Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy schizofrenie można sobie wmówić?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dobra dziekuje wam za odp. Z tych nerwów to oszalec mozna
-
- Administrator
No właśnie w tym sęk, ze nie można.
Tylko nieliczni szczęściarze mogą zostać nieświadomymi
Tylko nieliczni szczęściarze mogą zostać nieświadomymi

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Z mojej strony mogę dodać, że z takimi chorobami jak schizofrenia trzeba się już urodzić i bardzo często jest tak, że tak choroba uaktywnia się pod wpływem silnych emocji takich jak np. lęk. Jeżeli Ty teraz doświadczasz tak mocnego lęku i nadal nic Ci nie jest, to na 99,9% nigdy nie doświadczysz schizofrenii. Gdzieś o tym czytałem, psychiatra też mi to powiedział. Victor, co o tym myślisz? 

-
- Administrator
Lęk nerwicowy nie przeradza się nigdy w schizofrenie, to są dwie różne rzeczy. Totalnie różne. Lek schizofreniczny wygląda natomiast zupełnie inaczej i nie dotyczy obaw typowo nerwicowych, wręcz przeciwnie, nie ma zwykle tam obaw, że coś nam jest.
Obawy dotyczą tego, że to ktoś choremu mówi, ze coś mu jest a on się za cholere z tym nie zgadza bo jest szczęśliwy.
Co do predyspozycji do stanów psychotycznych to tak, to prawda, osoba, która miałaby predyspozycję do stanów psychotycznych od silnego stresu dostałaby stany psychotyczne a nie lęki nerwicowe na samym początku.
Obawy dotyczą tego, że to ktoś choremu mówi, ze coś mu jest a on się za cholere z tym nie zgadza bo jest szczęśliwy.
Co do predyspozycji do stanów psychotycznych to tak, to prawda, osoba, która miałaby predyspozycję do stanów psychotycznych od silnego stresu dostałaby stany psychotyczne a nie lęki nerwicowe na samym początku.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
To ja juz sama nw z tych nerwow to mnie boli glowa i. Rzuch juz ;/
-
Ale czego Ty nie rozumiesz? Czytasz w ogóle co do Ciebie piszemy? To nie jest tak, że przejdzie w 5 minut. Wszystko Cię boli z nerwów, bo masz nerwicę. Zajmij się tym co robiłaś do tej pory, a to że masz bałagan w głowie to trudno. Nie pozwól nerwicy, by kontrolowała Twoje życie!
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
-
No dobra..
-- 16 lipca 2015, o 16:01 --
A moglby mi ktos wytlumaczyc co to jest CHAD ?bo sie boje ze to mam ..
-
Masz nerwice, więc to normalne, że boisz się różnych chorób. Przestań czytać o rzeczach, które Cię nie dotyczą i zajmij się tym co Tobie dolega czyli zaburzeniami lękowymi.SukienkaKolorowa pisze:No dobra..
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
No robisz postepy juz na chadzik sie przezucilas . Gratuluje mi to zajelo 3 miesiace . Zanim przestalem wkrecac sobie schiza . A zaczolem chad . Nieatety chadu tez nie posiadasz . Masz nerwice . I jeetes super szybka . Powiem ci tak . Widze tobie i tak nienprzemowi sie do rozsadku . Nic innego nie pozostaje u ciebie jak czas . Bedziesz sie meczyc . Ale wkoncu dojdziesz do etapu ze juz bedziesz chciala miec te zasrane choroby psychiczne . Scizofrenik jest szczesliwy . Nie boi sie . A chad krotko mowiac powiem ci tak . Jezeli zdarzy ci sie epizod ze powiedzmy wezmiesz pozyczke w banku i pilecisz do afryki zrobic sloniowi selfie a przy tym nie bedziesz spala 7 dni . To wtedy mozesz podejzewac chad . I dobrze ci radze naprawde !!! Nie czytaj o tym chadzie bo napewno zaczniesz sibie go wkrecac . Po chadzie bedzie cos innego . Zrozum ze treac nie jest wazna lek bedziesz czuc do tego w zaleNosci czego bedziesz sie bac w danej chwili .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
Dobra dziekuje za odpowiedzi ludziska 
-- 17 lipca 2015, o 11:54 --
A w środku taki wewnetrzny niepokoj ktos z Was czul? Bo ja czuje
Tzn. niepokoj, lek

A w środku taki wewnetrzny niepokoj ktos z Was czul? Bo ja czuje
Tzn. niepokoj, lek
-
I jszcze rano jak sie budze to srce mi wali strasznie i juz wybudzona taka nawet niezaspana 

-
To też od nerwicy?