Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy schizofrenie można sobie wmówić?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

17 lipca 2015, o 12:20

Nie to od nie wyspania a nie wyspanie od nerwicy a nerwica bo sie nakrecasz a nakrecasz sie bo dalej nie rozumiesz co my do ciebie tu mowimy a mowimy ci to wszystko bo wiemy co przechodzidz !

Bledne kolo :DD

-- 17 lipca 2015, o 11:20 --
13 strona mysle ze bedzie dzis 14 a za miesiac pobijesz rekord manka . On zrozumial po 50 stronach :DD
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

17 lipca 2015, o 12:22

Zrozumial? :D
Obrazil sie i powiedzial ze nas pier.doli :D haha
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
bart26

17 lipca 2015, o 12:24

Haha ale napisal w dziekuje tym co pomogli . Myslalem ze to jakis punkt zwrotny u niego ze jednak maja racje te swiry z forum :) . Chyba ze pomogl mu wyciag analny z guzdzca afrykanskiego . :ubaw:
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
ddd

17 lipca 2015, o 12:27

Bartek ale tu byl kiedys lepszy gagatek tak zwany bartosz :D

dalsze-czesci-z-cyklu-co-jest-bartoszowi-t5123.html

70 stron i tez w koncu na koncu podziekowal wszystkim...:D
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
SukienkaKolorowa
Zarejestrowany Użytkownik

17 lipca 2015, o 13:17

Aha ;C
bart26

17 lipca 2015, o 13:23

No widzisz stokrotko . Pomysl troszke logicznie czy warto skupiac sie na tych myslach . One beda nie masz.na nie wplywu w tym momencie
Ale robiac tak jak do tej pory karmisz.nerwice niepewnoscia i te mysli sa mocniejsze wiecej itd. Zrozum ze tu trzeba jak.z dzieckiem . Mysli swoje ale ty musisz dac klapsa im zeby wiedzialy kto rzadzi . Pomimo tego ze ci przykro ze.musisz je.uderzyc bo to twoje mysli . Ale innej drogi nie ma . Chyba ze psychiatra i zrobia z ciebie robocopa na jakis czas uspokoisz sie a.za 5 lat daj boze ze tyle wytrzymasz . Wrocisz z podkulonym oginem bo mam nerwice znow .
SukienkaKolorowa

17 lipca 2015, o 14:30

A jak np mam takie wrazenie to nie sa mysli a wiem ze tak nie jest i mnie to meczy caly czas ?to tez nerwicowe?
bart26

17 lipca 2015, o 14:36

Sluchaj moze to do ciebie przemowi . Ludzie ktorzy ci odpisuja . Sa w stanie poz ac chorobe psychiczna w 5 minut . Do tego nie potrzeba psychiatry wystarczy ze sie siedzi w takim gronie i ma jakies pojecie na ten temat .

Zebys nie wiem co napisala to zawsze uslyszysz odpowiedz ze to nerwica bo od ciebie bije a nawet razi w oczy fakt ze jestes przesiaknieta aanalizami .

Ludzie chorzy nie analizuja swojego stanu to choroba maja zmieniona percepcje postrzegania swiata realnego . Maja swoj swiat . Ty masz NERWICE .

-- 17 lipca 2015, o 13:36 --
Nerwica nie przeradza sie w inne chorobska . Zrozum fakt ze majac nerwice jestes dowodem na to ze nic innego chorobowego nie mozesz miec .
SukienkaKolorowa

17 lipca 2015, o 16:27

Dobra dzieki za odp :)

-- 17 lipca 2015, o 16:27 --
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/cz ... hizofrenii tu przeczytalam takir cos, ze jak ktos ma wrazenie poruszanias ie przedmioyow a ja tak mam i wrazenie obserwowania , ze ja wyjdzie sie na dwor to ma sie wrazenie, ze sie na niego patrza ja tez tak mam to oznacza ze mam schize ? Juz sama nw .. chpciaz tam jest napisane ze przy depresji tez jest i przy zabiurzeniach masakra
Divin
Administrator

17 lipca 2015, o 16:55

Na lepszy portal już widzę trafić nie mogłaś, czytaj dalej abc zdrowie a na pewno się odburzysz :P Sukienko barwna i kolorowa, zrozum jeden bardzo ważny fakt: Ty myślisz stanowczo za dużo i te wszystkie wkrętki masz od myślenia, nie od faktów. Nakręcasz się na tego shiza jak bączek gdy tak naprawdę Ty nie masz żadnych objawów schizofrenii.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
bart26

17 lipca 2015, o 16:57

Wiesz co jestes poprostu bezczelna . 14 stron wertowania . W kazdy sposob czlowiek stara sie wyjasnic . Stosuje krytyke konstruktywna , smieje sie . Racjonalizuje ci to wszystko .

A ty mi wyjezdzasz z artykulem z abczdrowie .

Korrrwa cisnienie mi skoczylo . Najmocniej cie przepraszam ale ja juz sil do ciebie nie mam .
Abczdrowie juz bym wolal zebys napisala ze w wikipedii korwaaa ale nie w abczdrowie .

Wiesz co poczulem sie jak bym dostal przekope
. Tyle czlowiek tlumaczy zebys nie czytala nic na googlach dla twojego zdrowia psychicznego . A ty bezczelnie piszesz w 14 stronie i podajesz linka . Po co? . Zeby ktos sie nakrecal kto ma lek przed chorobami psychicznymi . Masz w dupie siebie i ludzi .
Awatar użytkownika
Kamień

17 lipca 2015, o 17:00

SukienkaKolorowa pisze:Dobra dziekuje za odpowiedzi ludziska :)

-- 17 lipca 2015, o 11:54 --
A w środku taki wewnetrzny niepokoj ktos z Was czul? Bo ja czuje

-- 17 lipca 2015, o 11:54 --
Tzn. niepokoj, lek
Serio pytasz o takie rzeczy na forum o tematyce lękowej? xdd
bart26

17 lipca 2015, o 17:01

Malo tego tam zadnej schizy nikt nie zdiagnozowal . Czytalas ze zrozumieniem wogole . Halucynacje . Sie ma albo nie . Odmowie za ciebie 10 zdrowasiek . Bo mi cie szkoda .
SukienkaKolorowa

18 lipca 2015, o 14:03

Raxja przepraszam ;/

-- 17 lipca 2015, o 17:08 --
Divin wlasnie zauwazylam ,ze odkad zaczelam czytax o objawach schizy to zaczely mi sie udzielax te objawy, wczesnjen nie czyyalam to nic nie mialam takiego tzn te uczucie , ze ktos sie na mmie patrzy bylo, ale tylko to z tego co pamietam.

-- 18 lipca 2015, o 14:03 --
Tera to juz chyba na prawde schiza jest mam takie objawy:
Myle ludzi - na poczatku mysle, ze to jest ta osoba, a potem kapuje , ze to nie jest ta osoba tylko kto inny po kilku sekundach
Jak patrze katem oka to jak by cos przelatywalo cos bulo, ale nic nie przelatuje, niczego nie ma
Jak czytam to myle slowa jest np patrzec a ja przeczyyam parzyc czy cis w tym stylu , a potem po kilku sekundach patrze, ze to jest co innego i sie zaczybam bac ze to jest objaw schiza
Wrazenie ze ludzie sie patrza na mnie na dworze, chpciaz wiem ze tak nie jest
Jak ogladam TV to mam wrazenie, ze to mowi do mnie, ale wiem ze nie do mnie i sie wystraszam ze do schiz
Mysle sobie , ze mama jest zla chocoaz wiem ze tak nie jest + poruszanie sie rzeczy tak jak by tzn jak patrzd katem oka i jak mowie to czasem mi sie myli wszystko to chyba juz schiza nw .. boje sie znow ;/
Awatar użytkownika
ddd

18 lipca 2015, o 14:13

Nadal nie masz bo osoba chora psychicznie nie ma kompletnie analizy swoich zachowan, szkoda ze nadal ci eo tym nie przekonalismy.
Ale moze psychiatra w koncu wybije ci to z glowy jesli nam nie wierzysz. Chociaz patrzac na twoje posty pewnie ci wybije to z glowy tylko na troche :)

To co opisujesz to sa braki koncentracji, normalne pomylki, lek i wyczulenie na swoje zachowanie, czyli analiza.
O analizie bardzo fajnie vic napisal w tym temacie

mechanizm-lekowy-charakterystyka-t5227.html
(muzyka - my słowianie)

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ