Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

15 czerwca 2016, o 20:48

Ja to rozumiem ale jest mi poprostu ciezko z ta akceptacja i tyle... wiem ze nie porzucam kontroli wiem...

Tylko chcialam sie dowiedziec czy to tez jest od nerwicy czy to nrm
Cindy.81

15 czerwca 2016, o 22:12

Hej Edward27...ja ci odpisze bo wiem jak to jest jak się czeka na odpowiedz....wiec pociesze cie i zapewnie ze tak....te natretne mysli przestają wbudzac taki lek i strach jak na początku....jak chcesz to przeczytaj moja historie w zapraszamy tam wszystko opisałam....ale po krotce....najgorzej było przy 1wszym i drugim epizodzie nerwicy a między jednym a drugim było chyba ok 5 lat ciszy tzn nie było wtedy natretnych mysli...nerwica była uśpiona dobra mieszanka ziołowa....wtedy byłam przErazona tymi myslami...nie mogłam jeść....nie wiem jak funkcjonowałam....a przy drugim razie miałam na codzień 2 swoich małych dzieci i bratanka i te myśli dotyczyły ich ze im coś zrobie albo że zrobię coś sobie i balam się ze to będzie w domu wiec uciekałam z domu czy deszcz czy zimno nie było znaczenia....wałęsa łam się z nimi po supermarketach byle.nie być w domu....natomiast teraz mam 3 raz nawrót nerwicy....I te myśli nie przerażają juz tak....nie było takiego momentu żeby się ich tak panicznie bała ale za to jak się przyczepia to nie opuszczają i mecza psychicznie bo ciągle obserwuje i analizuje....tym razem przerabiam myśl o schizofrenii....ale idzie ku lepszemu....wiec nie martw się może oboje jesteśmy na tym samym etapie..bo mnie te myśli już też tak nie straszą....słaba na sile.... I wierzę że jestesmy bliżej niż dalej od wyzdrowienia.. pozdrawiam
Awatar użytkownika
nerwula93

16 czerwca 2016, o 03:14

kucyki46 pisze:
nerwula93 pisze:Hej, mam pytanie dotyczące antybiotyków.
Wczoraj wieczorem wzielam jedna tabletkę antybiotyku na wszelkie bakteryjne grzybice i całą noc spac nie mogłam.
Generalnie dzisiaj jest jeszcze gorzej, czuje jakby całe ciało mnie paliło, takie pieczenie które narasta i narasta , uczucie ciężkości
Ktos miał takie dziwne fazy przy antybiotyku ?
Sluchaj, a jaki to antybiotyk? Możesz podać nazwę?
Tinidazolum polpharma
kucyki46
Gość

16 czerwca 2016, o 08:32

nerwula93 pisze:
kucyki46 pisze:
nerwula93 pisze:Hej, mam pytanie dotyczące antybiotyków.
Wczoraj wieczorem wzielam jedna tabletkę antybiotyku na wszelkie bakteryjne grzybice i całą noc spac nie mogłam.
Generalnie dzisiaj jest jeszcze gorzej, czuje jakby całe ciało mnie paliło, takie pieczenie które narasta i narasta , uczucie ciężkości
Ktos miał takie dziwne fazy przy antybiotyku ?
Sluchaj, a jaki to antybiotyk? Możesz podać nazwę?
Tinidazolum polpharma
W jakim celu on został Ci przepisany? Wg mnie nie jest to lek przeciwgrzybiczy. Natomiast po antybiotykach, także tych antybakteryjnych może wystąpić tzw. efekt herxa. I w związku z tym można się czuć żle a nawet fatalnie, ale nie świadczy to o niczym niekorzystnym. Te bakterie podczas "wybijania" wydzielają różne sunstancje tzw neurotoksyny i dlatego w tym czasie mogą wystąpić różne jazdy. Trzeba wytrwać i przeczekać. http://renatazarzycka.pl/2014/06/reakcj ... -infekcja/
Awatar użytkownika
nerwula93

16 czerwca 2016, o 09:12

Dostałam ten antybiotyk i lek przeciwgrzybiczny oddzielnie.
Ale naprawdę fatalnie to na mnie wpłynęło. Ta noc znowu sie wybudzilam bo miałam zdrętwiałą rękę, i nie ze wydawało mi sie ze zdrętwiaje tylko naprawdę było zdrętwiała. I to palenie całego ciała, najgorzej... Boje sie ze dostałam jakiejs neuropatii
kucyki46
Gość

16 czerwca 2016, o 09:36

Swego czasu brałem podobne leki i wiem jak to smakuje. Dobrze jest wiedzieć co to jest herx i z czym to się je, bo wiedza działa uspokajająco. Czasem trzeba swoje odcierpieć żeby poczuć się lepiej. Tak to sobie wytłumacz i nie pękaj ,)
Awatar użytkownika
nerwula93

16 czerwca 2016, o 09:48

Dzieki wielkie! Niestety kompletnie nie byłam przygotowana na to bo antybiotyk juz kilka razy w życiu brałam. A ginekolog tez nic nie wspomniał (chociaz mówiłam mu o nerwicy).
W każdym razie dziekuje za doinformowanie

Ps. Moj chłopak tez to bierze i jemu z kolei nic nie jest
kucyki46
Gość

16 czerwca 2016, o 09:55

I wiesz co? To że mu nic nie jest może świadczyć np o tym; że niepotrzebnie bierze :) więc nie patrz na to w ten sposób, gdyż każdy przypadek należy rozpatrywać rozdzielnie.
Awatar użytkownika
nervous

22 czerwca 2016, o 19:38

hej

piszę bo już zaczynam wymyślać. więc od jakiegoś czasu pogorszyły mi się objawy nerwicy lub DD (sam już nie wiem co to).
generalnie nie potrafię się skupić na rozmowie, jestem taki odrealniony. najgorzej jest w pracy. nie potrafię sobie już radzić, bo nie mogę się skupić na niczym w pracy, ani na rozmowie, mam taki jakby ograniczony słuch plus jakieś dziwne zawroty głowy, nie potrafię się skupić żeby jakieś sensowne zdanie czasem ułożyć i w ogóle jest nie ciekawie. zastanawiam się już co robić, bo nie daję sobię już rady, jest coraz ciężej. dzisiaj jestem w domu, wyszedłem przed chwilą do sklepu po jakieś zakupy, i jak szedłem chodnikiem to miałem wrażenie, że zaraz chyba zemdleję, miękkie nogi itp.

wiem, że to objawy nerwicy najprawdopodobniej, ale moja stresująca praca chyba mi nie pomaga. z drugiej strony boję, się że jak rzucę pracę to bedzie gorzej.. ;/

Na takiej dobrej drodze już bylem, a teraz się czuję jakbym się mega cofnął, już sam nie wiem co robić..
Awatar użytkownika
schanis22

22 czerwca 2016, o 19:41

Nervous , nic nie rób przeczekaj , żeby Cię pocieszyć miałam identyczne objawy i często jeszcze mam , z czasem wszystko się wyciszy zobaczysz .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
nervous

22 czerwca 2016, o 19:44

schanis22 pisze:Nervous , nic nie rób przeczekaj , żeby Cię pocieszyć miałam identyczne objawy i często jeszcze mam , z czasem wszystko się wyciszy zobaczysz .

dzięki..

gdyby nie to forum, to pewnie znowu bym czekał w kolejce po magiczne tabletki.

xx
sloneczko92

22 czerwca 2016, o 21:14

Mial ktos moze takue mrowienie, pieczenie wargi ? Tak nagle mi zaczela dolna warga piev mrowiec nie wiem... nigdy tak nie bylo...
ptasiemleczko21

22 czerwca 2016, o 21:44

Często mrowieje i drętwienie mi właśnie dolna warga
Awatar użytkownika
schanis22

22 czerwca 2016, o 21:45

mi nie często ale się zdarza
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
jacobsen

22 czerwca 2016, o 21:53

Mi tez się zdarzało, nawet mi podskakiwała, jakby drżenie mięśni
ODPOWIEDZ