Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Natalia z tego co pamietam pisalas, ze walczysz z tym ponad 2 lata, mozg sie wylacza bo jest przeneczony ciagla walka i sie broni. Odciecie od emocji jest wtedy nirmalne. Ja tez tak mam aktualnie.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
A ile już czasu dyskutujesz z tym myślami? 2 lata? Jeśli tak, to dziwisz się, że Cię odcięło, że jesteś zrezygnowana i masz poczucie, że w sumie lepiej się rozstać? Twój umysł ma już dość, ale nie chodzi tu o związek, ale o Twoje podejście do związku.
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
Tak, dwa lata ponad. Ale już nie wiem co o tym sadzić. Nie pamiętam, abym przez dwa lata była w takim stanie jak teraz - obojętność totalna. Czuje jakbym juz praktycznie podjęła decyzje. Nie wiem czemu tak mi się to wszystko zmieniło. Gość mi się oświadczył a ja mam wrażenie że totalnie nie powinnam z nim być. Rozwale nam życia ale już jestem zrezygnowana..
"You are far too smart to be the only thing standing in your way"
-
Jeszcze z ponad pół roku temu miałam. wrażenie że wsystko wraca do normy. Teraz mam wrażenie że już totalnie wszystko dobiegło końca..
"You are far too smart to be the only thing standing in your way"
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie odpowiedziałaś na pytanie. Jeżeli ciągle dyskutujesz z myślami, to nic nie wracało do normy, co najwyżej na chwilę uspokoiłaś się.natalia93 pisze: ↑19 lutego 2022, o 19:09Jeszcze z ponad pół roku temu miałam. wrażenie że wsystko wraca do normy. Teraz mam wrażenie że już totalnie wszystko dobiegło końca..
https://www.czlowiekczujacy.pl
-
Wiadomo, ze w OCD sa gorsze i lepsze momenty, w trudnych chwilach warto sobie przypominac te przeblyski, a w trudnych to, ze juz tak bylo (przynajmniej ja tak robie i otrzymuje ulge, jakis cien nadziei)
Mimo, ze nie czuje zbytnio emocji i mam wrazenie, ze mam dosx mojego chlopaka to wiem, jakie sa moje wartosci, wiem, ze chce go kochac i byc z nim.
OCD po dluzszej walce sprawia, ze mysli ucichaja a ich miejsce zastepuja negatywne odczucia i emocje, dyskomfort. Musisz poznac mechanizm tego cholerstwa i podjac kroki. 2 lata to bardzo duzo. Nie dziwie sie, ze czujesz obojetnosc skoro twoj mozg jest juz tak wymeczony tym. Przeciez to ogrom czasu i zapewne sam sie wylaczyl aby sie bronic. Trzyman kciuki, aby ci sie poprawilo. Mam nadzieje, ze znajdziesz jakiegos kompetentnego terapeute i rozpoczniesz prawdziwa walke z tym
Mimo, ze nie czuje zbytnio emocji i mam wrazenie, ze mam dosx mojego chlopaka to wiem, jakie sa moje wartosci, wiem, ze chce go kochac i byc z nim.
OCD po dluzszej walce sprawia, ze mysli ucichaja a ich miejsce zastepuja negatywne odczucia i emocje, dyskomfort. Musisz poznac mechanizm tego cholerstwa i podjac kroki. 2 lata to bardzo duzo. Nie dziwie sie, ze czujesz obojetnosc skoro twoj mozg jest juz tak wymeczony tym. Przeciez to ogrom czasu i zapewne sam sie wylaczyl aby sie bronic. Trzyman kciuki, aby ci sie poprawilo. Mam nadzieje, ze znajdziesz jakiegos kompetentnego terapeute i rozpoczniesz prawdziwa walke z tym
-
Cześć wszystkim. Jak się macie? Jak się czujecie? U mnie przez pewien czas było super,teraz znowu nawrót. Ale staram się przechytrzyć ocd, bo przecież ono atakuje sprawy dla nas najważniejsze a więc wychodzi na to, że mój partner jest dla mnie najwazniejszy
U mnie zadziałalo zaakceptowanie lęku i uczucia wróciły, na krótko ale przynajmniej jakiś przebłysk. Już zapomniałam jak to było gdy męczyły cię natrętne myśli, więc teraz znowu zaczęłam okropnie płakać na myśl że nie kocham mojego chłopaka. Jest ciężko i już nie wiem co robić...