Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dalsze części z cyklu - co jest bartoszowi?
- korek
- Odważny i aktywny forumowicz
Dlaczego? Terapeuta jest od tego, żeby Ci pomóc. Być może nie potrafisz mu zaufać lub masz jakieś obawy przed spotkaniem? Napisz, ile chodzisz i jaki według Ciebie miało to wpływ na Twoje dotychczasowe życie.
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
-
- Zbanowany
byłem 2 razy nie poczułem nic że mi pomógł korek ja czuje że mam scisnieta wiadomosc jestem tak otumaniony jak bym wogóle nie wiedział że zyje i mam wierzyc w magiczne uzdrowienie terapeuty
nawet mam tak że boje sie swoich mysli. boje sie siebie bo jestem tak w sobie scisniety.

''Tutaj lekarze nie kłamią, więc skumaj to typie
Że balet w za dużej dawce, może zrobić z ciebie wiewiórkę
A życie cię nauczy właśnie tego małolacik
Że docenisz psychiczne zdrowie wtedy, jak je stracisz''
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Gościu, ręce mi opadają jak czytam to co piszesz.... Czy Ty na prawdę myślisz, że po 2ch wizytach uświadczysz magicznego ozdrowienia? :/ Po za tym terapeuta nie dotknie Cie magiczną różdżką i nie wyzdrowiejesz w minutę? On Cie tylko kierunkuje na to co masz robić...
-
- Zbanowany
kamien ona mi tylko powiedziala ze siada mi psychika nic poza tym.
- Alicja28
- Zarejestrowany Użytkownik
Dokładnie, ja mam wrażenie, że Bartek za bardzo skupia się na objawach.
Bartku to taki zamknięty krąg, zaakceptuj to, że teraz tak jest, nie myśl o tym, bo sam się nakręcasz strasznie. Każdy ma inne objawy z Nas, ale toczymy taką samą walkę. Raz lepiej raz gorzej, innym razem całkowita prosta, ale najważniejsze to zmienić myślenie. Ciebie napędza panika i strach.
Bartku to taki zamknięty krąg, zaakceptuj to, że teraz tak jest, nie myśl o tym, bo sam się nakręcasz strasznie. Każdy ma inne objawy z Nas, ale toczymy taką samą walkę. Raz lepiej raz gorzej, innym razem całkowita prosta, ale najważniejsze to zmienić myślenie. Ciebie napędza panika i strach.
- korek
Poza tym terapia to Twój świadomy ruch w celu wyzdrowienia i przywrócenia równowagi, przede wszystkim zaangażowanie. Nie dziwię się, że się rozczarowałeś, myśląc, że dostaniesz coś bez swojego wkładu. Jeżeli nie weźmiesz odpowiedzialności za swoje życie to będzie Ci nadal źle.
Terapia to jest proces, można wywnioskować, że wymaga czasu.
Terapia to jest proces, można wywnioskować, że wymaga czasu.
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
- Alicja28
- Zarejestrowany Użytkownik
Żaden terapeuta, ani forum, ani nikt nam nie pomoże, jeśli sami sobie pewnych rzeczy nie uświadomimy i nie wdrożymy ich w życie. Trzeba zmienić pewien schemat, zaakceptuj swój strach. To tak jak z wchodzeniem do zimnej wody, najpierw jest zimno, ale później organizm się przyzwyczaja i nie czuje lęku.
-
- Zbanowany
korek na początku walczyłem non stop dzień w dzien w dzien a teraz czuje sie naprawde jak by mi cos zjadło jakas czesc mnie mojego myslenia i dzien w dzien jest gorzej nawet nie umiem sobie odpowiedziec czy sie zaraz nie zabije bo czuje sie tak jak bym nad soba nie panowal nie zdaje sobie sprawy ze to robie nie dociera to do mnie i sie tego potwornie boje.
-- 6 grudnia 2014, o 17:25 --
alicja a czulas ze sciska Ci sie swiadomosc ?? tracisz myslenie ze cos z dnia na dzien Cie zjada i jest tylko gorzej ?? nie rozumiesz nawet tego ze masz swiadomosc pojawiaja sie dziwne fazy odnosnie samego ja wydaje Ci sie ze jest 2 jak bys nie poznawala samego siebie i sie tego boisz. .
-- 6 grudnia 2014, o 17:28 --
tu juz nie chodzi o lęk tylko uczucie zmian w całej twojej głowie które sie dzieja. z dnia na dzień
-- 6 grudnia 2014, o 18:12 --
nie wytrzymuje juz tego ;( zaraz sie chyba zabije
-- 6 grudnia 2014, o 17:25 --
alicja a czulas ze sciska Ci sie swiadomosc ?? tracisz myslenie ze cos z dnia na dzien Cie zjada i jest tylko gorzej ?? nie rozumiesz nawet tego ze masz swiadomosc pojawiaja sie dziwne fazy odnosnie samego ja wydaje Ci sie ze jest 2 jak bys nie poznawala samego siebie i sie tego boisz. .
-- 6 grudnia 2014, o 17:28 --
tu juz nie chodzi o lęk tylko uczucie zmian w całej twojej głowie które sie dzieja. z dnia na dzień
-- 6 grudnia 2014, o 18:12 --
nie wytrzymuje juz tego ;( zaraz sie chyba zabije
- truskawkowo
hahahaha, padłam KamykKamień pisze:Pytasz czy ktoś miał duże lęki na forum o lękach? Nie żartuj.

Bartek, ogarnij emocje i idź pobiegać.
Zrobisz coś pożytecznego dla siebie, bo póki co siedzisz na forum i tylko się pogrążasz.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
William Shakespeare
-
- Zbanowany
jak ja moge miec takie mysli kiedy na cos patrze czy bardziej skupiam sie na telewizorze czy na sobie czy ogladam cos bardziej czy bardziej moj umysl skupia sie nan mnie nie do opisania i takie zawachania mam boze nie umiem poprostu patrzec co sie dzieje ze takie anomali sie tworza ;(
-- 6 grudnia 2014, o 18:59 --
czy zdrowy umysł potrafi cos takiego robic to musi byc mefedron ktory mnie zre i powoduje takie chore stany nie do ogarniecia ciagle do wlasnego ja.
-- 6 grudnia 2014, o 18:59 --
czy zdrowy umysł potrafi cos takiego robic to musi byc mefedron ktory mnie zre i powoduje takie chore stany nie do ogarniecia ciagle do wlasnego ja.
-
- Zbanowany
odwolalem nie jestem w stanie tak sie zle czuje i boje.
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
korek pisze:Hmm, nie wiem, czy chodzisz do terapeuty. Jeśli nie to na Twoim miejscu, umówiłbym się na wizytę. (szczególnie podejście psychodynamiczne - najbardziej modne obecnie). Gwarantuje Ci, że będziesz zadowolony. Po za tym możesz się usatysfakcjonować, tym, że poddałeś analizie swoje życie. Dowiesz się o sobie bardzo dużo. Miałem jakiś czas temu problem z depresją i lękiem.W trakcie terapii najpierw zacząłem odczuwać złość, byłem cały czas zdenerwowany, chciałem nawet zrezygnować. Później zauważyłem, że przeżywam w ciągu dnia dużo innych zmiennych emocji i lęk się zmniejszył (bo lęk to taka jednostajna emocja - która trwa ciągle). Teraz dostrzegam takie rzeczy, które sprawiają mi przyjemność, jestem tego świadomy i potrafię się zrelaksować. Podchodzę do życia bardziej emocjonalnie. Uważam, że sam nigdy bym do tego nie doszedł i dopiero teraz, blisko po 3 miesiącach mogę dostrzec pozytywny wpływ terapii psychodynamicznej.
A na co mu rozwlekła terapia psychodynamiczna na stany lekowe w które się wkręcił po srodkach psychoaktywnych? Przeciez ta terapia ani w ząb się do tego nie nadaje.
On potrzeuje zrozumiec te stany, bo nie ufa ludziom na forum wiec dobrze jakby mu specjalista to objasnil. Ta terapia o ktorej piszesz, nie jest do tego przystosowana.
Barte i zle ze odwolales, zrozum czlowieku, ze ten stan ci sie nie poprawi jak 24 na dobe bedziesz siedzial i myslal o tym jak sie czujesz.
-
- Zbanowany
wojciech a wyobrazasz sobie miec taka faze jak napisalem doszukujesz sie odczucia z twoich wlasnych oczu ja raz czuje siebie bardziej raz mniej takie rzeczy jakies chore raz za bardzo i tak w kółko to jest przeciez nie do zniesienia kiedys zawsze poprostu patrzylem a teraz z tego po prostu nie potrafie zrozumiec tylko moj mozg tworzy jakies zawirowania.
- truskawkowo
Zgadzam się z Wojciechem, sama polecam terapię behawioralno-poznawczą, skupia się na tym co jest tu i teraz i uczy zastępowania reakcji lękowych reakcjami poprawnymi, niedestrukcyjnymi. W porównaniu do psychodynamicznej jest skuteczniejsza w takich przypadkach jak ten.
I tak Bartku, zdrowy umysł może produkować myśli lękowe które tak Cię przerażają. To nie mefedron, miałeś badania robione i było wszystko ok, więc się opanuj i leć się spotkać z dziewczynami.
I tak Bartku, zdrowy umysł może produkować myśli lękowe które tak Cię przerażają. To nie mefedron, miałeś badania robione i było wszystko ok, więc się opanuj i leć się spotkać z dziewczynami.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
William Shakespeare