Napewno. Zwłaszcza, że u mnie to nie jest łysienie typu męskiego, tylko zaczęło się to jakieś 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że przy myciu trochę ich wypada, ale wtedy na to nie zwracałem większej uwagi, bo miałem w miarę gęste włosy. Cera też jakaś bladsza się wydawała. Stopniowo w miarę życiowej górki, włosy robiły się sianowate, matowe i cienkie. I tak to trwa, z tym, że teraz jest lepiej , ale dalej dziady wypadają. Wydedukowałem, że to musi być kwestia hormonów, gdyż np. żelazo mam w normie, ferrytynę też. Głównie przez kortyzol dostają włosy po tyłku. Więc ten hormon przede wszystkim trzebaby oznaczyć.Prew pisze:A czy jest mozliwosc wyregulowac te hormony? Mam to samo co Ty dlatego pytam czy po wyregulowaniu(jesli kest taka opcja )chociaz troche wroci do normy(zwlaszcza wlosy)RDQ90 pisze:Adela jak Twoje węzły?
Generalnie kilka rzeczy mnie zastanawia. Od jakiegoś dłuższego czasu, czyli już grubo ponad rok, mój wygląd zewnętrzny dostaje mocno po tyłku.
Chodzi mi głównie o rejon głowy. Moje włosy są suche sianowate, wypadają, bardzo sie przerzedziły. Skóra sucha, blada, nie wyglądająca zdrowo. Dodatkowo mam tak, że jak się zestresuję, czy wypiję alkohol, to moje policzki w rejonie nosa robią się całe czerwone. Co to może być ? Mam solidne podejrzenia, że mam rozregulowane bardzo hormony. Do tego nie ważę dużo jakoś a mam okrąglejszą twarz i tzw. pućki (od nadmiaru kortyzolu). Tak czytałem i natknąłem się na rakowiaka, który jest guzem czynnym i wydziela różne hormony w nadmiarze, właśnie pod wpływem jakiegoś bodźca (alkohol, stres). Sporo objawów pasuję i trochę się boję tego..
-- 4 stycznia 2016, o 20:59 --
Jak najbardziej, myślę, że to jest jakaś część tych okropnych natrętnych myśli.Nelia pisze:Mam pytanie...czy w nerwicy czujecie czasem długo uczucie stresu? Chodzi mi o to, że wiadomo, ze w nerwicy czuje sie lęk, panikę itp. a mi chodzi o taki stan, kiedy np siedze sobie i się relaksuje i nagle pojawia się uczucie stresu (nie strachu ani lęku) takie jak np przed rozmową kwalifikacyjną, wystąpieniem publicznym itp. Serce przyspiesza, robie się zdezorientowana i czerwona, jelita szaleją a ja ogladam tylko film lub czytam i jedyne co czuje to stres...macie tak czasem?