Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy ja ją/jego kocham? Zanik uczuć? Strata emocji?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

28 września 2017, o 14:20

Gratulacje !!!sukcesy bardzo cieszą i budują !!!
nikanere
Zarejestrowany Użytkownik

28 września 2017, o 15:21

katarzynka pisze:
28 września 2017, o 14:14
nikanere pisze:
28 września 2017, o 11:14
katarzynka pisze:
28 września 2017, o 00:26
Dumna ja! Przebłysk fantastyczny!

Dla takich chwil, warto było tydzień umierać w łóżku, warto było wylać hektolitry łez. By móc kochać swojego Skarba przez dzisiejszy wieczór :lov: Choć lada dzień zaneguję, to w tej chwili każdym milimetrem serca czuję miłość, coś niewyobrażalnie cudownego :lov:
Super gratulacje ino tak dalej :lov: :lov: cmok cmok dls takoch chwil warto zyc :lov: trzymam kciuki za dalsze sukcesy.

Ja tez sie pochwale wczoraj bylo bardzo fajnie wieczorem i dzisiaj tez jest lepiej... Z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej ze soba i swoim zwiazkiem
Miło słyszeć takie wieści Kochana, krok po kroczku oby tak dalej! A jeśli się nawet cofamy, to tylko po to by wziąć rozbieg :lov:
Dokladnie krok w tyl i hop do przodu znowu ;) trzeba byc dobrej mysli nie ma innej opcji. Ja znowu teraz sie cofam ale zbieram sily na dalsza wyprawe do przodu
laure

28 września 2017, o 16:12

czy ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytania, pls?
Awatar użytkownika
katarzynka

28 września 2017, o 16:14

Co rozumiesz pod pojęciem medycyny naturalnej? Ziołolecznictwo, suplementy?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
laure

28 września 2017, o 16:20

katarzynka pisze:
28 września 2017, o 16:14
Co rozumiesz pod pojęciem medycyny naturalnej? Ziołolecznictwo, suplementy?
wszystko dosłownie. Zioła, medycyna niekonwencjonalna (metody dr Zięby, dr Jonasa), hipnoterapia (Divin chyba korzystał jedynie).

Pytam, bo chętnie bym skorzystała, ale... hipnoterapia, jeden seans to koszt rzędu 700 zł :( a nie wiem czy warto.

No a jeśli chodzi o dr Jonasa to 77 zł za preparat, gdzie dają max. 4 podczas jednej terapii. Tą metodą wyleczyłam MRZS prawie całkowicie, ale nie wiem czy działa na depresję...
Awatar użytkownika
katarzynka

28 września 2017, o 16:22

W moim przypadku medycyna niekonwencjonalna nie sprawdzi się z prostej przyczyny: ja w nią nie wierzę :DD

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
usuniete
Gość

28 września 2017, o 16:23

Mam pytanie czy moze być tak ze kogos przestajemy kochać i z czasem dopiero to widzimy? :) Co do pytania to z tego co slyszalam to taka suplementacja może pomoc ale nie wyleczy nas z nerwicy ale nie stosowalam wiec nie wiem jaka prawda, kiedyś gdzieś o tym przeczytalam tylko.
Awatar użytkownika
katarzynka

28 września 2017, o 16:25

załamana20 pisze:
28 września 2017, o 16:23
Mam pytanie czy moze być tak ze kogos przestajemy kochać i z czasem dopiero to widzimy? :) Co do pytania to z tego co slyszalam to taka suplementacja może pomoc ale nie wyleczy nas z nerwicy ale nie stosowalam wiec nie wiem jaka prawda, kiedyś gdzieś o tym przeczytalam tylko.
Zaraz kopnę w dupsko za takie pytania :hehe:

usuniete
Gość

28 września 2017, o 16:32

Pytam tak jakby z ciekawości dzisiaj jest lepiej, mialam przebłyski tylko jakim kosztem. Czasami to uważam ze jestem aż głupia ze się w to wkrecilam aż tak bardzo.
Awatar użytkownika
katarzynka

28 września 2017, o 16:47

załamana20 pisze:
28 września 2017, o 16:32
Pytam tak jakby z ciekawości dzisiaj jest lepiej, mialam przebłyski tylko jakim kosztem. Czasami to uważam ze jestem aż głupia ze się w to wkrecilam aż tak bardzo.
Kochana, to jak jest lepiej, to nie rozkręcaj machiny analizy, tylko ciesz się, że progresik nastąpił!

nikanere

28 września 2017, o 17:02

Dokladnie ciesz sie ze jest lepiej i trzymaj sie tego.
Dobrze ze nie masz mysli negatywnych na partnera...
Ale ja dzieki innym natretom wiem ze to na chlopaka negatywne to tez tylko nerwicowe proby bo wczesniej mialam takie mysli na siebie takiego typu... Wiec dzieki bogu mialam inne natrety i dzieki nim wiem ze to teraz to tez tylko jeden wielki natret...
usuniete
Gość

28 września 2017, o 18:30

No widzicie kochane tylko jak rano czulam ze kocham bo chyba nigdy się tak nie martwilam to teraz zaczęło się ze tak na prawdę nie martwilam się o chłopaka tylko widok krwi mnie przeraził i w kółko to samo. Ale walcze dalej a to wrzucam do worka z nerwica :friend: trzymajcie sie.
usuniete
Gość

28 września 2017, o 20:00

Kurcze boli mnie to że teraz nagle przypominają mi się wszystkie złe rzeczy które były w naszym związku i od razu myśli, a co jak on cię okłamuje, jak to nie ma sensu. Smutno mi, jakoś. Chociaż tyle że u was lepiej. :roll:
nikanere

28 września 2017, o 20:48

załamana20 pisze:
Kurcze boli mnie to że teraz nagle przypominają mi się wszystkie złe rzeczy które były w naszym związku i od razu myśli, a co jak on cię okłamuje, jak to nie ma sensu. Smutno mi, jakoś. Chociaż tyle że u was lepiej. :roll:
Uspokoj sie i tyle. Kazdy napewno ma tu momenty fajne a pozniej godziny lub dni tragedii. Ja mam to samo ale probuje przetrwac i nie skupiac sie na nich. Ostatnio to az mnie glowa boli ciagle od tego chyba, no chyba ze to juz stres przed porodem😉 wiem swoje a mysli to mysli nie poddam sie im i nie odpuszcze swojej szansy na udane zycie i szczescie.
usuniete
Gość

28 września 2017, o 20:58

nikanere pisze:
28 września 2017, o 20:48
załamana20 pisze:
Uspokoj sie i tyle. Kazdy napewno ma tu momenty fajne a pozniej godziny lub dni tragedii. Ja mam to samo ale probuje przetrwac i nie skupiac sie na nich. Ostatnio to az mnie glowa boli ciagle od tego chyba, no chyba ze to juz stres przed porodem😉 wiem swoje a mysli to mysli nie poddam sie im i nie odpuszcze swojej szansy na udane zycie i szczescie.

Ja wiem tylko to właśnie o to chodzi że jak mi się przypominają te straszne rzeczy to od razu że ja nie umiem wybaczyć mu jednego błędu i że się odkochałam pewnie przez to, a było dobrze wiem że mu go wybaczyłam tylko teraz to wróciło do mnie i znowu płaczę. Dlatego pytałam czy może być tak że nagle człowiek zdaje sobie sprawę, że nie kocha od dawna. Co jest dziwne bo dzisiaj bylo piękne uczucie tego że go kocham i tak się cieszę i już jest o niebo lepiej. A teraz takie myśli natrętne do tego co kiedyś było. A przecież każdy popełnia błędy i czemu akurat tego się to uczepiło to nie wiem. :grr: :grr:
ODPOWIEDZ