Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Violator
Zarejestrowany Użytkownik

28 maja 2016, o 17:33

A ja przeholowałem dzisiaj wyjątkowo z kofeiną, czułem zamulenie więc wypiłem energetyka i do tego jeszcze litr coli bez cukru i się zaczęło...lęki, wyczulenie na każdy hałas, poddenerwowanie i do tego jeszcze wyczytałem jakąś durnotę na wikipedii, że niezaleczona nerwica i lęk mogą prowadzić do pierwszego stadium psychozy ha ha no i gotowe. Sam sobie jestem winny :roll:
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

28 maja 2016, o 17:50

Violator a wiesz,ze takim czytaniem glupot sam sobie robisz krzywdę? Nakręcasz się niepotrzebnie i tkwisz w blednym kole. <nunu>
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

28 maja 2016, o 17:59

betii pisze:Kochani ostatnio nawet dzielnie się trzymam pomimo dalej występujących objawów sercowych.chciałam tylko nakreślić jak to ostatnio u mnie wygląda.objawy zazwyczajbpojawiaja się w startowej sytuacji lub gdy ich nie chcę.Dziś np mam wyjazd do rodziny i zostaje do jutra to od rana serducho szarpie i sie przekreca.wczoraj był praktycznie spokój.taka to głupia nerwica.jak serce raz dziwnie zabije to się jeszcze tego wciąż boje a to sprawia ze jeszcze potemcwiecejvrazy się to powtarza.na objawy stosuje to ze mówię sobie ze jestem zdrowa i wracam do czasów sprzed zaburzenia gdzie czulam sie świetnie.generalnie jest trochę jakby lepiej od ostatniego dużego kryzysu jaki byl 13 maja.to nie ma byc post z zalami ale tak po prostu potrzebowałam napisać.psychicznie za to jest super od 6 miesiecy a dowalaly doły depresyjne Plus natrętne myśli samobójcze i dd i inne pierdoly.
betii, gratulacje :) ;ok ^^
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

28 maja 2016, o 18:00

To wejdz sobie na materialy i poczytaj, że to bzdura.
Chyba ze chcesz dostac psychoze. Wziac piguły i obejść cały etap odburzania, ale niestety nie ma tak łatwo. Bierz sie do roboty.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Awatar użytkownika
Violator

28 maja 2016, o 18:12

Haha uwielbiam was :) wiem, wiem sam sobie jestem winny czytnąłem to głupie zdanie trochę przypadkiem bo tam było co jest przyczyną lęku jakieś tam odniesienia do Freuda i ... <uderzam się w pierś> ech powinienem sobie odłączyć internet, ale wtedy nie miałbym tego forum ;p Za karę jutro biegam 2km (a z moją słabą kondycją to będzie katorga) ;p
sloneczko92

29 maja 2016, o 10:31

Hej Wam :-)
Mam pytanie. Ostatnio mnie chycialo dd i dp i nwm co robic :-/ do tego mysli egzystencjalne... strasznie sie teho boje :-( bo ja chyba zle robie. Jak sie pojawiaja te mysli to zaczynam je sobie tlumaczyc i wgl ze tak juz jest itd... a nie biore je ogolem ze to wynik nerwicy i tyle a ja wszystko po kolei tlumacze sobie powiedzcie mi czy zle robie i jak to bym mogla sobie z tym poradzic ?
wwax

29 maja 2016, o 12:38

Czy takie objawy jak drżenie rąk, poruszanie się bezwiedne kciuka, mrowienia w stopach, uczucie ciężkiej nogi to też pod nerwicę może podchodzić?
Awatar użytkownika
myszusia

29 maja 2016, o 12:41

Tak Wwax to wypisz wymaluj moje obajwy sa :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
b00s123

29 maja 2016, o 12:47

wwax pisze:Czy takie objawy jak drżenie rąk, poruszanie się bezwiedne kciuka, mrowienia w stopach, uczucie ciężkiej nogi to też pod nerwicę może podchodzić?
moge napisać ze z Tym poruszaniem kciuka albo palca u reki to miałem : P
"Wola psychiki daje wyniki"
wwax

29 maja 2016, o 12:55

nie wiecie nawet jak miło to przeczytać:)
w sumie to jakby się dobrze na łóżku położyć, przygiąć rękę to byłaby fajna drapaczka z takiego latającego kciuka:D
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

29 maja 2016, o 13:03

Oho Wwax, i teraz my będziemy Ci zazdrościć! Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! :D
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
aguuus994

29 maja 2016, o 22:41

Ja bym chciała prosić o omówienie tego objawu.
Jestem np na mieście, w szkole, gdziekolwiek i nagle mam taką myśl: a może ja sobie wyobrażam że tu jestem? Wszystko jakby tak nie dociera. Co to jest?
Fusiofus
Świeżak na forum

30 maja 2016, o 21:16

Słuchajcie mam do omówienia dość taki nietypowy objaw, otóż chodzi o napięcie i takie ogólnie podniecenie, ale nie związane z lękiem, czy ogólnie emocjami negatywnymi, tylko z tymi pozytywnymi. Sytuacja wygląda tak że gdy pomyślę o czymś przyjemnym, o czymś co lubię lub często zwracam uwagę na jakąś głupotę to potrafię cieszyć się jak głupi, czasami to aż mnie skręca w żołądku z podniecenia i zastanawia mnie jak to działa czy można sobie nie radzić z myślami pozytywnymi, bo to chyba nie wynika z lęku?
Awatar użytkownika
myszusia

1 czerwca 2016, o 10:06

Dzis ja potrzebuje malej pomocy. Otoz wczoraj przed snem lezac szybciej zaczelo mi bic serce,ale nie skupilam sie na tym wiec przeszlo a dzis lezac w lozku czulam ze przechodzi mnie w klatce prad a po nim odczulam takie jakby łaskotanie.dziwne uczucie. potem jak wstalam to odczuwalam dziwne jakby bolesci w klatce z niemoznoscia wziecia wiekszego oddechu. troche sie wystraszylam,bo w koncu to nowy objaw a z nim nowe doznania. dodam,ze tez odczuwam pospinane miesnie plecow wiec moze to ma z tym zwiazek? ktos cos?
Awatar użytkownika
zdravko

1 czerwca 2016, o 10:14

No,jak masz pospinane mięśnie to pewnie jakoś blokują płuca trochę może stad to odczucie,pospinane mogą też naciskać na jakieś nerwy czy coś w ten deseń.
ODPOWIEDZ