Wiesz co ja myślę.... że Ty nie masz non stop pisków w uszach i sniegu optycznego
tylko to jest coś na co zwaracasz uwagę.
Ja sama jak byłam spokojna, i zaczęłam się zastanawiać czy piszczy mi w uszach albo czy jest ten śnieg
i zwróciłam ma to uwagę to faktycznie to jest. Można to samemu wywołać i to dosyć intensywnie.
Jak wszystko wysiszę i zastanawiam się czy mi w uszach dzwoni, to również to słyszę.
A Ty na to chyba stale zwaracasz uwagę.
A jak słuchasz muzyki albo oglądasz tv to też Ci to przeszkadza?
Poza tym jesteś wrażliwym facecikiem, i masz nerwicę pewnie od dziecka tylko to palenie było takim
punktem zapalnym żeby to wyszło z Ciebie tak otwarcie.
Raz złapałes mocny lęk po paleniu i on został, bo tego sie nie da zapomnieć.
Wiem bo też próbowałam i skonczyło się na ataku paniki i parogodzinnej derealizacji.
Tyle że to było 3 lata temu i wtedy jeszcze nie wiedziałam co i jak.
U Ciebie o ile pamiętam dobrze, teraz lęk wskoczył po amfetaminie, no a ona bardzo rozkręca
nerwicę i wszelkie lęki.
A jak się już raz załapię mocny lęk i atak paniki to często wskakuje derealizacja i tak to się potem kręci.
Wiesz że ludzie po narkotykach mogą miec rózne problemy i to jest Twój temat.
Tego się boisz i to nakręca Ci lęki.
Uważam że może dobrym sposobem byłoby zgłosic się do poradni leczenia uzależnień.
To są bezpłatne poradnie. Jest ich w każdym mieście sporo.
Tam masz terapeutów którzy doskonale znają wszelkie objawy i lęki tym związane
bo siedza w tym temacie.
Poza tym tam zawsze jest teź psychiatra, od terapii dla uzależnionych i on też ma nieco
większą wiedzę niż potencjalny psychiatra.
Ja chodze do takiej poradni bo miałam męża który nadużywał alkoholu i nie tylko.
I musze powiedzieć że ze wszystkich psychologów i poradni w jakich byłam, tam jest najlepsza
i najbardziej fachowa pomoc.
Więc jeśli uważasz że nie poradzisz sobie z lękami to może warto żebyś poszedł do fachowców
i dokładnie ustalił czy Twoje wątpliwości mają sens.
Moim zdaniem masz po prostu nerwicę i zamiast się nią zająć zająłeś się czym innym
co tylko rozkręciło Ci lęki.
Ale wszystko będzie dobrze, i wyjdziesz z tego cało