Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dalsze części z cyklu - co jest bartoszowi?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

13 grudnia 2014, o 17:18

Niech ktoś napisze bajkę "o Bartku który wjeżdża rowerem w kupe" :D najlepiej... Bajkopisarz :DD
Awatar użytkownika
truskawkowo
Odważny i aktywny forumowicz

13 grudnia 2014, o 17:33

Obrazek
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 00:25

hahaha o masz :D

-- 14 grudnia 2014, o 00:25 --
Dzisiaj znów tragicznie ze mna jest mam takie paranoje odnosnie smiegu nie umiem sobie z tym poradzic ze ciagle go widze ja juz chyba naprawde dlugo z tym nie wytrzymam to wszystko mnie tak dobija czemu ja samo sobie tworze takie paranoje a potem musze sam z tym walczyc czy człowiek w derealizacjii moze to wszystko wymyslac ze pojdzie zrobi sobie krzywde bo ma snieg nigdy w ten sposob nie myslalem ze jestem w tym uwieziony i tak bardzo mi to przeszkadza Truskawkowo jak patrze na twoj post odzwierciedla moją sytuacje. :(
''Tutaj lekarze nie kłamią, więc skumaj to typie
Że balet w za dużej dawce, może zrobić z ciebie wiewiórkę
A życie cię nauczy właśnie tego małolacik
Że docenisz psychiczne zdrowie wtedy, jak je stracisz''
Awatar użytkownika
b00s123

14 grudnia 2014, o 00:29

Bartek nic się nie stanie!!! , sory że tak mało konstruktywny post ale jestem zmęczony :D
tak od siebie włącz sobie https://www.youtube.com/watch?v=lasWefVUCsI przed spaniem i wsłuchaj się :D mi zawsze pomaga raz lepiej raz gorzej , w pewnym stopniu mnie uspokaja ;]
"Wola psychiki daje wyniki"
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 00:29

I uwazacie ze to wszystko nie jest wpływ mefedronu na mózg załoze sie ze nikomu tutaj nie przeszkadzał az tak snieg ze myslal ze zaraz nie wytrzyma i pojdzie sie powiesic i popadac w takie paranoje. próbuje z tego wybrnac jakos ale jest mi tak ciezko.
Victor
Administrator

14 grudnia 2014, o 00:30

Kazdemu coś bardzo przeszkadza. Coś na co akurat najbardziej zwraca uwage, jakiś konik objawowy co go męczy i mocno napawa lękiem nie do wytrzymania.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 00:42

oos123 ja czuje w sobie cos zupelnie innego. coraz mniej mam sił do tego wydaje mi sie ze normalny czlowiek z nerwica nie wpada w takie posrane paranoje.

-- 14 grudnia 2014, o 00:35 --
ale własnie kiedys mi to nie przeszkadzało zanim moj mózg sie tak nie zmieniał. nie moge sie niczym pocieszyc nic kompletnie nic mnie nie pociesza nawet jak sobie pomysle pojde sie polozyc to mnie to tez nie pociesza bo i tak tam tez bedzie zniezyc i tak w kółko to jest ostra paranoja i wez z niej wyjdz. ;(

-- 14 grudnia 2014, o 00:42 --
Wiktor raczej wiekszosc ludzi tutaj boi sie smierci raczej chce jej uniknac a ja kiedy te paranoje we mnie wchodza wydaje mi sie ze to jedyne rozwiazanie mozg mi to caly czas podsowa ze to jedyna deska ratunku. a ja w wcale nie chce tego robic i wtedy mysl o zakładzie psychiatrycznym ze wole sie zamknac albo lece zeby wziac jakies prochy bo nie daje sobie z tym rady. tak nie dziala zdrowy mozg wiem jak kiedys myslalem a jak teraz. i wez tu z tym walcz.

-- 14 grudnia 2014, o 00:42 --
Wiktor raczej wiekszosc ludzi tutaj boi sie smierci raczej chce jej uniknac a ja kiedy te paranoje we mnie wchodza wydaje mi sie ze to jedyne rozwiazanie mozg mi to caly czas podsowa ze to jedyna deska ratunku. a ja w wcale nie chce tego robic i wtedy mysl o zakładzie psychiatrycznym ze wole sie zamknac albo lece zeby wziac jakies prochy bo nie daje sobie z tym rady. tak nie dziala zdrowy mozg wiem jak kiedys myslalem a jak teraz. i wez tu z tym walcz.
Victor
Administrator

14 grudnia 2014, o 00:43

A po co ty masz ciągle sie kłaść? tego stanu nie wylezysz.
To ze teraz bardziej ci przeszkadza wynika ze stanu lekowego, mowimy o tym gdzie sie da tu na forum. po prostu nie dopuszczasz tego do siebie.
W zasadzie mnie to bez roznicy jest przekonywanie cie, ze ja mialem tak samo, czy silniej czy gorzej. Bo to nie ma znaczenia dla sprawy, bo odczuwasz lęki i zachowujesz sie w sposob charakterystyczny dla osób ze stanami lekowymi.
Takie dane nie kłamią.

Aby ulzyć sobie i uzyskac poprawe s masz taką opcję:
Brac leki (co już robisz ale one moga zupelnie stanu nie poprawic)
Chodzic do psychologa, lub na jakis oddzial dzienny w szpitalu.
Do tego znajdowac zajęcie i nie ograniczac sie z uwagi na objawy. I ogolnie dopuscic do siebie rady, ktore zapodajjemy na stany lekowe i je wdrazac.
mieć zajęty czas a nie leżec z tym w łóżku.

I to jest fakt, który jest tobie potrzebny.
Cała reszta tego twojego gadania to efekt uboczny lęku, nie istotny dla całej sprawy tak naprawde.
Masz i tak to wyjscie, ktore ci napisalem i co bys nie powiedzial czy nie zrobil i tak bedziesz to musial przejsc :)

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 01:00

heh stan wydaje się ze stan lękowy trwa juz 5 miesiac i caly czas jest gorzej coraz bardziej zmienia sie myslenie i postrzeganie swiata przeze mnie i moje oczy moj mozg nie dopuszcza do mnie mysli o normalnym czlowieczenstwie widze wszystko innaczej tego tez nie moge zniesc chciałbym miec szanse zrobienia wszystkich badań głowy jakie są możliwe w naszej dzisiejszej medycynie ale nikt mi nawet nie chce dac takiej szansy z lekarzy jak u nich to wymusic.
Awatar użytkownika
April

14 grudnia 2014, o 01:01

A ten dalej swoje :roll:
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 01:15

april moze ja jestem naprawde najwiekszym debilem stad?.
Awatar użytkownika
April

14 grudnia 2014, o 01:35

A jak Ci powiem, ze tak to pozbierasz sie do kupy i zaczniesz dzialac? :DD
bartek1990
Zbanowany

14 grudnia 2014, o 02:08

;(
Victor
Administrator

14 grudnia 2014, o 02:44

Chyba nie bardzo :DD

Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

14 grudnia 2014, o 09:06

Ja kiedyś miałam takie paranoja nt mojego nosa :D tez nie moglam go znieść w dużym dd, a pozatym nie widziałam właściwie niczego innego poza nim.
To jest wszystko bujda!
Zablokowany