Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
nat
Zarejestrowany Użytkownik

27 maja 2018, o 12:56

Heimdall pisze:
25 maja 2018, o 20:42
Może za dużo kawy pijecie? Mnie po kawie nawet spore dawki magnezu nie pomagają ;(
Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.
Awatar użytkownika
Celine Marie

27 maja 2018, o 14:12

nat pisze:
Heimdall pisze:
Może za dużo kawy pijecie? Mnie po kawie nawet spore dawki magnezu nie pomagają ;(
Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.
Ja kawy nie tykam,więc to chyba nie do końca to :no
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
natalia93

27 maja 2018, o 14:47

Czy ktoś z was przesadził kiedyś z alko na lekach od psychiatry I odczuwał tego skutki? Ja właśnie już tydzień dochodzę do siebie...
"You are far too smart to be the only thing standing in your way"
sebastian86

27 maja 2018, o 16:54

nie moge usiedziec na tylku, ciagle mam ochote chodzic po mieszkaniu...a jednoczesnie jestem otumaniony...nienawidze takich ambiwalentnych odczuc...chyba jednak benzodiazepiny beda konieczne
Mistrz 2021 (L)
zabner
Odważny i aktywny forumowicz

27 maja 2018, o 21:34

Nie wiem co z tym wzrokiem. W centrum widzę wyraźnie, a reszta jakby była trochę bardziej rozmazana. Okres stresowy i może jakieś wkręty na siłę się pojawiają..
Awatar użytkownika
Celine Marie

27 maja 2018, o 21:46

zabner pisze:
Nie wiem co z tym wzrokiem. W centrum widzę wyraźnie, a reszta jakby była trochę bardziej rozmazana. Okres stresowy i może jakieś wkręty na siłę się pojawiają..
Ja mam takie jazdy ze wzrokiem,że książkę bym mogła napisać ,sprawdź sobie pole widzenia u okulisty,moje boczne widzenie też jest do d
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
zaburzony25

28 maja 2018, o 11:14

zabner pisze:
Tez mam akcje z oczami właśnie cos jak ty ze trochę rozmazany, nieostry obraz. Ale wiem ze to nerwa bo jeżeli o tym nie myśle (a jest tak coraz częściej wiec idę w dobrym kierunku) to wszystko jest Ok, ale jak tylko zacznę myślec („co ja paczę” Haha) to zaczynaja sie wkrętki. Rok temu miałem tez takie akcje byłem u okulisty miałem zrobione różnorakie badania oczu i wszystko jest Ok mam tylko delikatnie słabsze jedno oko ale mówił ze to standard.
beautiful_kate

29 maja 2018, o 17:28

Nelkalenka pisze:
27 maja 2018, o 00:53
beautiful_kate pisze:
26 maja 2018, o 01:55
Nawet na benzo można mieć objawy jak się na nich skupiamy.
Bo lęki są za silne
Taka prawda...
Wlasnie tez o tym mysle,bo pomimo przyjmowania lekow i tak mam natrectwa to czemuzbym miala tez nie miec somatow....ale i tak koniec koncow zawsze mysle:przeciez to nie moze byc od nerwicy! :?
Ja doskonale wiem że mam nerwicę i to mnie jeszcze bardziej przeraża, to skrzywienie w bani:|
Ja jako dziecko miałam natręctwa po kilka tygodni (przymusy) A teraz mam już 5 lat, chociaż jak to się Zaczęłot eraz, to fakt, pomyślałamw 1 chwili o chorobie (A co jeśli przez pracę siedzącą będzie mi się spinał kark i będę musiała nim dziwnie ruszać , a co jeśli od jasnego światła oczy będą się męczyći łzawić i będę musiała się skupiać na mruganiu) i huy, że już dawno nie mam tam pracy i nawet na urlopie "muszę się natym skupiać", choć nie muszę? To już takie natręctwo, że hej! Ciągle spięte to i to i jeszcze miliard innych natręctw i przymusów ruchowych (lawina tzw)
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
Agnieszka95

31 maja 2018, o 17:49

nat pisze:
Heimdall pisze:
Nat masz jakieś sprawdzone sposoby na te drgania, skakania, pilsowanie mięśni, miesiąc było ok ale teraz znów zaczęłam o tym myśleć i pulsuja coraz bardziej, łydki, uda, plecy nawet na głowie
sebastian86

31 maja 2018, o 20:55

czy moglby sie do mnie odezwac na priv ktos kto mial drżenie i mdlenie miesni przez dlugie lata i to pokonal?
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

31 maja 2018, o 20:59

Celine Marie pisze:
27 maja 2018, o 14:12
nat pisze:
Heimdall pisze:
Ja kawy nie tykam,więc to chyba nie do końca to :no
Niedobory magnezu nie tylko spowodowane sa piciem kawy a w szczegolnosci przewlekłym stresem.
Ja na samym poczatku kawy nie pilam a i potem pilam i nadal pije bardziej mleko z lawa bo to nawet koloru kawy nie ma, a czesto zdarzalo mi sie drganie miesni szczegolnie na plecach, skurcze łydek czy drganie powieki :)
Wiadomo warto odstawić kawe czy alkohol bo to nie pomaga :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

31 maja 2018, o 21:00

Agnieszka95 pisze:
31 maja 2018, o 17:49
nat pisze:
Heimdall pisze:
Nat masz jakieś sprawdzone sposoby na te drgania, skakania, pilsowanie mięśni, miesiąc było ok ale teraz znów zaczęłam o tym myśleć i pulsuja coraz bardziej, łydki, uda, plecy nawet na głowie
Pulsuja coraz bardziej bo sie na tym skupiasz :)
Ja tak mialam również w pewnych okresach trwania nerwicy z tym drzeniem a takze ze snem :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

31 maja 2018, o 21:22

sebastian86 pisze:
czy moglby sie do mnie odezwac na priv ktos kto mial drżenie i mdlenie miesni przez dlugie lata i to pokonal?
Masz drżenie przez nerwice , umysł Ci nakręca drżenie , drżenie umysł. Co z tym zrobić. To co z nerwicą. Akceptacja , ignorowanie , pozwolenie być temu , odwracanie uwagi , nieanalizowanie , puszczenie kontroli. To nieprzyjdzie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Trzeba prubować , pomału ale z uporem
sebastian86

31 maja 2018, o 21:25

Halka pisze:
31 maja 2018, o 21:22
sebastian86 pisze:
Masz drżenie przez nerwice , umysł Ci nakręca drżenie , drżenie umysł. Co z tym zrobić. To co z nerwicą. Akceptacja , ignorowanie , pozwolenie być temu , odwracanie uwagi , nieanalizowanie , puszczenie kontroli. To nieprzyjdzie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Trzeba prubować , pomału ale z uporem
te drzenie wystepuje przy konkretnych czynnosciach , moj lęk sie zmniejszyl w ostatnim czasie wiec dziwne ze drzenie takie samo.akceptacja jest niemozlliwa chyba ze mialbym unikac roweru, stanie w miejscu przez dluszy czas, brania do reki lyzki , pilotu , pochylania sie nad czyms.ja uwazam ze tu sa dwie przyczyny drzenia.to jest zbyt uciazliwe juz ,rozpaczy mozna dostac
Mistrz 2021 (L)
sebastian86

31 maja 2018, o 21:27

i prosze juz mi nie pisac o akceptacji bo mi sa rece zwlaszcza potrzebne do wielu rzeczy.
Mistrz 2021 (L)
ODPOWIEDZ