A nie wiem pospie nawet 9 h i potem cały dzień mam wrażenie jakbym spał dalej oczy podkrazone, same sie zamykają jakby spuchnięte xd masakraznerwicowana_ja pisze: ↑29 kwietnia 2022, o 16:02Tak działa zaburzenie i hormonu stresu
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
Patro1995
- Zarejestrowany Użytkownik
- jacobsen
Czy ktoś z Was miał jazdę na uczulenia? Ja od kilku lat już boję się jeść wybrane produkty. Mój konik to orzechy, truskawki i sezam.dzis zaryzykowałam, zjadłam truskawki i czuje się jakby puchły mi wargi, gardło. Zaraz czuje jakieś swędzenie na ciele. Staram się ignorować, ale tak boję się wstrząsu anafilaktycznego, że szok
ktoś z tym walczył?
-
Miśka123
To poczucie, że za chwilę się zwariuje jest w nerwicy najgorszy... U mnie miesiąc minął od takiego ataku, miałam go w szpitalu w trakcie diagnostyki innego schorzenia, myślałam że wyskoczę przez okno z niemocy, bałam się, że zwariowałam. Na własne żądanie wypisałam się do domu. Dwa tygodnie miałam derealizację ale teraz jest ok. Właśnie wtedy zapisałam się na forum i od tego czasu staram się pogodzić z lękiem.Marcelciaka pisze: ↑29 kwietnia 2022, o 23:52tymbark92 pisze: ↑29 kwietnia 2022, o 16:47Wczoraj miałem bardzo nieciekawy stan.
Siedziałem bardzo zmęczony w nocy musiałem dokończyć coś na komputerze i nagle jakbym na chwile odpłynął z tego świata, w jednym momencie poczułem jakbym odpływał, lęk, brak tchu i takie uderzenia serca jak z karabinu. Trwało to wszystko może 2 sekundy i przeszło po głębokim wdechu.
Wyglądało to tak: odpływam, lęk, brak tchu jakby brak tlenu i serce jak karabin i wszystko w jednym
Momencie.
Mieliście coś takiego ? Potem ciężko było mi zasnąć bo jak się kładłem to miałem uczucie braku tchu co jakiś czas i serce nadrabialo dodatkowymi skurczami.
Jeny! Właśnie mi się tak stało, leżałam i przeglądałam internety i nagle BOOOM. Lęk, poczucie, że zaraz stanie się najgorsze, spocone ręce i serce w nierównym tempie. To wszystko w kilku sekundach w tym samym czasie. Od razu weszłam na stronę i widzę Twój wpis.
Dodam, że jestem na lekach. Do tej pory mi pomagały♀️
Mam poczucie, że już do końca wariuje momentami.
-
Konfecjusz
Hejka
Mam do was pytanie czy wy jak dotykacie swojego serca to czujecie ze bije ? Puls mam normalny około 80 biore propranolol ale jak dotkne zawsze czuje uderzenia są rowne tylko rano jak wezme tabletke to tego nie czuje ? Sorki za dziwne pytanie ale mnie to nurtuje
z góry dzieki za odpowiedz
Mam do was pytanie czy wy jak dotykacie swojego serca to czujecie ze bije ? Puls mam normalny około 80 biore propranolol ale jak dotkne zawsze czuje uderzenia są rowne tylko rano jak wezme tabletke to tego nie czuje ? Sorki za dziwne pytanie ale mnie to nurtuje
-
Kamo111996
Hej, najgorsze jest sprawdzanie serca, mi roznie bilo bo caly czas sie na tym skupialem i sprawdzalem, meczylem siw z tym 3 mies, od kad przestalem zwracac na serce uwage to przeszlo i zdałem sobie sprawę ze serce przy wysilku, emocjach i wgl czasem z przemeczenia moze bic nierowno, szybko wolno, slabo lub mocno i nie ma sie tym co przejmowac, tym człowiek wlasnie nakreca lęk, ale sprawdzilem np teraz i w tej chwili np wgl nie czuje ze bije i nie mam wgl z tym zadnego leku, zlych mysli o tym ani nicKonfecjusz pisze: ↑1 maja 2022, o 16:24Hejka
Mam do was pytanie czy wy jak dotykacie swojego serca to czujecie ze bije ? Puls mam normalny około 80 biore propranolol ale jak dotkne zawsze czuje uderzenia są rowne tylko rano jak wezme tabletke to tego nie czuje ? Sorki za dziwne pytanie ale mnie to nurtujez góry dzieki za odpowiedz
Piszcie jak chcecie cos wiedziec od odburzonego 
-
Zaburzonaodlat
Drganie obrazu macie ? Szczególnie jak na wzory pulsują i drgają, jak oglądam np tv i są dwie postacie i spojrzę na drugą to widzicie je dwie przez dosłownie sekundę.
Zaczynam świrować co jest
Zaczynam świrować co jest
-
Marcelciaka
Tak!! Najczęściej tak mam gdy oglądam coś na laptopie. I jeszcze tak jakby wzrok nie może mi się do końca skupić na obrazie co powoduje lęk i tak w kółko.Zaburzonaodlat pisze: ↑2 maja 2022, o 01:42Drganie obrazu macie ? Szczególnie jak na wzory pulsują i drgają, jak oglądam np tv i są dwie postacie i spojrzę na drugą to widzicie je dwie przez dosłownie sekundę.
Zaczynam świrować co jest![]()
-
Misiu
Cześć mam prośbę czy kogoś kłuje w boku ????i zaczęłam Łysiec,mam wszystkie badania z krwi idealnie stwierdzono łysienie plackowate czy ma ktoś też tak ja ja??? Panicznie się boje ciągle sprawdzam głowę i tak wkoło, kłuje i nasluchujet kiedy przestanie i lysiehe ciągle nowe placki na głowie mam dość
-
damianoo8
Hej.
Jestem tutaj nowy. Ciekawi mnie czy macie też coś takiego ze przy kichaniu przeskakuje wam coś w mostku i delikatny ból . Dodam jeszcze że mam ciagly bol w okolicy mostka i ciągle duszności. To mnie najbardziej męczy i jest bardzo uciążliwe.
Jestem tutaj nowy. Ciekawi mnie czy macie też coś takiego ze przy kichaniu przeskakuje wam coś w mostku i delikatny ból . Dodam jeszcze że mam ciagly bol w okolicy mostka i ciągle duszności. To mnie najbardziej męczy i jest bardzo uciążliwe.
-
martif
Zrób sobie dla spokoju usg klatki. Jesli wyjdzie dobrze odpuść zagłębianie się w temat....
Surfik.net - tu zarobię swój pierwszy milion.
-
damianoo8
Mysle ze tak zrobię, kurde wszystko zaczęło się od wizyty u gastrologa , w sumie gdzieś we wrześniu robiłem gastroskopie i wszystko było idealnie , żadnego zapalenie, żadnego refluksu, ale gdzieś w styczniu wybrałem się na konsultacje do gastrologa , po pierwsze to zrugal mnie za brak szczepienia od góry do dołu, a później zaczął straszyć ze na gastroskopi nie wszystko wychodzi i może to być jakaś przepuklina i od tamtej pory zaczęły się bole brzucha jakaś niechęć do jedzenia nawet wydaje mi się ze zgaga , ale czy może to być na tle nerwowym , noc jest ok ale tylko po otwarciu oczu wszystko wraca.
-
Maria87
Hej,
Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć na nurtujace mnie pytanie. Otóż mam stwierdzone zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane. Od 2,5 miesiąca biorę leki, rano Bellergot, w południe Pramolan 50 i na noc Bellergot i Pramolan 50, oprócz tego dużo się suplementuję. Było już wszystko ok, leki działały, objawy somatyczne minęły. Jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam mieć dziwne objawy, ciągłe stany depresyjne, derealizacja i momenty jakbym się czasami wyłączała. Parę dni temu mało nie wpadłam pod samochód, byłam pewna, że nadal stoi na poboczu, gdyby nie mama, mogło się źle skończyć. Postanowiłam odstawić ranną dawkę Bellergotu i jak na razie czuję się lepiej. Powiedzcie czy leki na nerwicę mogą zwiększyć stany depresyjne albo derealizację? Albo żeby momentami jakby wyłączył się mózg?
Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć na nurtujace mnie pytanie. Otóż mam stwierdzone zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane. Od 2,5 miesiąca biorę leki, rano Bellergot, w południe Pramolan 50 i na noc Bellergot i Pramolan 50, oprócz tego dużo się suplementuję. Było już wszystko ok, leki działały, objawy somatyczne minęły. Jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam mieć dziwne objawy, ciągłe stany depresyjne, derealizacja i momenty jakbym się czasami wyłączała. Parę dni temu mało nie wpadłam pod samochód, byłam pewna, że nadal stoi na poboczu, gdyby nie mama, mogło się źle skończyć. Postanowiłam odstawić ranną dawkę Bellergotu i jak na razie czuję się lepiej. Powiedzcie czy leki na nerwicę mogą zwiększyć stany depresyjne albo derealizację? Albo żeby momentami jakby wyłączył się mózg?
-
Sanity
Nie lepiej zapytać lekarza prowadzącego? Po co się nakręcasz :p każdy inaczej reaguje na leki więc każdy odczuwa wszystko po swojemu. Dla spokoju zapytaj lekarza
Maria87 pisze: ↑3 maja 2022, o 18:25Hej,
-
Maria87
Wizytę u lekarza mam dopiero za miesiącSanity pisze: ↑3 maja 2022, o 20:51Nie lepiej zapytać lekarza prowadzącego? Po co się nakręcasz :p każdy inaczej reaguje na leki więc każdy odczuwa wszystko po swojemu. Dla spokoju zapytaj lekarza
Maria87 pisze: ↑3 maja 2022, o 18:25Hej,