Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
KiniaM
Zarejestrowany Użytkownik

3 czerwca 2024, o 23:32

Hej hej! 🙋‍♀️ moje posty możecie przeczytać kilka stron wcześniej, było bardzo bardzo źle. Po roku przerwy od leków, znowu do nich wróciłam. Uwierzcie mi, że miałam te same myśli o których piszecie, naprawdę chciałam zerwać, nie mogłam się powstrzymać, nie wierzyłam nikomu nawet lekarzom. Od dwóch miesięcy jestem na lekach! Czuję się tak bardzo szczęśliwa, wróciłam stara ja a miłość jest na nowo. Po co to pisze? A no po to abyście się nie poddawali i walczyli! Naprawdę jakkolwiek to brzmi i wiem że w gorszych momentach i tak nie wierzycie ale TO TYLKO I AŻ ROCD! trzymajcie się! Ściskam mocno ❤️
pepsimaxx
Nowy Użytkownik

5 czerwca 2024, o 12:15

KiniaM pisze:
Hej hej! 🙋‍♀️ moje posty możecie przeczytać kilka stron wcześniej, było bardzo bardzo źle. Po roku przerwy od leków, znowu do nich wróciłam. Uwierzcie mi, że miałam te same myśli o których piszecie, naprawdę chciałam zerwać, nie mogłam się powstrzymać, nie wierzyłam nikomu nawet lekarzom. Od dwóch miesięcy jestem na lekach! Czuję się tak bardzo szczęśliwa, wróciłam stara ja a miłość jest na nowo. Po co to pisze? A no po to abyście się nie poddawali i walczyli! Naprawdę jakkolwiek to brzmi i wiem że w gorszych momentach i tak nie wierzycie ale TO TYLKO I AŻ ROCD! trzymajcie się! Ściskam mocno ❤️

jakie to leki jesli mozna wiedziec? mysle nad zmiana moich
KiniaM

7 czerwca 2024, o 00:36

pepsimaxx pisze:
5 czerwca 2024, o 12:15
KiniaM pisze:

jakie to leki jesli mozna wiedziec? mysle nad zmiana moich
Fluoksetyna
kakarot55
Nowy Użytkownik

14 czerwca 2024, o 10:09

Miał ktoś z Was w ROCD duże wybuchy złości, słownej agresji i odczuwał irytację z każdego, najmniejszego nawet gestu drugiej osoby? Albo popadł w stan depresyjny przez to, że chciałby coś poczuć, ale nie potrafi? Z każdym dniem problem się nasila, a moja nerwica robi wszystko, by sabotować związek.
KiniaM

14 czerwca 2024, o 14:54

Heloł, dopiero niedawno pisałam że nareszcie jest super i co… bo równym miesiącu znowu wróciło… miałam teraz w sumie mam nadal dużo stresu, organizm jest przemęczony i myślę że to dlatego znowu wybuchło. Wiecie co jest najgorsze? Że jak było dobrze to mówiłam moim lekarzom że boże oni serio mieli rację że to zaburzenie itp, a teraz co? Na nowo nikomu nie wierzę bo mam w głowie że skoro biorę leki a znowu jest źle to pewnie jest to prawdziwe :))))). Mam to już tyle lat a za każdym razem wpadam jak śliwka w kompot
Fafarafaa33

15 czerwca 2024, o 09:31

KiniaM pisze:
14 czerwca 2024, o 14:54
Heloł, dopiero niedawno pisałam że nareszcie jest super i co… bo równym miesiącu znowu wróciło… miałam teraz w sumie mam nadal dużo stresu, organizm jest przemęczony i myślę że to dlatego znowu wybuchło. Wiecie co jest najgorsze? Że jak było dobrze to mówiłam moim lekarzom że boże oni serio mieli rację że to zaburzenie itp, a teraz co? Na nowo nikomu nie wierzę bo mam w głowie że skoro biorę leki a znowu jest źle to pewnie jest to prawdziwe :))))). Mam to już tyle lat a za każdym razem wpadam jak śliwka w kompot
Co Cię aktualnie męczy ?
KiniaM

15 czerwca 2024, o 10:02

Co jak nie powinniśmy być razem, może powinnam być z kimś innym. Znowu zaczyna mi się dystans i analizowanie wyglądu, ubioru, zachowania itp. Dodam tylko że teraz też wiele moich koleżanek bierze ślub i mówią na żarty że się stresują że nie będzie już odwrotu itp no i ja jeszcze bardziej się zaczynam stresować czy ja napewno chce z nim być i takie tam, dodam że nawet zaręczeni nie jesteśmy ale ja już rozkminiam i się tego boję
kakarot55
Nowy Użytkownik

15 czerwca 2024, o 13:28

KiniaM pisze:
Co jak nie powinniśmy być razem, może powinnam być z kimś innym. Znowu zaczyna mi się dystans i analizowanie wyglądu, ubioru, zachowania itp. Dodam tylko że teraz też wiele moich koleżanek bierze ślub i mówią na żarty że się stresują że nie będzie już odwrotu itp no i ja jeszcze bardziej się zaczynam stresować czy ja napewno chce z nim być i takie tam, dodam że nawet zaręczeni nie jesteśmy ale ja już rozkminiam i się tego boję
Mam tak samo jak Ty. Ciągłe analizowanie i porównywanie.
KiniaM

15 czerwca 2024, o 14:12

kakarot55 pisze:
15 czerwca 2024, o 13:28
KiniaM pisze:
Mam tak samo jak Ty. Ciągłe analizowanie i porównywanie.
Jak sobie z tym radzisz? Czy twój partner o tym wie?
general
Nowy Użytkownik

15 czerwca 2024, o 23:09

Mam to samo.. rozstałem się z dziewczyną, przez te myśli zdradziłem ją. Strasznie tego żałuję to było pod wpływem alkoholu. Cały czas o niej myślę, wmawiam sobie że już jej nie kocham. Zresztą sam nie wiem. Raz mówię tak raz tak. Mam jakieś rozdwojenie jaźni. Ona mnie mimo wszystko dalej kocha. Wszystko zaczęło się rok temu kiedy miałem bardzo ciężki okres w życiu, dużo stresu i lęków i wtedy pojawiły się moje wątpliwości co do związku. Męczę się strasznie, cały czas rozmyślam nie wiem co robić..
marga27

16 czerwca 2024, o 03:02

Czy ktoś z was kiedyś brał leki sertagen? Myślicie że przez zmęczenie też może się nie chcieć rozmawiać, czułości nie wiadomo jakich okazywać? Ja tylko wspomnę że pracuję w żłobku i bywa ciężko. Często po pracy nic mi się nie chce ani rozmawiać ani myśleć nawet. Wolę coś obejrzeć, nie odzywać się, nie myśleć. Co do seksu z partnerem mieliśmy lepszy okres a teraz znowu mi się nie chce… Sertagen biorę zwiększoną dawkę 100mg
KiniaM

16 czerwca 2024, o 09:36

marga27 pisze:
Czy ktoś z was kiedyś brał leki sertagen? Myślicie że przez zmęczenie też może się nie chcieć rozmawiać, czułości nie wiadomo jakich okazywać? Ja tylko wspomnę że pracuję w żłobku i bywa ciężko. Często po pracy nic mi się nie chce ani rozmawiać ani myśleć nawet. Wolę coś obejrzeć, nie odzywać się, nie myśleć. Co do seksu z partnerem mieliśmy lepszy okres a teraz znowu mi się nie chce… Sertagen biorę zwiększoną dawkę 100mg
U mnie wychodzi na to, że właśnie gdy organizm jest przemęczony i ma dosyć to nagle pojawiają się natręctwa. Wcześniej przez cały miesiąc było idealnie, zero myśli ale też miałam na maksa zajętą głowę, a teraz zaczynam stresować się egzaminami obroną na studia i bum
pepsimaxx
Nowy Użytkownik

16 czerwca 2024, o 14:11

marga27 pisze:
ja tez biore sertraline 100mg i im wieksza dawka tym zauwazam zmniejszone libido
marga27

16 czerwca 2024, o 21:39

To ja mam tak samo. A ile bierzesz ten lek? Jak się po nim czujesz? Ja biorę od połowy lutego, ale zwiększoną dawkę od 2/3 tygodni jakoś. Czuję się taka wyciszona i bez euforii raczej.
marga27

16 czerwca 2024, o 21:39

pepsimaxx pisze:
16 czerwca 2024, o 14:11
marga27 pisze:
ja tez biore sertraline 100mg i im wieksza dawka tym zauwazam zmniejszone libido

To ja mam tak samo. A ile bierzesz ten lek? Jak się po nim czujesz? Ja biorę od połowy lutego, ale zwiększoną dawkę od 2/3 tygodni jakoś. Czuję się taka wyciszona i bez euforii raczej.
ODPOWIEDZ