Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- nat
- Zarejestrowany Użytkownik
- Celine Marie
Ja kawy nie tykam,więc to chyba nie do końca tonat pisze: ↑27 maja 2018, o 12:56Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
nie moge usiedziec na tylku, ciagle mam ochote chodzic po mieszkaniu...a jednoczesnie jestem otumaniony...nienawidze takich ambiwalentnych odczuc...chyba jednak benzodiazepiny beda konieczne
Mistrz 2021 (L)
- Celine Marie
Ja mam takie jazdy ze wzrokiem,że książkę bym mogła napisać ,sprawdź sobie pole widzenia u okulisty,moje boczne widzenie też jest do d
"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Tez mam akcje z oczami właśnie cos jak ty ze trochę rozmazany, nieostry obraz. Ale wiem ze to nerwa bo jeżeli o tym nie myśle (a jest tak coraz częściej wiec idę w dobrym kierunku) to wszystko jest Ok, ale jak tylko zacznę myślec („co ja paczę” Haha) to zaczynaja sie wkrętki. Rok temu miałem tez takie akcje byłem u okulisty miałem zrobione różnorakie badania oczu i wszystko jest Ok mam tylko delikatnie słabsze jedno oko ale mówił ze to standard.
-
Ja doskonale wiem że mam nerwicę i to mnie jeszcze bardziej przeraża, to skrzywienie w bani:|Nelkalenka pisze: ↑27 maja 2018, o 00:53Wlasnie tez o tym mysle,bo pomimo przyjmowania lekow i tak mam natrectwa to czemuzbym miala tez nie miec somatow....ale i tak koniec koncow zawsze mysle:przeciez to nie moze byc od nerwicy!beautiful_kate pisze: ↑26 maja 2018, o 01:55Nawet na benzo można mieć objawy jak się na nich skupiamy.
Bo lęki są za silne
Taka prawda...![]()
Ja jako dziecko miałam natręctwa po kilka tygodni (przymusy) A teraz mam już 5 lat, chociaż jak to się Zaczęłot eraz, to fakt, pomyślałamw 1 chwili o chorobie (A co jeśli przez pracę siedzącą będzie mi się spinał kark i będę musiała nim dziwnie ruszać , a co jeśli od jasnego światła oczy będą się męczyći łzawić i będę musiała się skupiać na mruganiu) i huy, że już dawno nie mam tam pracy i nawet na urlopie "muszę się natym skupiać", choć nie muszę? To już takie natręctwo, że hej! Ciągle spięte to i to i jeszcze miliard innych natręctw i przymusów ruchowych (lawina tzw)
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
-
Nat masz jakieś sprawdzone sposoby na te drgania, skakania, pilsowanie mięśni, miesiąc było ok ale teraz znów zaczęłam o tym myśleć i pulsuja coraz bardziej, łydki, uda, plecy nawet na głowienat pisze: ↑27 maja 2018, o 12:56Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.
-
czy moglby sie do mnie odezwac na priv ktos kto mial drżenie i mdlenie miesni przez dlugie lata i to pokonal?
Mistrz 2021 (L)
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Niedobory magnezu nie tylko spowodowane sa piciem kawy a w szczegolnosci przewlekłym stresem.Celine Marie pisze: ↑27 maja 2018, o 14:12Ja kawy nie tykam,więc to chyba nie do końca tonat pisze: ↑27 maja 2018, o 12:56Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.![]()
Ja na samym poczatku kawy nie pilam a i potem pilam i nadal pije bardziej mleko z lawa bo to nawet koloru kawy nie ma, a czesto zdarzalo mi sie drganie miesni szczegolnie na plecach, skurcze łydek czy drganie powieki

Wiadomo warto odstawić kawe czy alkohol bo to nie pomaga

- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Pulsuja coraz bardziej bo sie na tym skupiaszAgnieszka95 pisze: ↑31 maja 2018, o 17:49Nat masz jakieś sprawdzone sposoby na te drgania, skakania, pilsowanie mięśni, miesiąc było ok ale teraz znów zaczęłam o tym myśleć i pulsuja coraz bardziej, łydki, uda, plecy nawet na głowienat pisze: ↑27 maja 2018, o 12:56Dokładnie, sama zauważyłam u siebie zależność między drganiami mięśni i przeskokami serca a piciem kawy. Generalnie kawy nie pijam, rzadko mi się to zdarza, ale jak tylko wypije chociażby jedną wszelkie tego typu rzeczy się nasilają mimo suplementacji magnezem. Muszę wtedy zwiększyć dawkę i objawy po kilku dniach zmniejszą się.

Ja tak mialam również w pewnych okresach trwania nerwicy z tym drzeniem a takze ze snem

- Halka
- Odważny i aktywny forumowicz
Masz drżenie przez nerwice , umysł Ci nakręca drżenie , drżenie umysł. Co z tym zrobić. To co z nerwicą. Akceptacja , ignorowanie , pozwolenie być temu , odwracanie uwagi , nieanalizowanie , puszczenie kontroli. To nieprzyjdzie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Trzeba prubować , pomału ale z uporemsebastian86 pisze: ↑31 maja 2018, o 20:55czy moglby sie do mnie odezwac na priv ktos kto mial drżenie i mdlenie miesni przez dlugie lata i to pokonal?
-
te drzenie wystepuje przy konkretnych czynnosciach , moj lęk sie zmniejszyl w ostatnim czasie wiec dziwne ze drzenie takie samo.akceptacja jest niemozlliwa chyba ze mialbym unikac roweru, stanie w miejscu przez dluszy czas, brania do reki lyzki , pilotu , pochylania sie nad czyms.ja uwazam ze tu sa dwie przyczyny drzenia.to jest zbyt uciazliwe juz ,rozpaczy mozna dostacHalka pisze: ↑31 maja 2018, o 21:22Masz drżenie przez nerwice , umysł Ci nakręca drżenie , drżenie umysł. Co z tym zrobić. To co z nerwicą. Akceptacja , ignorowanie , pozwolenie być temu , odwracanie uwagi , nieanalizowanie , puszczenie kontroli. To nieprzyjdzie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Trzeba prubować , pomału ale z uporemsebastian86 pisze: ↑31 maja 2018, o 20:55czy moglby sie do mnie odezwac na priv ktos kto mial drżenie i mdlenie miesni przez dlugie lata i to pokonal?
Mistrz 2021 (L)
-
i prosze juz mi nie pisac o akceptacji bo mi sa rece zwlaszcza potrzebne do wielu rzeczy.
Mistrz 2021 (L)