Jak ladnie widac jacy ludzie sa rozni a doklanie jakie maja postrzegania . A to one nadaja sens wlasnie te postrzegania swiata slow mysli ludzi . 

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Gość
Przez nieporozumienie ( czytałem na szybko ) wyszło coś logicznego, choć brzmi irracjonalnie. Nieporozumienia są często solą w oku, w tym przypadku obyło się bez lecenia drzazg 

- dziwny123
Niektórych dokładne badania nie uspokoją, ale niektórych uważam, że tak, przynajmniej częściowo.Olalala pisze:Jacobsen, świetnie to ujęłaś. Myślę, że taka wyliczanka tych badań jest świetna. Pokazuje jak wnikliwie można się przebadać, a umysł I tak swoje.jacobsen pisze:Dziwny.. Wydaje Ci się. Ja myślałam, że osiągnę spokój po: Mri głowy, klatki piersiowej, szyi, EMG, echo serca, próbie wysiłkowej, panelu badań reumatologicznych, teście na boreliozie, po badaniu płynu mózgowo-Rdz., usg szyi, brzucha, tętnicy udowej itd.dziwny123 pisze:Ja chyba ciągle będę miał wątpliwości do momentu, jeśli kiedyś będę miał finansowe możliwości zrobienia manometrii przełyku i TK przełyku lub klatki piersiowej.
Ja te wszystkie badania miałam robione z czego mri głowy trzykrotnie. Co mi to dało? Nic. Co miało dać? Święty spokój, który osiągałam na sekundę.
-
W nerwicy nie chodzi o uspokajanie się, a o uspokajanie stanu emocjonalnego, bo to przecież on jest zaburzony, a nie świadomość.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
- dziwny123
U mnie brak lęku przy dolegliwościach i dlatego mam wątpliwości, jest złość i frustracja. Terapeutka, do której chodziłem, zanim przerwałem terapię, stwierdziła, że nie czuję lęku przy dolegliwościach dlatego, że nie mam kontaktu z ciałem, ale wierzę jej tak w 50%, bo to takie "wróżenie z fusów".subzero1993 pisze:W sumie najlepszym dowodem na to, że dane objawy są wynikiem nerwicy jest lęk z nimi związany i fakt, że pomimo nich jesteśmy w stanie dalej funkcjonować i dalej żyjemy z miesiąca na miesiąc. Jeśli byłaby to kwestia fizyczna to w pewnym momencie byśmy już na SOR zasuwali.
-
Tak z ciekawości. Z czego wynika ten gniew? Z niemocy zapobiegania tego? Rezygnacji? Może w tym kierunku powinna iść ta terapeutka.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
- dziwny123
Z niemożności pozbycia się dolegliwości, które od rana do wieczora non stop utrudniają funkcjonowanie, ukierunkowana jest na żołądek i przełyk. Czasem prowadzi to u mnie do napadów agresji, tracę kontrolę i zaczynam się walić pięściami i kolanem po żołądku. Czuję świadome wrogie działanie żołądka wobec mnie.subzero1993 pisze:Tak z ciekawości. Z czego wynika ten gniew? Z niemocy zapobiegania tego? Rezygnacji? Może w tym kierunku powinna iść ta terapeutka.
Terapeutka się zdziwiła, że tak to wygląda i nie umiała tego dokładnie wyjaśnić.
-
W sumie dla mnie jest to zrozumiałe. Jak coś przeszkadza w funkcjonowaniu i nie ustaje to normalna jest ta reakcja, natomiast założenie iż żołądek działa przeciwko Tobie jest (nie obraź się) głupie. To tylko organ.
-
dziwny123 pisze:Z niemożności pozbycia się dolegliwości, które od rana do wieczora non stop utrudniają funkcjonowanie, ukierunkowana jest na żołądek i przełyk. Czasem prowadzi to u mnie do napadów agresji, tracę kontrolę i zaczynam się walić pięściami i kolanem po żołądku. Czuję świadome wrogie działanie żołądka wobec mnie.subzero1993 pisze:Tak z ciekawości. Z czego wynika ten gniew? Z niemocy zapobiegania tego? Rezygnacji? Może w tym kierunku powinna iść ta terapeutka.
Terapeutka się zdziwiła, że tak to wygląda i nie umiała tego dokładnie wyjaśnić.
Dziwny nurtuje mnie pytanie jak mozna sie bic wlasnym kolanem po zoladku . Niezly akrobata swoja droga jestes mozesz to rozwinac ??
-
Hej a mieliscie take ze jezdzilo wam po brzuchu I mdlilo caly czas?bo mnie ostatnio to meczy I jestem pewna ze to of nerwicy bo jak o gym nie myslee,to jest lepiej.Tylko najgorsze jest to jak cciagle die mi odbija xd Mietowka,lepsze odzywianie I Co jeszcze?
-- 24 czerwca 2016, o 18:20 --
Hej a mieliscie take ze jezdzilo wam po brzuchu I mdlilo caly czas?bo mnie ostatnio to meczy I jestem pewna ze to of nerwicy bo jak o gym nie myslee,to jest lepiej.Tylko najgorsze jest to jak cciagle die mi odbija xd Mietowka,lepsze odzywianie I Co jeszcze?
-- 24 czerwca 2016, o 18:20 --
-
Natalia, jak Ty chcesz się zacząć odburzać jak ciągle wątpisz?
Zrób sobie badanie i się go trzymaj, bo trzeba w końcu ruszyć z miejsca.
https://www.youtube.com/watch?v=cMWpaLL ... F3&index=2
Zrób sobie badanie i się go trzymaj, bo trzeba w końcu ruszyć z miejsca.
https://www.youtube.com/watch?v=cMWpaLL ... F3&index=2
-
Jestem po podaniu. USG brzucha idealnie, guzek tatvxyvy nawet się zmniejszyl. Jednak to zwykla torbiel. A więc do licha co mnie boli!? Jeszcze zostal ginekolog i pasuje.
-- 24 czerwca 2016, o 19:01 --
Mialo być guzek tarczycy
-- 24 czerwca 2016, o 19:01 --
Mialo być guzek tarczycy