Witajcie
Kurcze mam takie pytanie odnośnie objawów
Ostatnio prowadzę mały dziennik z objawami w celu ukazania tego wszystkiego mojej terapeutce a którą jestem ustawiony w styczniu.
Czy zdarza wam się wyobrażać rozmowy innych na wasz temat ?
U mnie objawia się to np tak.
Znajoma napisała mi wczoraj
"Wyjeżdżam od nowego roku i ciężko będzie się zobaczyć"
nie odpisałem jej i dziś rano przypomniałem sobie o tym i pod prysznicem kreowałem w głowie dialog z nią jak jej odpowiadam na to co mi napisała.
Prócz tego to zdarza mi się cały czas np. kiedy obawiam się spotkań ze znajomymi bo wydaje mi się że dostrzegają moją inność potrafię kreować sobie w głowie rozmowy między nimi jak opowiadają o mnie rzeczy typu że jestem taki siaki i owaki...
Wiem że to troche żałosny problem ale naprawdę zastanawia mnie czy to normalne...
Ale ogólnie większość moich myśli opiera się na automatycznym kreowaniu rozmów w głowie tak jakbym miał zaspokoić tym potrzebę widywania się z innymi co jest paradoksem bo kiedy widzę się z moimi znajomymi to myślę sobie
"o czym mam rozmawiać aby nie mieli mnie za pokręconego" hehe
To dosyć dziwne ale no cóż co o tym myślicie ?
Ponadto mam taką blokadę w sobie jeśli chodzi o bliższe kontakty z ludźmi, bardzo łatwo nazwiązuje nowe znajomości podchodząc do tego na utartych schematach rozmow jednak jeśli chodzi o późniejszą relację dnia codziennego mam z tym nie lada problem....
Może jakieś wskazówki ?
Pozdrawiam!