Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy schizofrenie można sobie wmówić?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ij eszcze y gory napisalam na krowie kopytko nie wjem czy to blad na telefoniezrobilam czy co cala w strachu .. omg
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
To taka Cenzura na forum jak napiszesz przekleństwo. Ale się wkrecaszSukienkaKolorowa pisze:Ij eszcze y gory napisalam na krowie kopytko nie wjem czy to blad na telefoniezrobilam czy co cala w strachu .. omg

-
Sukienko - już sam fakt, że dostrzegasz że się dziwnie czujesz świadczy o nerwicy. Schizofrenik uważa, że to inni zwariowali. Przy czym on faktycznie tak myśli i nic nie jest w stanie zmienić jego poglądu, chyba że już jest w trakcie leczenia. Ty się naczytałaś o tej chorobie i teraz na siłę próbujesz dopasować swoje objawy. Ja też przechodziłem przez ten etap nasłuchiwania, wypatrywania itd Ty masz nerwice, tutaj niczego nie zobaczysz, niczego dziwnego nie uslyszysz. Jeśli jesteś w tak mocnym lęku to prawdopodobnie dostaniesz derealizacji, dlatego też proponuje się na to przygotować, bo za chwilę weźmiesz to za objaw schiza. No i najważniejsza rzecz, czyli jak pozbyć się tego nerwicowego stanu. W sumie to nie musisz robić nic, wystarczy, że będziesz żyć jak dawniej, najlepiej zajmij się czymś, spotkaj się ze znajomymi itd to samo minie, po prostu nie żyj tymi objawami.
-
no ale ja mam takie wrazenie ze mama niby jest zla ale wiem ze tak nie jest masakra chyba wmowilam se ta schize juz
-- 16 lipca 2015, o 11:23 --
Cala ws streeie jestem zas ;/
-- 16 lipca 2015, o 11:23 --
Cala ws streeie jestem zas ;/
-
Dokładnie tak jak napisałaś, masz wrażenie. Jakbyś miała schiza to byłabyś przekonana. To samo tyczy się dźwięków i obrazów np. Masz wrażenie, że coś usłyszałaś i biegniesz sprawdzić, albo kątem oka coś mignie i od razu panika, że to początek halucynacji. Uwierz nam, że to tak nie działa. Twój umysł jest w lęku, on szuka tego zagrożenia. Dopóki boisz się schiza, to nerwica właśnie będzie Ci takie sztuczki podsyłać, przy czym to nie przerodzi się w prawdziwą chorobę. Osoba, która ma schiza i go nie leczy jest kompletnie wyłączona z realnego życia, wiem o tym, bo mam sąsiada, który na to cierpi. Ty nadal jesteś w stanie normalnie funkcjonować i najlepiej będzie jak już przestaniesz się doszukiwać objawów i zajmiesz sie swoimi zainteresowaniami, rodziną, pracą, znajomymi. Uwierz mi, że jak tylko wrócisz do normalnych zajęć to ten "schiz" minie.
-
no dobra to bedzie trudne, ale sie postaram mo bo jak mozna sie bac swojej mamy? Przexiez ja ja kocham i wogole mqsakra nie rozumiem sama sb..
-
Ty nie rozumisz CZYM JEST NERWICA . Gdybys byla tak naprawde troche rozgarnieta to bys na ten temat sie dowiedziala zamiast pisac jaka masz mysl bo te mysli bedziesz miec codziennie dopoki nie zmienisz nastawienia .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- Yayatoure
Nie rozumiesz bo Twój mózg się "przegrzał" i jest w permanentnym stanie lęku i wyszukuje sobie czegoś co go nakręca. U Ciebie padło na lęk dotyczący schizy i się skanujesz pod tym względem. Osoba ze schizą jest ostatnią która u siebie dostrzega jakiś problem
A Ty czujesz, że coś jest nie tak.

-
Typowa nerwica, masz zachowany pełen krytycyzm sytuacji. Fakt, będzie ciężko, w sumie wszystko zależy od Twojego nastawienia. Ty masz wierzyc w to, że to jest nerwica, obojętnie jakie iluzje ona będzie Ci podsyłać, Ty masz wiedzieć, że tutaj nic się nie stanie. Powie Ci to każdy psychiatra, psycholog, lekarz rodzinny, a przede wszystkim osoby, które miały taki lęk i się go pozbyły. Powodzenia 

-
Nie chce cie dolowac sukienko kolorowa ale kazdy z nas to przechodzil lek przed schizem to jeden z najczestrzych . Te wszystkie mysli itd . My troche z ciebie tu polewke mamy . Bo wiemy ze jestes bezpieczna nic ci nie grozi . Ale upierasz sie ze masz schiza . Jak mozna sobie cos wmowic . Czy majac debet na koncie mozna sobie wmowic ze ma sie milion zlotych
. Haha wtedy juz byla by schiza gdybys poszla do banku wyplacic milion zlotych .
-- 16 lipca 2015, o 10:59 --
Mysle tez ze warto ten temat zachowac dla przyszlych nerwicowych schizofrenikow . Bardzo dobrze pokazuje jak mozna sie nakrecac . Nawet cenzura na forum haha .

-- 16 lipca 2015, o 10:59 --
Mysle tez ze warto ten temat zachowac dla przyszlych nerwicowych schizofrenikow . Bardzo dobrze pokazuje jak mozna sie nakrecac . Nawet cenzura na forum haha .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
A co jeśli te wrazenie sie przerodzi w nie wrazenie? W srnsie ze w pewnosc albo cosw tym stylu
-
- Administrator
A co jesli samochód cię potrąci na pasach?
Nie można życ a co jeśli bo to są obawy nerwicowe, iluzje. Życie tym to ograniczanie siebie i swojego szczęścia. I trzeba dokonać wyboru, ze nie chcemy tak zyć i martwić się a co jeśli, skoro wszystko jak na dłoni widac jest nerwicowe.
Nie można życ a co jeśli bo to są obawy nerwicowe, iluzje. Życie tym to ograniczanie siebie i swojego szczęścia. I trzeba dokonać wyboru, ze nie chcemy tak zyć i martwić się a co jeśli, skoro wszystko jak na dłoni widac jest nerwicowe.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Nie ma takiej możliwości. Jak w ogrodzie zasadzisz marchew to nie wyrośnie jarzębina, tak samo nerwica nie przerodzi się w schizofrenie.SukienkaKolorowa pisze:A co jeśli te wrazenie sie przerodzi w nie wrazenie? W srnsie ze w pewnosc albo cosw tym stylu