Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy schizofrenie można sobie wmówić?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
SukienkaKolorowa
Zarejestrowany Użytkownik

14 lipca 2015, o 23:20

Serio? ;/
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

14 lipca 2015, o 23:22

O rany... kolezanko dorga a nie lepiej skorzystac z naprawde swietnych materialow na poczatek i stac sie samemu pewnym co sie z nami dzieje?
Bo ty pelzasz w niewiedzy o tym co to jest nerwica i tu nie chodzi o to ze nikt tu nie chce odpowiadac tylko ze to po prostu lepiej tobie sie przysluzy.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
bart26

14 lipca 2015, o 23:25

SukienkaKolorowa pisze:Serio? ;/
Mam wrazenie ze ty troche zlewasz to co sie pisze . Ale mam sentyment to postow na temat chorob psychicznych dlatego tylko odpisuje . Czytalas wogole zbir natretnych mysli ktore podalem ci w linku tam byly moje natrety ktore mialem i mam jeszcze czasem . CZYTASZ WOGOLE COS Z TEGO FORUM . ??????
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
SukienkaKolorowa

14 lipca 2015, o 23:29

Tak czytalam te twoje mysli.
bart26

14 lipca 2015, o 23:34

I co byly dziwne co . Moge z czystym sumieniem ci powiedziec ze wszystkie przeszly oprocz tych z chadzikiem bo to swiezy temat okolo miesiaca . Ale nie atakuje mnie 24 na dobe tylko 2 razy na tydzien tak mniej wiecej
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
SukienkaKolorowa

15 lipca 2015, o 11:18

Aha, a jak sie tak przejmowales to tez mies wrazenje ze jestes jakis dziwny ? Bo ja mam.takke wrazenie..
bart26

15 lipca 2015, o 11:40

Powiem ci prawde bez bicia . Jezeli nie zaakceptujesz tego ze masz nerwice to niestety ale bedziesz tak sobie zyla w tym nakrrecaniu ale napewno nie cale zycie bo to nerwica jeat epizodem w naszym zyciu . Samo zaakceptowanie to rzecz porownywalna do wspiecia sie na mount everest . Tylko roznica tkwi w tym ze tam jedna pomylka konczy sie realnym zagrozeniem albo w najgorsz wypadku smiercia . Tu realnego zagrozenia nie ma nic ci nie grozi co najwyzej bol glowy lub mocniejsza derealka . Czy czuje sie dziwny haha troche pytanie w 10 . Siedze sobie wlasnie w pracy mialem dzis taki atak paniki ze chcial uciec z tad . Caly czas w glowie mam taki metlik poprostu dawno nie mialem czegos takiego juz . Czuje sie chory psychicznie . Baaa ja mysle ze jestem . Tysiac obrazow myslowych , nadpobudliwosc, a najgorsze to uczucie zrobienia czegos , nienawidze tego . Zrobienia a raczej uswiadomienia swojej lekowej analizie ze tak jestes chory. Caly czas czuje sie zagubiony . Caly czas czUje sie zle dziwnie i wogole nienormalnie . Ale nie przezywam tego bo jakis dystans juz mam .
SukienkaKolorowa

15 lipca 2015, o 11:50

Aha ok dzieki ja zauwazylam ze mysle juz hyba jak schizofrenik ;/

-- 15 lipca 2015, o 11:50 --
Cala sie trzese bo jestrm taka wystraszona
bart26

15 lipca 2015, o 11:54

A skad ty mozesz wiedziec jak mysli schizofrenik . Tobie sie wydaje caly czas tlamsisz w sobie ziarno niepewnosci , watpliwosci . Zawierzasz swoim mysla . Powiem ci kolejny raz . Schizofrenik nie zastanawia sie nad tym jak on mysli on ma swoj swiat swoje kretki . On jest szczesliwy pomimo choroby bo on nie jest jej swiadom dla niego wszystko co on widzi jest normalne . Jemu sie nie wydaje ze cos zobaczyl kontem oka czy ze ktos go sledzi . On dziala w tym kierunku jak mysli ze ktos go sledzi chodzi na policje zglasza to , mowi o tym ludzia do okola zachowuje sie poprostu inaczej . Chyba chcesz zrobic z siebie na sile pierwszy przypadek w dziejach swiata .
SukienkaKolorowa

15 lipca 2015, o 11:56

Nie wiem boje sie. :(
bart26

15 lipca 2015, o 11:59

Ale na tym polega mechanizm lekowy . Ma nas straszyc i sprawiac ze bedziemy wiezyc w to czego sie boimy ! . Tylko ze ciezko to zrozumiec majac atak leku . Bardzo dobrze cie rozumie .
SukienkaKolorowa

15 lipca 2015, o 12:06

Wczoraj nawet mialam takie wrazenie lub uczucie ze mama jest straszna czy cos w tym stylu a na prawde wiem ze tak nie jest i przeszlo na szczescie, to nadal nerwicowe? Chyba juz nie.. co chwile mnie bierze na wymioty z tych nerwow juz mam dosc zycia..
bart26

15 lipca 2015, o 12:23

Tak pamietaj jedna bardzooooo wazna zasade . Nerwica to zaburzenie emocjonalne ktore karmi sie atrachem lękiem . Lęk to chyba najmocniejsza emocja jaka czlowiek moze doswiadczyc . Dlaczego ? Bo powoduje mase watpliwosci mase objawow multum mysli natrernych ktorych nikt nigdy nie wypisze . Tak to normalne ze sobie wkrecasz to ze twoja mama jest inna dziwna itd. Tez to mialem i naprawde wszystko mi przeszlo zwiazane z schizem . Bonprzestalem nadawac temu wartosci przestalem zawierzac tym mysla . ZROZUM ze nienbedziesz w stanie uswiadomic sobie w leku ze to bzdury . Bo emocje sa 5 razy silniejsze od swiadomosci . Ale swiafomie mozesz wbic sobie do glowy ze to normalne ze to iluzja ze to gowno prawda . I z takim podejsciem po kilku tygodniach bardzo prawdopodobne ze zgubisz ten lek bo przestaniesz nadawac mu wartosc Waznej. Czy czytalas te wpisy victora . Czy sluchalas divovica . Na nagraniach wszystko jest wyjasnione . Jezeli masz czas to naprawde zmobilizuj sie do sluchania .
SukienkaKolorowa

15 lipca 2015, o 12:47

Dzieki ze mi co chwile odpowiadasz :) przed chwila mialam znowu atak leku a co bedzie jesli na prawde masz cos z glowa i wyladujesz w psychiatryku? I co chwil takie mysli ze glowa peka, ale sie juz uspokoilam :)
bart26

15 lipca 2015, o 12:48

:si
ODPOWIEDZ