Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dalsze części z cyklu - co jest bartoszowi?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Zablokowany
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 15:14

Jak wiemy wszyscy im bardziej cos trudniej dostac tym czlowiek bardziej che tego spróboać U nas nie jest rozwiązaniem państwo policyjne a dopalacze czychają na tym że za kazdym razem zmieniany jest składnik więc co z tego że jest zakazywane. Mamy policyjne państwo przeciez nie raz za pól grama marichuany idziesz siedzieć. Problemem jest to że u nas nartkotyki to temat tabu ludzie z problemem wstydza sie o tym mówić. Ludzie ktorzy się przejechali też wolą milczeć bo wstydza sie tego co robili i często borykaja sie sami ze swoim problemem aż często dochodzi do samobójstwa takie jest moje zdanie.
''Tutaj lekarze nie kłamią, więc skumaj to typie
Że balet w za dużej dawce, może zrobić z ciebie wiewiórkę
A życie cię nauczy właśnie tego małolacik
Że docenisz psychiczne zdrowie wtedy, jak je stracisz''
Victor
Administrator

8 grudnia 2014, o 15:23

Ale ty bartek 12 lat temu sie juz na tym przejechales ;) a jednak nie do konca wyszlo ci to jako nauka :)
Ta druga sprawa to sa poglady polityczne akurat moje i uwazam, ze ludzie maja za duzo obecnie mozliwosci tak naprawde, nudza sie zyciem, bo wmawiane jest nam, ze mozemy robic co chcemy doslownie bo mamy takie prawo, prawo do wolnosci, a malo ktory czlowiek potrafi o sobie decydowac, i o sobie myslec i i tak lecimy za masą, tyle ze te masa to poszczegolne jednostki, ktorym wlasnie wmowiono ze są wolni i moga robic co chca.
Maja za duzo czasu i wlasnie drog do wybrania i sami juz nie wiedza co chca.
To dlugi temat ale to jest jeden z powodow dlaczego w szpitalach psychiatrycznych jest wiecej ludzi z nerwicami i zaburzeniami osobowosci niz schizofrenia. Bo choroba to choroba a zaburzenie zaczyna powoli wynikac z nudy i zbyt duzej mimo wszystko obecnej wygody.
Bo gdyby warunki nagle sie zmniejszyly to kazdy by widzial szczescie w prostych rzeczach. A tak kazdy zaczyna robic sobie problemy z czegos co problemem byc by nie musialo.
To dlugi temat i w sumie nie chc emi sie o tym tu rozpisywac :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 15:32

nie ma sensu uwazam ze i tak nic nie zminimy tak przejechałem sie ale nie w taki sposob jak teraz teraz to juz przechodzi wszelkie możliwe zrozumienie dla człowieka co się ze mna dzieje. NIc mnie nie cieszy chyba to jest najgorsze musze sie wysilac żeby życ nie tak jak kiedys ze poprostu zylem nawet przez mysl mi nie przeszlo mysl o samobojstwie a teraz normalne zycie mnie wrecz zadziwia, ;(

-- 8 grudnia 2014, o 15:32 --
co to do cholery jest czy to depresja czy to ten chory stan powoduje sam już nie wiem.
Awatar użytkownika
truskawkowo
Odważny i aktywny forumowicz

8 grudnia 2014, o 15:39

Victor - super post :)
Bartek - a Ty co robisz żeby było lepiej?
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 16:10

jak narazie staram sie nie czuc objawow bylem w sklepie troche sprzatałem gadalem z rodzinka.
Awatar użytkownika
truskawkowo

8 grudnia 2014, o 16:23

I tak trzymaj. Możesz te objawy odczuwać, ale działaj pomimo nich a będziesz na dobrej drodze ;)
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 16:25

hmmm nie wiem jak bym sie starał i byl zadowolony to i tak w penym momenctanch widze siebie w 2 postaciach własnego ja i taki metlik w głowie sie pojawia ja dziwne uczicie lęk o to ja cos pomyslalem ja cos robie i tak w kolko. ehhh
Awatar użytkownika
truskawkowo

8 grudnia 2014, o 16:28

To Ci naprawdę przejdzie. W momencie gdy się czymś zajmiesz, nie wciągasz się w swoje zaburzone myśli, gdy do nich powrócisz - pojawia się lęk.
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 16:29

jak sobie o tym przypominam to nawet dziwi mnie ze to ja o czyms pomyslałem dlaczego tak kurcze sie dzieje przeciez takie przemyslenia sa nie zgodne z ludzka natura. ?
Awatar użytkownika
truskawkowo

8 grudnia 2014, o 16:30

To jest typowe dla nerwicy, też tak miałam i myślę połowa tego forum, jeśli nie więcej :P
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 16:33

no truskawkowo własnie czasem mnie to łapie nie caly czas bo wydaje mi sie ze to moze mi tylko przeszkadzac kiedy sobie o tym przypominam ze jestem soba nawet czasem lapie mnie mysl ze caly czss jestem soba i tego moj mozg probije sie bac haha dobre co ?

-- 8 grudnia 2014, o 16:32 --
i wtedy czuje dosłownie jak cos w głowie robi mi kóleczko heh smieszne uczucie. jak by jak by mysli robily kóło. :D

-- 8 grudnia 2014, o 16:33 --
dobra truskawkowa co dzisiaj przyzadzałas na obiados dobrego :D jakas zupke hehe ?
Awatar użytkownika
truskawkowo

8 grudnia 2014, o 16:34

Cały czas jesteś sobą, tylko głowa produkuje irracjonalne myśli, na które reagujesz nerwicowo - pojawia się lęk, somatyka, dezorientacja. Ale widzę że coraz więcej kumasz :) Sam widzisz że są chwile gdy lęku nie ma, gdy jest OK. To dowód na to, że znajdujesz się w tymczasowym odcięciu i wszystko wkrótce wróci do normy, nic Ci się trwale nie uszkodziło :)
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

8 grudnia 2014, o 16:39

dokładnie lęk i chwilowe odciecie od rzeczywistosci. to się przemyslenia zaczely sie miesiac po ostrym lęku i jak raz sie pojawiała pozniej cały czas krazyła co jakis czas dawała o sobie znac. i wydaje mi sie ze w co i ruz gorszym odczuciu. jak bym tracil mozg coraz bardziej a to sie nasilalo nie wiem dlaczego tak mam.
Awatar użytkownika
truskawkowo

8 grudnia 2014, o 16:40

Znów barszcz ukraiński - jestem fanką buraków :P A na wieczór jakąś sałatkę planuję zrobić.
Niedługo idę na spacer i małe zakupy, także trzymaj się Bartku i nie daj się nerwicy! :P
William Shakespeare
Oskar15
Zarejestrowany Użytkownik

8 grudnia 2014, o 16:53

a Bartek mówiłeś rodzince o tym że to masz? tak tylko pytam :P
Zablokowany