Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dalsze części z cyklu - co jest bartoszowi?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Zablokowany
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 19:25

juz z tego lęku wzialem 4 hydroksyzyny caly dzien bylo ja nie wiem jak to jest czuc depersonalizacje gdzie to sie sie odczuwa ja to wszystko jak bym odczuwal w oczach cale moje myslenie bylo oparte na oczach i nie mogl normalnie myslec

-- 6 grudnia 2014, o 19:25 --
mialem tomografie była ok a takie narkotyki jak ten niszcza czlowieka podstepnie nikt nie wie jak one dzialaja i nie wierze zeby ktos mial stad az takie paranoje. co z tego ze mozg jest zdrowy jak cos zjada psychike.
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2014, o 19:27 przez bartek1990, łącznie zmieniany 2 razy.
''Tutaj lekarze nie kłamią, więc skumaj to typie
Że balet w za dużej dawce, może zrobić z ciebie wiewiórkę
A życie cię nauczy właśnie tego małolacik
Że docenisz psychiczne zdrowie wtedy, jak je stracisz''
Awatar użytkownika
truskawkowo
Odważny i aktywny forumowicz

6 grudnia 2014, o 19:27

Na miłość boską, nie żryj tylu leków, tylko idź się przebiegnij. Jak Twój mózg ma wyłapywać hormony szczęścia, jak siedzisz na dupsku sam, alienujesz się od towarzystwa i jeszcze faszerujesz tabletkami?
No ja się nie dziwie że tak się czujesz i nie pocieszę Cię - będzie gorzej jeśli niczego nie zmienisz!
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 19:29

ja poprostu kiedy mam takie posrane akcje trace calkiem checi do zycia i do wyjscia bo caly czas siedzi mi to w głowie.

-- 6 grudnia 2014, o 19:29 --
ja poprostu kiedy mam takie posrane akcje trace calkiem checi do zycia i do wyjscia bo caly czas siedzi mi to w głowie.
Awatar użytkownika
truskawkowo

6 grudnia 2014, o 19:32

Bartek, zmuś się do tego, nie ma innego wyjścia. Z czasem Twój upór zaowocuje lepszym samopoczuciem.
William Shakespeare
Awatar użytkownika
Guett

6 grudnia 2014, o 19:33

Zacznij coś robić a nie siedzisz i ciągle myślisz o tym. znajdz sobie jakieś zajęcie. sport cokolwiek tylko żebyś nie siedział i rozmyślał nad tym.
i'm tired boss
Awatar użytkownika
Alicja28
Zarejestrowany Użytkownik

6 grudnia 2014, o 19:37

To nie chodzi oto czy rozumiem czy nie, każdy ma swoje problemy i każdy najlepiej potrafi wyjść z tego sam.
Nie można porównywać zaburzeń, chorób itp., bo każdy człowiek jest inny, ale schemat jest podobny.

To wszystko co mam Ci do napisania, bo nie dociera widzę.
Trzymaj się.
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 19:44

ja jestem juz chyba chory psychicznie ciagle bac sam samego siebie i nawet chwile sie czyms zajme to jak pomysle ze jestem soba w kazdej sekundzie to pojawia sie potforny lek boze jedyny.
Awatar użytkownika
Guett

6 grudnia 2014, o 19:45

Nie jesteś chory psychicznie.
i'm tired boss
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 19:47

nawet pwenie nie rozumiecie tego ;( sam tego nie rozumiem. jaj juz nie potrafie myslec racjonalnie i nic mine nie cieszy
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

6 grudnia 2014, o 19:48

Ciekawe jak to możliwe, że nie rozumiemy tego, skoro sami albo mieliśmy albo mamy nerwicę również? Dopóki będziesz uważał, że inni robią Ci na złośc chcąc Ci pomóc, albo oszukują Cię, dopóty sam sobie będziesz szkodził. Bo na pewno nikomu, kto Ci piszę poradę nie robisz na złośc. Nic to nie zmienia tym, którzy Ci radzą. Zmienia natomiast wszystko Tobie.

Cały czas skupiasz się na swoich przekonaniach i bierzesz je za fakty. To, że coś myślisz na temat swojego stanu, coś sobie zdiagnozowałeś nie jest faktem, tylko Twoim lękiem. Wiele już dostałeś tu porad, teraz Twoja kolej żebyś się na nie otworzył. Pomoc polega na tym, że ktoś wyciąga do Ciebie rękę, ale Ty również na tę pomoc musisz się otworzyć i tę rękę chcieć złapac. :)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
truskawkowo

6 grudnia 2014, o 19:53

Great, Ciasteczko dobrze prawi ;)
Słuchaj się ludzi którzy mają to już za sobą, albo w trakcie i sobie z tym radzą. To że Ty nie rozumiesz swojego stanu, nie znaczy że ktoś z boku nie jest w stanie dostrzec w czym tkwi problem.
William Shakespeare
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 19:56

wy myslicie ze nerwica moze powodowac takie spustoszenie i paranoiczny lęk przed samym soba > i nie moc pojac ze ja to ja nie wzbudzajac lęku jednosc a nie kilkadziesiat wcielen ;(
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

6 grudnia 2014, o 20:00

bartek1990 pisze:wy myslicie ze nerwica moze powodowac takie spustoszenie i paranoiczny lęk przed samym soba > i nie moc pojac ze ja to ja nie wzbudzajac lęku jednosc a nie kilkadziesiat wcielen ;(
Powiedz mi szczerze. Na ile zainteresowałeś się artykułami na forum i czy słuchałeś chociaz pierwszego nagrania na youtubie?
Musisz najpierw dowiedzieć się czym jest nerwica, po to, żeby nie mieć sytuacji kiedy nie znasz odpowiedzi na pytanie, które właśnie postawiłeś.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
bartek1990
Zbanowany

6 grudnia 2014, o 20:02

sluchalem wszystkich nagran uspokoilo mnie to na jakis czas dopki znowu nie zaczela sie jakas chora faza chore wrazenia.
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

6 grudnia 2014, o 20:07

Bo to nie chodzi o sluchanie i uspokajanie sie ale o to aby zmienic stosunek do objawow i samego zaburzenia jakie nas spotkalo.
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Zablokowany