Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- Celine Marie
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Bo to jest nerwaCeline Marie pisze: ↑23 maja 2018, o 20:53Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to

- Halka
- Odważny i aktywny forumowicz
Nipo pisze: ↑23 maja 2018, o 20:54Bo to jest nerwaCeline Marie pisze: ↑23 maja 2018, o 20:53Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to![]()

- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Dokładnie KasiaHalka pisze: ↑23 maja 2018, o 21:04Nipo pisze: ↑23 maja 2018, o 20:54Bo to jest nerwaCeline Marie pisze: ↑23 maja 2018, o 20:53Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to![]()
no ba. A nieprzyszło wam namyśl że popierwsze nadajecie temu wartość i ciągle nato uwage zwracacie i myślicie jednak o tym czyli umysł niedokońca jest spokojny a podrugie jednak ciało zakodowało pewną reakcje i nawet bez udziału świadomego myślenia ono sobie już tak drga. Coś na zasadzie jakiegoś tiku jak ktoś ma. Czyli lepiej niech ono sobie tam żyje swoim życiem a lepiej jest nauczyć sie zajmowac rzeczami konkretnymi , no własnym życiem , zainteresowaniami , rodziną , nauką i co tam kto może

- Celine Marie
Te drgania to dla mnie pikuś ,mogą sobie być ,mam straszniejsze somaty
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
Brawo Halka! O to właśnie w całej tej nerwicy chodzi! Nie nadawanie jej wartości. Przestaniecie nadawać jej wartość to nerwica nie będzie miała czyś się karmić i zniknie.Halka pisze: ↑23 maja 2018, o 21:04Nipo pisze: ↑23 maja 2018, o 20:54Bo to jest nerwaCeline Marie pisze: ↑23 maja 2018, o 20:53Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to![]()
no ba. A nieprzyszło wam namyśl że popierwsze nadajecie temu wartość i ciągle nato uwage zwracacie i myślicie jednak o tym czyli umysł niedokońca jest spokojny a podrugie jednak ciało zakodowało pewną reakcje i nawet bez udziału świadomego myślenia ono sobie już tak drga. Coś na zasadzie jakiegoś tiku jak ktoś ma. Czyli lepiej niech ono sobie tam żyje swoim życiem a lepiej jest nauczyć sie zajmowac rzeczami konkretnymi , no własnym życiem , zainteresowaniami , rodziną , nauką i co tam kto może
Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
Nie mogę...Nowotwory, wypadki itp prześladują mnie. Na stronach fb-zbiorki dla chorych, wypadki itp. Rozumiem, że mam nie wchodzić w to i nie czytać? Tyle, że mam wrażenie, że będzie to ucieczka przed tematami, od ktorych nie moge sie uwolnic:/
- Sine
Im bardziej się skupiasz na tym czego nie chcesz tym bardziej to dostajesz. Np skupiasz się na ludziach o kulach bo akurat masz złamana nogę i nagle widzisz ich multum? A normalnie nie zwracałabyś na nich uwagi. To samo z nerwica, to samo z chorobami bo skupiasz się za bardzo na tym ze ciagle je widzisz w koło. Oczywiście ze wchodzić na fb, musisz zapanować nad tym, przecież nic Ci się nie dzieje

-
Wiem, masz racje. Moj umysl skupiony n/t nowotworow ciagle podsuwa mi zrzutke itp strony i osoby chore. Generalnie meczace to jest.No, ale nic, krece sie dalej.Sine pisze: ↑24 maja 2018, o 16:12Im bardziej się skupiasz na tym czego nie chcesz tym bardziej to dostajesz. Np skupiasz się na ludziach o kulach bo akurat masz złamana nogę i nagle widzisz ich multum? A normalnie nie zwracałabyś na nich uwagi. To samo z nerwica, to samo z chorobami bo skupiasz się za bardzo na tym ze ciagle je widzisz w koło. Oczywiście ze wchodzić na fb, musisz zapanować nad tym, przecież nic Ci się nie dzieje![]()
- Sine
Olej to, tłumacz sobie ze to tylko nerwica Ci podrzuca takie leki bo jesteś w trybie „Wałcz lub uviekaj”. Adrenalina buzuje w Tobie. To tylko wyrzut adrenaliny. Musisz sobie tak to tłumaczyć. Jak chcesz spalić jej nadmiar żeby poczuć się lepiej to zacznij uprawiać jakiś sport. Ja np zaczelam biegać w nerwie bo miałam tyle adrenaliny w sobie ze nie dawałam rady. Leki mnie kładły na ziemie 

-
Sine pisze: ↑24 maja 2018, o 16:33Olej to, tłumacz sobie ze to tylko nerwica Ci podrzuca takie leki bo jesteś w trybie „Wałcz lub uviekaj”. Adrenalina buzuje w Tobie. To tylko wyrzut adrenaliny. Musisz sobie tak to tłumaczyć. Jak chcesz spalić jej nadmiar żeby poczuć się lepiej to zacznij uprawiać jakiś sport. Ja np zaczelam biegać w nerwie bo miałam tyle adrenaliny w sobie ze nie dawałam rady. Leki mnie kładły na ziemie![]()
I tak jest "odrobinę" lepiej niż było, ale nam nad czym pracować to prawda. Dzięki za słowa sprowadzające na ziemię;)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja jestem ciekawa czy ktoś też ma tak jak ja: lęki (albo raczej dyskomfort, niepokój) wzmagaja się jak... Jem
. Serio, posiłki już nie są dla mnie jakieś mega przyjemne, bo jakoś gorzej się czuje. Przywyklam, ale to jest mega dziwne.

-
Mi też drgają i pulsuja jak nie powieka to uda, łydki, przedramie nawet na tyłku i głowie potrafi drgacNipo pisze: ↑23 maja 2018, o 20:54Bo to jest nerwaCeline Marie pisze: ↑23 maja 2018, o 20:53Ja też mam drgania powiek i ogólnie mięśni,magnezu łykam dużo,piję wodę z magnezem itd i to nie to![]()