Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień z natrętami? Wyżal się swobodnie
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć. Jakiś czas temu pisałem tutaj, ale w dziale dotyczącym nerwicy lękowej. Do pewnego stopnia sobie poradzilem z moimi poprzednimi problemami, przestałem tak obsesyjnie rozmyślać o chorobach, znalazłem pracę, mieszkanie, i wydawało mi się, ze jakoś to będzie.
W momencie gdy wprowadizłem się do mieszkania, zacząłem pisać z jednym ze wspóllokatorów, glównie o reczach związanych z mieszkaniem.
Po jakichś 3 dniach zapytał mnie o moją orientację seksualną. Nigdy nie czułem pociągu do chłopaków, ale to jeo pytanie sprawiło, ze się zwyczajnie załamałem. Napisał mi, że ocenił mnie powierzchownie, i nie bedzie juz niczego takiego pisał, chociaż poźniej z jego strony padały propozycje. Wstrząsnęło mną to na tyle, ze zaczalem sie zastanawiać nad sobą. I od tamtej pory, czyli już jakieś 4 miesiace, dręczą mnie mysli, ze jestem gejem, że coś jest ze mną nie tak. Nie umiem na spokojnie powiedzieć sobie, że nie, wcześniej nie odczuwałem pociagu do tej samej płci, więc dlaczego mam odczuwać go teraz, Ale nie umiem, ciągle mnie dręczy ta myśl,nie umiem sie tego pozbyć i nie umiem sobie ustalić, ze nie jestem homoseksualny. Nie wiem od czego mam zacząć żeby z powrotem mieć zdrową głowę
W momencie gdy wprowadizłem się do mieszkania, zacząłem pisać z jednym ze wspóllokatorów, glównie o reczach związanych z mieszkaniem.
Po jakichś 3 dniach zapytał mnie o moją orientację seksualną. Nigdy nie czułem pociągu do chłopaków, ale to jeo pytanie sprawiło, ze się zwyczajnie załamałem. Napisał mi, że ocenił mnie powierzchownie, i nie bedzie juz niczego takiego pisał, chociaż poźniej z jego strony padały propozycje. Wstrząsnęło mną to na tyle, ze zaczalem sie zastanawiać nad sobą. I od tamtej pory, czyli już jakieś 4 miesiace, dręczą mnie mysli, ze jestem gejem, że coś jest ze mną nie tak. Nie umiem na spokojnie powiedzieć sobie, że nie, wcześniej nie odczuwałem pociagu do tej samej płci, więc dlaczego mam odczuwać go teraz, Ale nie umiem, ciągle mnie dręczy ta myśl,nie umiem sie tego pozbyć i nie umiem sobie ustalić, ze nie jestem homoseksualny. Nie wiem od czego mam zacząć żeby z powrotem mieć zdrową głowę
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
W zaburzeniu to normalne, bo jak wiesz lub nie, jesteś w tzw stanie bojowym i wszystkie myśli ogólnie mają status, strachu i takiej prawdziwości, że np. jesteś gejem. Z tym radzisz sobie tak samo jak poprzednio to ten sam mechanizm 

Zaburzenie to tylko twoja projekcja. Nie wierzysz? Przekonaj się sam!
-
Wczoraj ogladajac film uslyszalam o obsesyjnym wyrywaniu sobie wlosow, prowadzacym nawet do wylysienia. I od razu przypomnialo mi sie ze od wielu lat, w nerwowych chwilach mam odruch ciaglego dotykania wlosow. Teraz, od kiedy mam nerwice ten odruch stal sie nawet jeszcze czestszy. Potem oczywiscie wpadlam na genialny pomysl otwarcia google (10 miesiecy z nerwica a jednak dalej to robie) i sie naczytalam o trichotillomanii - bo zdarza mi sie wyrwac sobie wlos. Spac poszlam przerazona i oczywiscie dzisiejszy dzien lipa. Ze moze od zawsze mialam problemy psychiczne i nic mi juz nie pomoze 
Pocieszy ktos?

Pocieszy ktos?
- Estersis
- Odważny i aktywny forumowicz
10 miesiecy teorii z nerwa i chcesz pocieszenia?Kredka pisze: ↑27 marca 2018, o 13:53Wczoraj ogladajac film uslyszalam o obsesyjnym wyrywaniu sobie wlosow, prowadzacym nawet do wylysienia. I od razu przypomnialo mi sie ze od wielu lat, w nerwowych chwilach mam odruch ciaglego dotykania wlosow. Teraz, od kiedy mam nerwice ten odruch stal sie nawet jeszcze czestszy. Potem oczywiscie wpadlam na genialny pomysl otwarcia google (10 miesiecy z nerwica a jednak dalej to robie) i sie naczytalam o trichotillomanii - bo zdarza mi sie wyrwac sobie wlos. Spac poszlam przerazona i oczywiscie dzisiejszy dzien lipa. Ze moze od zawsze mialam problemy psychiczne i nic mi juz nie pomoze
Pocieszy ktos?

-
O opiernicz tez poproszeEstersis pisze: ↑27 marca 2018, o 13:5710 miesiecy teorii z nerwa i chcesz pocieszenia?Kredka pisze: ↑27 marca 2018, o 13:53Wczoraj ogladajac film uslyszalam o obsesyjnym wyrywaniu sobie wlosow, prowadzacym nawet do wylysienia. I od razu przypomnialo mi sie ze od wielu lat, w nerwowych chwilach mam odruch ciaglego dotykania wlosow. Teraz, od kiedy mam nerwice ten odruch stal sie nawet jeszcze czestszy. Potem oczywiscie wpadlam na genialny pomysl otwarcia google (10 miesiecy z nerwica a jednak dalej to robie) i sie naczytalam o trichotillomanii - bo zdarza mi sie wyrwac sobie wlos. Spac poszlam przerazona i oczywiscie dzisiejszy dzien lipa. Ze moze od zawsze mialam problemy psychiczne i nic mi juz nie pomoze
Pocieszy ktos?po googlaniu? Przydalby sie konkretny opiernicz a nie pocieszenie...
![]()

- Estersis
- Odważny i aktywny forumowicz
Zatem czuj sie opierniczonaKredka pisze: ↑27 marca 2018, o 13:58O opiernicz tez poproszeEstersis pisze: ↑27 marca 2018, o 13:5710 miesiecy teorii z nerwa i chcesz pocieszenia?Kredka pisze: ↑27 marca 2018, o 13:53Wczoraj ogladajac film uslyszalam o obsesyjnym wyrywaniu sobie wlosow, prowadzacym nawet do wylysienia. I od razu przypomnialo mi sie ze od wielu lat, w nerwowych chwilach mam odruch ciaglego dotykania wlosow. Teraz, od kiedy mam nerwice ten odruch stal sie nawet jeszcze czestszy. Potem oczywiscie wpadlam na genialny pomysl otwarcia google (10 miesiecy z nerwica a jednak dalej to robie) i sie naczytalam o trichotillomanii - bo zdarza mi sie wyrwac sobie wlos. Spac poszlam przerazona i oczywiscie dzisiejszy dzien lipa. Ze moze od zawsze mialam problemy psychiczne i nic mi juz nie pomoze
Pocieszy ktos?po googlaniu? Przydalby sie konkretny opiernicz a nie pocieszenie...
![]()
![]()

- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ja ciagle dotykam wlosy

Czytanie google po tylu miesiącach ? Oj nieladnie, nieladnie
-
Prawda? Nigdy wczesniej nie zwracalam na to uwagi, ot, taki jakis tik nerwowy, jedni obgryzaja paznokcie, a ja krece wlosy. A wczoraj mnie to sieklo. I niby nie nowicjusz nerwicowy, a jednak pierwsze co to google. Powinna byc jakas blokada dla nas nerwicowcoweiviss1204 pisze: ↑27 marca 2018, o 14:04Ja ciagle dotykam wlosyale jedyne co mnie przy tym martwi to to ze się przetluszczaja
![]()
Czytanie google po tylu miesiącach ? Oj nieladnie, nieladnie![]()

- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ja cale zycie dotykam wlosyKredka pisze: ↑27 marca 2018, o 14:13Prawda? Nigdy wczesniej nie zwracalam na to uwagi, ot, taki jakis tik nerwowy, jedni obgryzaja paznokcie, a ja krece wlosy. A wczoraj mnie to sieklo. I niby nie nowicjusz nerwicowy, a jednak pierwsze co to google. Powinna byc jakas blokada dla nas nerwicowcoweiviss1204 pisze: ↑27 marca 2018, o 14:04Ja ciagle dotykam wlosyale jedyne co mnie przy tym martwi to to ze się przetluszczaja
![]()
Czytanie google po tylu miesiącach ? Oj nieladnie, nieladnie![]()
![]()

No wiesz na wiele rzeczy nie masz wplywu. Jak np na to, że masz taka, a nie inna mysl, ze w trakcie stresu masz objawy somatyczne. Ale na to czy wchodzisz i szukasz w google to juz masz i musisz po prostu przestac

-
Ciekawe czy męczy się z tym, że jest pedofilem. Zgaduje, że prawdziwemu pedofilowi myśli o seksie z dzieckiem sprawiają przyjemność, a ja się męczę z tymi myślami więc chyba nie jestem taki
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
To ostatnie zdanie Tomek kluczowetomek19932304 pisze: ↑27 marca 2018, o 20:37Ciekawe czy męczy się z tym, że jest pedofilem. Zgaduje, że prawdziwemu pedofilowi myśli o seksie z dzieckiem sprawiają przyjemność, a ja się męczę z tymi myślami więc chyba nie jestem taki

-
Ojoj widzę, że ta moja wypowiedz trochę mi nie wyszła zamotałem się z tych nerwów. Ciekaw po prostu byłem czy prawdziwy pedofil męczy się z tym, że jest taki a nie innyNipo pisze: ↑27 marca 2018, o 20:39To ostatnie zdanie Tomek kluczowetomek19932304 pisze: ↑27 marca 2018, o 20:37Ciekawe czy męczy się z tym, że jest pedofilem. Zgaduje, że prawdziwemu pedofilowi myśli o seksie z dzieckiem sprawiają przyjemność, a ja się męczę z tymi myślami więc chyba nie jestem taki![]()

- Marcin12345
Mycie rąk po kilka razy jest beznadziejne. 

-
ma ktoś cos takiego ze tak jakby gada sam do siebie czasem? Tak szeptem nie na głos .. miałam kiedyś takie natręctwo ze ciagle sobie pod nosem albo w myślach cos w kółko czytałam i powtarzałam... juz tego nie mam, ale np ciagle cos analizuje i czasem robie to w myślach ale często tez tak szepcze sobie sama do siebie pod nosem:/ oczywiscie tak zeby nikt nie widział, to dotyczy różnych rzeczy głownie jak cos analizuje .. np czuje zapach perfum i mysl najpierw ze ładnie pachnie a pózniej sobie to pod nosem tak mowię sama do siebie np o jakie ładne perfumy itp. To tylko przykład
- Ptasiek
Zdarza mi sie. Ale nigdy nie widzialam w tym nic zlego. Traktuje t troche jako ekscentryzm. Na ulicy albo w sklepach spotykam wielu ludzi, ktorzy tak robia. Fajnie jest prowadzic dialog z sama soba.kamila0530 pisze: ↑21 kwietnia 2018, o 13:53ma ktoś cos takiego ze tak jakby gada sam do siebie czasem? Tak szeptem nie na głos .. miałam kiedyś takie natręctwo ze ciagle sobie pod nosem albo w myślach cos w kółko czytałam i powtarzałam... juz tego nie mam, ale np ciagle cos analizuje i czasem robie to w myślach ale często tez tak szepcze sobie sama do siebie pod nosem:/ oczywiscie tak zeby nikt nie widział, to dotyczy różnych rzeczy głownie jak cos analizuje .. np czuje zapach perfum i mysl najpierw ze ładnie pachnie a pózniej sobie to pod nosem tak mowię sama do siebie np o jakie ładne perfumy itp. To tylko przykład

No healing without feeling