Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Hej jestem zagubiona :)

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

19 maja 2016, o 10:56

Tak :DD . Ale najpierw zrozum co to znaczy zaakceptowac . To jest paradoks ja wiem . Ale zastanow z czym ty chcesz walczyc z samym soba ?? Naprawde dam ci dobra rade . Zacznij sluchac nagran chlopakow bo ostatnio zaowarzylem ze ludzie wchodza zala sie i co im to daje a szczytem glupoty to jest napisac juz taki schemat .

Ale ja znam schematy nerwicy wiem co to zaakceptowac .Ale jak przychodzi ten bol glowy to mysle ze mam raka :DD

Pomysl logicznie czy to jest Zakceptowanie czegos nie to objaw glupoty emocjonalnej czyli wiara w emocje to jest ta glupota .

Jezel8 mamy zaburzenie emocjonalne to jak mozemy ufac emocja przeciesz to one sa chore tylko emocje .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
blindgirl
Zarejestrowany Użytkownik

19 maja 2016, o 13:10

to skoro mam bóle od 3 miesiecy to mam zaakceptowac ze mnie boli i zyc z tym bolem? Przeciez on mnie dobija..
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko
Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?
;brr

Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.
:lala: :lala:
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

19 maja 2016, o 13:13

Tak wlasnie masz tak zrobic . A czy zwrscanie uwagi na ten bol ci cos pomogl . Jak widac nie . Jezeli tobimy caly czas to samo dostajemy to samo !!

Sproboj tak jak ja ci mowie zaakceptuj ze boli przestan sie tym wkurzac przestan na niego zwracac uwage . Ruszaj sie duzo spij jak najwiecej zadbaj o siebie
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
blindgirl

23 maja 2016, o 21:46

w porządku wiec zaczynam od już:)

-- 19 maja 2016, o 14:23 --
Odburzanie według DivoVica: Etap 2 : Objawy nerwic oraz innych zaburzeń lękowych - jest niesamowite :) racja, jak sie czymś zajmuje to nie boli mnie nic :)

-- 20 maja 2016, o 18:10 --
MIAŁAM BADANIE EMG NA TĘŻYCZKE, wykluczili mi SLA , ale mam TĘŻYCZKE UTAJONĄ ZE STRESU .... i mówią że te bóle to z tego tezyczka + nerwica = heloł. ;/

-- 23 maja 2016, o 21:46 --
Hej...dzisiaj od rana zero objawów...az do teraz znowu mnie wszystko boli i wędruje

Pierwsza myśl jak wstaje rano to: Czy znowu będzie bolec? eh niewiem co myslec..
;brr

Awatar użytkownika
zdravko

24 maja 2016, o 08:53

A jak się leczy tą tężyczkę bo średnio jestem zorientowany, pewnie magnez plus witamina D i dobre nastawienie.
Tłoczysz coś z tych rzecz w siebie, jak tam w ogóle z witamina D, bo jak jej mało to i magnezu mało.
blindgirl

24 maja 2016, o 09:32

tęzyczka jest z braku magnezy to nie ma nic wspólnego..

-- 24 maja 2016, o 09:32 --
tęzyczka jest z braku magnezy to nie ma nic wspólnego..
;brr

Awatar użytkownika
zdravko

24 maja 2016, o 10:03

Ale co nie ma z nią nic wspólnego, witamina D ?
blindgirl

24 maja 2016, o 10:31

NERWICA i moje bóle wedrujace. Witamine D i MG owszem :) wczoraj czytałam o "ośmieszaniu" nerwicy od Victora i powiem, że działa :D
;brr

Awatar użytkownika
zdravko

24 maja 2016, o 10:47

Z tego co przeczytałem to utajona jest powodowana stresem (nerwica) (oczywscie pod artykułem o tężyczce, musiał być o sm ;) ), klinicznie to niedobór magnezu (może jest odwrotnie), czyli musisz działać dwupłaszczyznowo, uzupełniać magnez i witaminę D i ogarnąć nerwicę patentami z forum.

Co z tego ,że będziesz pracować nad nerwica,jak magnezu będzie Ci brakować,a to powodować frustrujące objawy,no chyba,ze z tą utajoną to jest tak,że jak człowiek się uspokoi to jakimś sposobem pozyska ten magnez z jedzenia,co też może być prawdą, ale bez witaminy D wchłanianie magnezu jest upośledzone.
Kasia :)
Świeżak na forum

27 maja 2016, o 12:02

Ja równeż mam dosyć ciężkie do zniesienia objawy ... napady duszności, kołatania serca, bóle zamostkowe, pocenie się i wiele wiele innych jak się czasami skumulują to masakra ... ale zrobiłam sobie komplet badań wszystko jest ok, obiecałam sobie nie szukać na internecie zadnych opisów chorób, postawiłm sobie takie zadanie : jak potrafię wkręcić sobie chorobę, to równie dobrze będe sobie wkręcać że jestem zdrowa !! i działa tłumaczę sobie ze to wszystko siedzi w głowie że przejdzie i nic mi się nie stanie. czasami mam gorsze dni ale staram się w nich nie zatapiać bo jak przyszły to i pojda w momencie kiedy na nie nie bede zwracała nadmiernej uwagi. powodzenia życzę
Victor
Administrator

27 maja 2016, o 17:48

Blindgirl przede wszystkim wszystko trzeba praktykować z głową, szczególnie gdy sprawa ociera się o konkretne dolegliwości fizyczne. Więc nie w tym rzecz tez aby wszystko ot tak sobie ignorować, mimo tego, że tak poleca się to w chociażby forumowych nagraniach - jednakże wtedy gdy badania są prawidłowe.
Z pewnością masz w sobie wiele zachowań nerwicowych i zapewne wiele z tego jak się czujesz wynika właśnie z tych zachowań. Wydaje mi się, że rozwinąć się one mogły na tle obaw związanych z realnymi problemami zdrowotnymi - mastocytozą.
Stąd też prawdopodobnie ta utajona tężyczka. Bóle ona także może powodować, szczególnie od-mięśniowe

Więc wydaje się, iż potrzeba u ciebie wspólnego oddziaływania, zarówno dobrej suplementacji (o której mówi zdravko) i to nie wystarczy w wypadku tężyczki łyknąć magnez rozpuszczany PLUUSSSZZ. Tylko lepiej brać większe i solidniejsze łączone dawki.
A po drugie zajmować się swoimi reakcjami nerwicowymi, doszukiwaniem chorób itp. Wiem, że istnienie realnego uszczerbku na zdrowiu nie ułatwia zadania ale może motywacją niech będzie to, ze życie trwa tu i teraz lepiej je przeżywać nie zamartwiając się na zapas, niż na odwrót.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
zdravko

27 maja 2016, o 21:51

No,nawet nie łykać tylko się w nim moczyć i smarować, świetnie wchłania się przez skórę, kupiłem dzisiaj kg cytrynianu do jedzenia i kg chlorku do użytku zewnętrznego, będę testował na sobie ;).
blindgirl

14 sierpnia 2016, o 11:34

Heeeej! Jak sie czujecie? Ja jestem w UK od czerwca, duzo problemow odeszlo. Bole miesni odeszly mi w 97% :) wrocilam do treningow,sypiam normalnie bez zadnych problemow,apetyt mam super i pracuje :) jem magnez, smieje sie i mowie do nerwicy aby POKAZALA MI "cos tam" i objawy mijaja..czuje ze jest co raz lepiej!! Tylko jeden problem co mam to zwiazek ktory mi sie sypie totalnie...ale pomine... Sa dni kiedy nie akceptuje mastocytozy bo daje mi sie we znaki np. Kiedy gram w siatke mam bable na ciele od uderzenia pilka ale staram sie akceptowac siebie i mowoc ze taka juz jestem. Ucze sie zyc TERAZNIEJSZOSCIA i nie gdybac "ze na pewno bede miec jakas chorobe gorsza..." Dziekuje wszystkim za pomoc!
;brr

ODPOWIEDZ