Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Hej jestem zagubiona :)

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

15 maja 2016, o 10:34

Właśnie Subzero fajnie to wytłumaczyl :) ja sama dlugo borykalam się Z uczuciem omdlenia. I tez dużo rzeczy unikalam,bo bardzo się balam. Ale gdy zmieniłam taktykę to wszystko się zmieniło. Tak to właśnie działa :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
blindgirl
Zarejestrowany Użytkownik

15 maja 2016, o 12:49

Naprawde? Bo to jest tak..siedze siedze nagle czuje ze bola mnie nogi albo rece albo barki..zaraz po tym trace apetyt..zaczyna mi sie ciezko oddychac i slabo..chce isc do domu nie chce mi sie nic najlepiej bym lezala i...? Mimo tego pracuje i trenuje i wychodze..

-- 15 maja 2016, o 12:48 --
Najgorsze jest wstawanie rano i pierwsza mysl ,znowu mnie boli wszystko a moze to jakas choroba jefnak...?, i jazda;/

-- 15 maja 2016, o 12:49 --
A ostatnio mi minely objawy wszystkie na 4 dni woow:) ale wrocily...
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko
Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?
;brr

Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.
:lala: :lala:
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

15 maja 2016, o 13:29

Ta analiza wynika z tego, że zazwyczaj jak nam coś dolegało to byla to faktycznie choroba czy coś co dało sie prosto i racjinalnie wytłumaczyć i w tym tłumaczeniu zazwyczaj brakowało tego podejście, że serce mi kołacze z nerwów, nogi mi drętwieją z nerwów, mam szumy uszne z nerwów itp. Zawsze prowadziliśmy starcie z grypami stąd ciężko nam uwierzyć, że stres może mieć na nas taki wpływ ale jak widać może.

Przedewszystkim myśli analizujące Twoj stan traktuj jako myśli związane z zaburzeniem. Wrzuć je do tego wora "moje tymczasowe zaburzenie" i olej. Wiesz, że to z nerwów i nie potrzebujesz tego dalej analizować.

Myśli wróciły bo czemu nie? Cały czas w tym tkwisz, żyjesz sobie, ale się zastanawiasz czy to już koniec nerwicy, czy może jednak myśli wrócą. Myślisz, czy może inna choroba za tym nie stoi, a wiesz co? Nerwica to tylko termin medyczny, a nie choroba. Ciebie dotyka lęk, stres i złe nawyki myślowe. Olewaj myśli by zwalczać lęk, dystansuj się i kieruj sobą świadomie by uodparniać się na stres. Gdy stres się zmniejszy to zniknie somatyka.

Stres będzie Ci towarzyszył bardzo często dopóki nie zmienisz podejścia. Naszym najszczęstszym błędem jest martwienie się rzeczami na które nie mamy wpływu i przeżywanie czegoś co może się zdarzyć, ale w 90% przypadków nie musi. Myśli mogą wrócić, ale przecież nie muszą. Gdy przyjdą to je zignorujesz.

Chcesz uciekać do łóżka bo czujesz się w nim bezpiecznie, ale siedzenie w nim nie uchroni Cię przed stresem, dlatego zwalcz odruch ucieczki do domu. Poszerzaj swoją strefę komfortu.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
blindgirl

16 maja 2016, o 11:46

Chcialabym olewac ale jak ciagle mnie boli to zaczynam sie doszukiwac jednak z czego to.....nie umiem tego zaakceptowac,bola mnie od rana nogi i rece :/ milion mysli...yh...ale prubuje wrzucic to jednego wora..
;brr

Awatar użytkownika
myszusia

16 maja 2016, o 11:50

Tak to juz jest w nerwicy,ledwo cos zacznie bolec a my juz skanujemy cale cialo i mysl a moze jednak cos jest na rzeczy. A tak naprawde nic nam nie jest tylko nerwica sie broni ,bo chce z nami zostac jak najdluzej. Piszesz,ze wyniki badan masz dobre i lekarze tez mowia ,ze jest ok. Trzeba w to uwierzyc i zaakceptowac. Boli to niech boli krzywdy Ci nie zrobi ;)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
blindgirl

17 maja 2016, o 12:27

ja sie bałam, że jakieś mam przerzuty tej mojej chorby na kosci...

Mózg płata mi figle takie...
Niewiem w sumie wszystko zaczeło sie od tego ze bolało mnie jakby korzonki
i w 3 dni opetało mi ciało i połozylo do łóżka
Jak bym powiedziała wam ile miałam badań..

OD REZONANSU, po morflogie po EMG mieśni, po leżeniu na oddziale z ludzmi którzy mają chemie..

Dramat.
Najgorsze jest to ze jestem ratownkiem medycznym i objawy pasują mi do miliona chorób...

Rozmawalam wczoraj z moim lekarzem od mojej choroby, jedynym który sie zna na MASTO i powiedział, że na 100% dozyje 90 r.ż i że ta choroba nie daje takich objawów

Masakra, ześwirowac idzie

A kazał zrobic mi USG JAmy brzusznej ze by potwierdzic ze nie mam nic powiekszone
bo nie mialam apetytu

i USG JEST CZYSTE
nawet hematolog oglądał moje wyniki i mówi, że jest super ..

A JA DALEJ NIE MOGE UWIERZYC, ŻE to z mojej głowy
tylko szukam chorób ;/

Staram sie akceptować, czytam tu wiele postów, i ludzie mają podobnie
cieżko jest uwierzyć...

Apetyt też mam skąpy..

Lece na trening zaraz sie wyżyc

Dzisiaj od rana mnie wszystko łupie i już szukałam czy nie mam zaników mięśni -,-
Boli mnie łeb, kolana...
Wkurza mnie że to są bóle symetryczne ale nie umiem opisac co boli czy kosci czy stawy czy miesnie czy nerwy wtf;/
wczoraj mnie bolały palce u rąk -,-
MUSZE PRZESTAC CZYSTAC GOOGLE..
I SZUKAĆ ;/
że to SLA, albo jakies bóle nowotworowe...
Nerwica jest straszna 'why 'why 'smuteq

Ale próbuje zaakceptować..

:)

-- 16 maja 2016, o 20:43 --
jestem jakaś chora, boje sie, że mam jakas schizofrenie albo ze oszaleje zaraz tak mnie łupie wszystko, boje sie zasnąc boje sie co kolwiek.

wrócilam z treningu i pierwsze co to polecialam na forum zobaaczyc czy ktos ma takie objawy jak ja

-- 16 maja 2016, o 21:20 --
Bo to jest tak miłam 12 lat coś mnie użarło i miałam wstrzas anafilaktyczny,
dusiłam sie, swedzialy mnie rece nogi ogolnie zaburzenia widzenia spadek cisnienia..byłam mloda to zapomnialam o tym

a..., że kiedy miałam lat 14 nawdychałam sie gazu do zapalniczek....zaczeło sie wszystko sobie przypomniałam!!!!!!! 'smuteq

miałam pierwsze objawy nerwicy, zaburzenia snu , budzilam sie w nocy zapłakana że nie moge oddychać...
raz sie nakręciłam tak, że sie zhiperwentylowalam i zdretwiała mi prawa noga i nie mogłam nią ruszać tak bolała..
wezwałam pogotowie..mama akurat wrócila z pracy..zabrała mnie do psychologa dostalam jakies granulki pod jezyk i przeszło...
Czasem dwa trzy razy na pół roku zrywalam sie z łożka ze nie moge oddychac ale umialam nad tym panować...

Jak miałam 18 lat wykryli mi tą mastocytoze...
no i tez panikowalam, że zaraz umre itp..

Teraz mialam natłok stresów i w lutym przyszła znów po 9 latach ...bo bałam sie ze choroba mi awansuje albo cos..

tylko teraz pojawiły sie bóle..niewiem czemu ;(
i położyła mnie w 3 dni..
połozyła mnie na miesiąc...

ale wstałam i pracuje, żyje dalej
wyprowadzam sie do innego kraju...

jakoś próbuje...
teraz nie mam pracy przez 2 tyg przed wyjazdem..
i bóle sa mocniejsze..
wszystko boli...
spięte miesnie mogą byc na palcach?!
boli mnie wszytko tak rozlane po tych samych stronach..
niemam pojecia jak sobie z tym poradzic.....

boje sie smierci..
ze sie wykoncze
ze za granicą mi odwali, że bede miec schizofrenie...

niewiem czemu skąd to...po co ;(

-- 17 maja 2016, o 12:27 --
bo ja wiem, że moje bole somatyczne i objawy DD i wszystkie są z tego ze nie umiem zaakceptowac że mam tą chorobe i boje sie pogorszenia.. :(
;brr

bart26

17 maja 2016, o 12:29

Jaka chorobe masz chyba wyczulenie sie nazywa .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
blindgirl

17 maja 2016, o 12:38

NAPISAŁAM NA POCZĄTKU : mastocytoze, wykrytą normalnie od paru lat.
;brr

bart26

17 maja 2016, o 12:51

Oj no nie pamietam kazdej choroby kazdego zaburzonego z reguly sa to wymysline nerwicowe pierdolety . No.to co leczysz sie czy wynajdujesz sobie co raz to nowe objawy
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
blindgirl

17 maja 2016, o 14:10

wynajduje nowe objawy :D nie ma na to leczenia ;)
;brr

bart26

17 maja 2016, o 14:13

No to przestan poprostu wynajdowac sobie co raz nowe objawy . Jak masz porobione badania to niemozliwe jest zeby cie nagle cos innego oprocz somatyki pierdyknelo
blindgirl

19 maja 2016, o 10:42

no tak bo to było nagle, bum z dnia na dzień...a jak by było z choroby to by sie rozwijało..

-- 19 maja 2016, o 10:42 --
Okropna nerwica nie dała mi dzis spac..ciągle mnie budziła w nocy .... do tego wczorajszy ból głowy i nudnosci tez dały kopa...
Za tydzien wylatuje za granice...stres mnie żżera...i waga idzie w dół..plecy bolą :/

Nie mam siły wyjsc z domu ale wychodze !
NIE MOGE SIE PODDAĆ.

:shock:
;brr

bart26

19 maja 2016, o 10:45

Nie walcz akceptuj swoje stany bo masz do nich prawo . Lepiej cos zaakceptowac i to miec jakis czas niz walczyc na sile bo to przegrana walka z gory :)
blindgirl

19 maja 2016, o 10:49

a jesli zaakceptuje to minie ?:(
;brr

Awatar użytkownika
myszusia

19 maja 2016, o 10:54

Blind ja wczorajszy dzień tez przezylam z bólem głowy. Napięcie w skroni jakby miało cos pęknąć. Dzis tez chodzę bez sil,jakbym miała paść,ale nie ma co zwracać na to uwagę. Tak naprawde wszystko jest ok i trzeba to zaakceptować. Nerwica sie broni,bo chce z czegos zyc i być jak najdłużej.
ODPOWIEDZ