Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

9 października 2015, o 11:10

sloneczko92 pisze:
martusia1979 pisze:nie zastanawiajcie sie nad tym co sie wydazy w naszej przyszlosci to bezsensu , a wszczegulnosci w naszym przypadku. Pamietajcie nie liczy sie przeszlosc i przyszlosc tylko tu i teraz!
sloneczko92- moje poczucie bezsensownosci i objawy , stan dziwnosci tez sa bardzo realne ! dlatego tak trudne do zaakceptowania! ten stan dziwnosci do tego objawy mnie dobijaja i bardzo ograniczaja ciezko o tak sobie pozocic kontrole nie jest to takie PROSTE pomimo ,ze nad tym pracuje ciezko mi sie z tym pogodzic bo to wlasnie utrata kontroli i dziwnosc funkcjonowania nie jestem poprostu soba ,a w zasadzie nawet nie wiem kim jestem w takim stanie. Ale zobacz jeszcze zyjemy ;-)
Tak masz całkowitą rację :)

No właśnie ja już nie wiem czy świruje czy coś bo mam wrażenie że ja te objawy tak strasznie przeżywam tak chciałabym dokładnie to powiedzieć co to się dzieje i jestem zla bo nie umiem i sie dobijam tym...
No rozumiem Cie... nie jest to proste ale miejmy nadzieję że damy rade ! :)

dokladnie cie rozumiem ja tez do tej pory to przerabiam i to nie chodzi juz o upewnianie sie czy to nerwica ale wlasnie o chec przekazania tego co nas dreczy a jest to bardzo trudne w dobraniu w slowach :( ale w jakim celu ....?
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

9 października 2015, o 12:15

Właśnie... i o to jest człowiek jeszcze bardziej zły bo nie może tego nawet opowiedzieć a chciałby...

ja jeszcze sie martwie tym że bede siedziala w domu ze wpadne w depresje jakaś :( nwm czemu ale tak sie takiego czegos boje :( ze sobie nie poradze i wgl :(
kachakuchaj

9 października 2015, o 12:32

Kiedys z nerwica ludzie radzili sobie sami. Przejdzie samo na sto procent
Awatar użytkownika
MuszeWygrac

9 października 2015, o 12:41

kachakuchaj pisze:Kiedys z nerwica ludzie radzili sobie sami. Przejdzie samo na sto procent
nie zgodze sie , ludzie sobie nie radzili tylko godzili sie w pewnym sensie na zycie w nerwicy i poprostu w niej zyli albo znajdowali oparcie w Bogu i poprostu zyli w nerwicy , oczywiscie podkreslam teraz ze nie jestem przeciwny Bogu bo sam jestem wierzący , ale tak to wygladało kiedys i teraz tez , a wiadomo ze nerwica to nasz zł wyuczony tok myslenia ktorego mozna sie oduczyc.
"Czasem jeden krok w tył, o dwa kroki w przód
zmienia życie na lepsze, nie będę czekał na cud
Nie będę czekał aż Bóg
powie że to mój czas, a ja nie będę gotowy
żeby spojrzeć mu w twarz"
bart26

9 października 2015, o 12:55

Ja tez sie nie zgodze ze radzili sobie wiele ludzi naduzywalo alkoholu w polsce poziom alkoholikow jest ogromny . Zastanow sie dlaczego ludzie pija bo zatapiaja smutki w tym nienradza sobie emocjonalnie i uciekaja w alkoholizm narkomanie itd .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
MuszeWygrac

9 października 2015, o 13:00

bart26 pisze:Ja tez sie nie zgodze ze radzili sobie wiele ludzi naduzywalo alkoholu w polsce poziom alkoholikow jest ogromny . Zastanow sie dlaczego ludzie pija bo zatapiaja smutki w tym nienradza sobie emocjonalnie i uciekaja w alkoholizm narkomanie itd .
doookładnie to co mam na mysli , alkohol , narkotyki , hazard
wiec nie mozna absolutnie powiedziec ze dawali sobie rade , Oni poprostu sie godzili z tym bo mysleli ze to jest nie odwracalne albo odawali to w tzw. " Ręce Boga " znam wiele przypadkow ludzi ktorzy powierzyli swoją depresje czy nerwice czy inne zaburzenia Bogu.
Nie będę czekał aż Bóg
kachakuchaj

9 października 2015, o 13:04

Okej, ale czy każdy alkoholik ma nerwice? Pija i czuja się dobrze po uzywkach jak i bez używek. Nerwy ma każdy, ale czy to uniemozliwia im normalne funkcjonowanie? Ja mam rodzicow alkoholikow i znam alkoholikow. Potrafia się cieszyc z zycia bez alkoholu i uwazaja, ze nic im nie jest.

-- 9 października 2015, o 13:04 --
Okej, ale czy każdy alkoholik ma nerwice? Pija i czuja się dobrze po uzywkach jak i bez używek. Nerwy ma każdy, ale czy to uniemozliwia im normalne funkcjonowanie? Ja mam rodzicow alkoholikow i znam alkoholikow. Potrafia się cieszyc z zycia bez alkoholu i uwazaja, ze nic im nie jest.
Awatar użytkownika
MuszeWygrac

9 października 2015, o 13:07

absolutnie , nie kazdy alkoholik ma nerwice , chodzi o to ze mowisz ze kiedys ludzie sobie radzili z nerwica , nie prawda , ludzie sobie nie radzili z Nią i uciekali sie do alkoholu , narkotykow.
nooo wlasnie tu jest blad osob uzaleznionych , twierdza ze potrafia sie cieszyc zyciem bez uzywek i nic im nie jest, to jest typowe haslo nr. 1 kazdej osoby uzaleznionej , jest to typowe hasło do kazdego kto sprobuje interweniowac i pomoc tej osobie.
Nie będę czekał aż Bóg
kachakuchaj

9 października 2015, o 13:31

Hmm...z tego co wiem po alkoholu nasila się tylko nerwica...Wiec jeśli poprawiało im się po alkoholu to nie mieli nerwicy. Ja nie mogę pic np. alkoholu teraz.
Awatar użytkownika
MuszeWygrac

9 października 2015, o 13:35

jesli tak mowisz to znaczy ze Oni akurat nie mieli nerwice , pili z innej przyczyny , przyczyn moze byc masa , takze w tym przypadku moze i masz racje , aczkolwiek nie zgodze sie ze ludzie sobie dawali rade z nerwica. ale Ty masz swoje zdanie , ja mam swoje , mysle ze nie ma sensu sie przekomarzac :D
Nie będę czekał aż Bóg
Awatar użytkownika
aveno

9 października 2015, o 13:38

MuszeWygrac pisze:ale tak to wygladało kiedys i teraz tez , a wiadomo ze nerwica to nasz zł wyuczony tok myslenia ktorego mozna sie oduczyc.
Fakt. Mam przyklad na mojej mamie. U niej nerwica trwala ok 6 miesiecy, wyszla z niej sama i nigdy wiecej juz nie wrocila a bylo to jakies 20 lat temu. Poprostu zmienila wlasnie tok myslenia i wiele razy mi powtarza, ze bede do konca zyc z nerwica jak nie zmienie swojego myslenia, zachowania i reagowania na stres. Ona w tym momencie wyznaje ´tumiwisizm´ :D
Jak jej sie np spytalam a co bedzie jak ja zwariuje to ona na to no to sie bedziemy martwic jak juz zwariujesz i bedziemy leczyc i taka z nia rozmowa na kazdy temat. Wiadomo, ze tez sie boi roznych rakow itd jak kazdy czlowiek, ale nie panikuje a co jesli dostane, taka pelna akceptacja. I czesto jak jej slucham to jakbym slyszala to co jest tutaj na forum w artykulach co chwilami mnie strasznie wkurza i sobie mysle, ze nawiedlo juz wszystkich ja tu sie tak mecze z tymi objawami a ci mi karza z akceptacja i porzuceniem kontroli itd :D Ja sie niestety jeszcze ´szarpie´ z ta nerwica ...

A samo to napewno nie przejdzie jak sie nie zmieni swojego podejscia co widze z kolei po sobie :roll:

Co do alkoholu to chyba zalezy, ja tam sie rozluzniam wewnetrznie ale z kolei lapia mnie napady placzu po alko, wszystkie emocje wychodza wiec w sumie nie pije juz bo mnie lapie kryzys wtedy mimo, ze fizycznie wtedy czuje sie ok, stres mija :P
Ostatnio zmieniony 9 października 2015, o 13:42 przez aveno, łącznie zmieniany 1 raz.
kachakuchaj

9 października 2015, o 13:45

odpowiedzi-na-najwazniejsze-pytania-t691.html

-- 9 października 2015, o 13:39 --
odpowiedzi-na-najwazniejsze-pytania-t691.html

-- 9 października 2015, o 13:43 --
;) Jak stwierdziliście, ze macie nerwice? Ktos Was odesłał do lekarza?

-- 9 października 2015, o 13:45 --
Tylko uszkodzony układ nerwowy się nie regeneruje. Wiec układ nerwowy powinien się zregenerować.
bart26

9 października 2015, o 13:52

A co masz na mysli uszkodzony uklad nerwowy ?? Lub czy sie rozni uszkodzony od przeciazonego
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
kachakuchaj

9 października 2015, o 13:58

Uszkodzony układ nerwowy to wydaje mi się ze chodzi o utratę wzroku, czucia np. w nogach. W nerwicy nic się nie uszkadza. Poza tym to tylko zaburzenie. Dowiem się jeszcze dokładnie :)
bart26

9 października 2015, o 14:14

MuszeWygrac pisze:jesli tak mowisz to znaczy ze Oni akurat nie mieli nerwice , pili z innej przyczyny , przyczyn moze byc masa , takze w tym przypadku moze i masz racje , aczkolwiek nie zgodze sie ze ludzie sobie dawali rade z nerwica. ale Ty masz swoje zdanie , ja mam swoje , mysle ze nie ma sensu sie przekomarzac :D
I tu tez sie z toba zgodze , nikt nie powiedzial ze alkoholik to odrqzu nerwica . Mialem na mysli ze ludzie nie mieli takich gadzetow jak dzis np my mamy to forum kiedys nerwca byla inaczej postrzegana . Poprostu wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach ludzie lepiej potrafia sobie poradzic z zaburzeniem bo tentematy sa bogato rozwiniete . Kiedys tego nie bylo . Czlowiek lapal sie tego co sprawialo mu przyjemnosc . I tylko dla tego przytoczylem tu tego alkoholika . Alkohol zwieksza dopamine i odpreza jak by nie bylo. Nie wszystkich ale zapewne wiecej jest takich niz tych co nie moga sie napic bo sie gorzej czuja . I nie zasmiecajmy watku :DD

-- 9 października 2015, o 13:14 --
kachakuchaj pisze:Uszkodzony układ nerwowy to wydaje mi się ze chodzi o utratę wzroku, czucia np. w nogach. W nerwicy nic się nie uszkadza. Poza tym to tylko zaburzenie. Dowiem się jeszcze dokładnie :)
Spoko poprostu chcialem poznac twoja opinie sadze tak samo ;)
ODPOWIEDZ