Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Kurcze dziś przeczytałem posty jakiegoś kolesia sprzed kilku lat, który miał chyba poważniejszą chorobę psychiczną i zacząłem się wkręcać że może też to odmienne odbieranie świata tj derealizacja ,lęki, źle samopoczucie to też jakąś choroba psychiczna a może zaraz dostanę jakiejś schizy... Ehhh
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Po jedzeniu zawsze cukier skacze , pytanie do jakich wartości
. Jest gdzies tu na forum fajnie opisane jak działa nerwica na cukier.
-
Uwierz Masz cukier w normie. 

Tam gdzie kończy się strach , zaczyna się prawdziwe życie

-
Witam.
Cukier po posiłkowy mierzony po 2 godz. od rozpoczęcia posiłku? Bo zmierzony zaraz po jedzeniu to może pokazać glukometr taki wyniki pomiaru.
Powiem tak. Ja miałem problemy z cukrem. I mam. Nietolerancja glukozy. Natomiast teraz mi się nieco uspokoiło po wdrożeniu diety. Oczywiście raz od kiedy prowadzę pomiary wyskoczył mi cukier ponad 200 po pierogach.
Wiem, że stres może wpływać na poziom cukru. Lecz w tej sprawie najlepiej zasięgnąć opinii lekarza. Zrobić w tym kierunku badania. Czasami leki na zaburzenia lękowe mają taki skutek uboczny, że wpływają na glikemie.
Warto zasięgnąć porady lekarza.
Pozdrawiam.
-
Dziekuje za odpowiedz napewno konsultacja bedzie u lekarzaPawlo41 pisze: ↑10 stycznia 2025, o 18:50Witam.
Cukier po posiłkowy mierzony po 2 godz. od rozpoczęcia posiłku? Bo zmierzony zaraz po jedzeniu to może pokazać glukometr taki wyniki pomiaru.
Powiem tak. Ja miałem problemy z cukrem. I mam. Nietolerancja glukozy. Natomiast teraz mi się nieco uspokoiło po wdrożeniu diety. Oczywiście raz od kiedy prowadzę pomiary wyskoczył mi cukier ponad 200 po pierogach.
Wiem, że stres może wpływać na poziom cukru. Lecz w tej sprawie najlepiej zasięgnąć opinii lekarza. Zrobić w tym kierunku badania. Czasami leki na zaburzenia lękowe mają taki skutek uboczny, że wpływają na glikemie.
Pozdrawiam.
-
Mam pytanie. Czy mierzyłaś sobie cukier zaraz po jedzeniu czy po upływie 2 godzin od rozpoczęcia posiłku?Ewula22 pisze: ↑10 stycznia 2025, o 19:05Dziekuje za odpowiedz napewno konsultacja bedzie u lekarzaPawlo41 pisze: ↑10 stycznia 2025, o 18:50Witam.
Pozdrawiam.![]()
-
Cześć! Jakiś czas temu bardzo się naczytałem o schizofrenii, bardzo się wystraszyłem, przez około miesiąc nasłuchiwałem otoczenia czy nie mam omamów, oczywiście nic nie usłyszałem , poradziłem sobie z tym kilka dni temu, myślałem że mi przeszło, ale właśnie od wczoraj tak jakby dziwne myśli mi przychodzą i się boje czy to głosy czy myśli XD Np schodzę po schodach i mam myśl " zrób jej krzywdę" itd czy to możliwe że są w nerwicy myśli rozkazujące? Bardzo się tego boję, do tego mam taki objaw że tak jakby o czymś myślę , i nakłada mi się na to druga myśl, czy miał ktoś z was tak ? Proszę bardzo o pomoc
-
Witam.Pablito00 pisze: ↑10 stycznia 2025, o 19:13Cześć! Jakiś czas temu bardzo się naczytałem o schizofrenii, bardzo się wystraszyłem, przez około miesiąc nasłuchiwałem otoczenia czy nie mam omamów, oczywiście nic nie usłyszałem , poradziłem sobie z tym kilka dni temu, myślałem że mi przeszło, ale właśnie od wczoraj tak jakby dziwne myśli mi przychodzą i się boje czy to głosy czy myśli XD Np schodzę po schodach i mam myśl " zrób jej krzywdę" itd czy to możliwe że są w nerwicy myśli rozkazujące? Bardzo się tego boję, do tego mam taki objaw że tak jakby o czymś myślę , i nakłada mi się na to druga myśl, czy miał ktoś z was tak ? Proszę bardzo o pomoc
Jeśli są jakieś obawy to polecam konsultacje u psychiatry.
Ja miałem coś w rodzaju bardziej myśli, żeby sobie nóż w rękę wbić jak robiłem sobie kolację. Tak niewiadomo skąd. Dość silne to było, no ale wtedy byłem na początku brania lęków. Napewno niebył to odbierany przezemnie jako obycy głos ani z zewnątrz ani z wnętrza mnie.
Pozdrawiam.
-
Tak na przyszłość dobra rada

Oczywiście dla swojego spokoju warto skonsultować się z lekarzem.