Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zbanowany
Jak mogę się wyżalić to skorzystam
A więc dziś czuje się do D!
Ciągle za mną chodzi jedno badanie którego nie mam odwagi zrobić a chodzi o kolonoskopie poprzez moje problemy z jelitami.
Kurczliwe bóle brzucha, biegunka z rana:/
Miałem gastroskopie, badanie krwi utajonej w kale, kał na pasożyty, antygen helicobacter wszystko wyszło ok. a i tak za mną chodzi jakoś kolonoskopia WTF?! czy to dlatego ze moj wujek dawno temu zmarł na raka jelita grubego? i dosyc sporo o tym myslalem? O.o
Ciągle za mną chodzi jedno badanie którego nie mam odwagi zrobić a chodzi o kolonoskopie poprzez moje problemy z jelitami.
Miałem gastroskopie, badanie krwi utajonej w kale, kał na pasożyty, antygen helicobacter wszystko wyszło ok. a i tak za mną chodzi jakoś kolonoskopia WTF?! czy to dlatego ze moj wujek dawno temu zmarł na raka jelita grubego? i dosyc sporo o tym myslalem? O.o
"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
-
- Administrator
Tak dokładnie chcę przekazać Wam moc zaufania do swojej świadomościbeautiful_kate pisze:Victor fajne nowe foto, trochę mi przypominasz takiego bioenergoterapeutę na nimdajesz nam moc?
![]()
-- 20 października 2016, o 11:34 --
A poza tym tak, szarpię się z tym kurestwem bo już nie umiem się na nim nie skupiać. I znowu mam myśli s ... dlatego dzisiaj idę na wizytę by wspomóc się. Jestem załamana. Pozdrawiam was , zdrowiejcie ...

Może tak być albo po prostu jak typowy lękowiec chcesz zbadać wszystkoOLX pisze:Jak mogę się wyżalić to skorzystam

Zobaczysz, że kiedyś po kolonoskopii będziesz chciał zrobić skan całego ciała

A tak poważnie to może sobie zrób to badanko dla spokoju? Można zrobić je ze znieczuleniem.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej. Pisze bo mam gorszy Dzisiaj gorszy dzień. Chciałabym was zapytać bo jestem swieza czy w nerwicy normalne jest wachanie nastrojów. Kurczę jednego dnia paraliżuje mnie lek później jak go jakoś rozkminie jest w miarę ok. A potem przychodzi dzień ze wszystko wydaje mi się bez sensu nie ma leku tylko taki bezsens . Chociaż to w sumie też mnie przeraża więc chyba jednak trochę leku jest. Nie wiem już nie ogarniam. :/
-
Zupełnie normalne zjawiskoMamcia pisze:Hej. Pisze bo mam gorszy Dzisiaj gorszy dzień. Chciałabym was zapytać bo jestem swieza czy w nerwicy normalne jest wachanie nastrojów. Kurczę jednego dnia paraliżuje mnie lek później jak go jakoś rozkminie jest w miarę ok. A potem przychodzi dzień ze wszystko wydaje mi się bez sensu nie ma leku tylko taki bezsens . Chociaż to w sumie też mnie przeraża więc chyba jednak trochę leku jest. Nie wiem już nie ogarniam. :/

Także najlepiej nie analizuj swojego stanu, możesz czuć sam lęk, możesz go nie czuć, ale czuć zupełną obojętność na wszystko, możesz mieć natręty z lękiem, bez lęku, wszystko jest możliwe i to dalej jest nerwica

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się

-
Dzięki za odp. Bo już zaczęłam myśleć o depresji:) jak zaczęłam jakoś ignorować myśli że mogłabym skrzywdzić dziecko to zaczęły się ze może depresja (oczywiście z tym lek ze gdzieś czytałam że w depresji matka zrobiła coś swojemu dziecku i ze ja wtedy już nie będę miała kontroli ). Kurczę jeszcze parę miesięcy temu spokojnie zajmowalam się dzieckiem , nie przychodziły mi takie myśli i rzeczą której najbardziej byłam pewna była bewarunkowa miłość do dziecka i chęć jego dobra. A teraz to wszystko przesłania mi ta nerwicą i natrętne myśli. Oddalabym wszstkie pieniądze za ten spokój :/
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Olx, jest jeszcze takie badanie, które mi zlecil profesor gastrologii przy problemach z jelitami żeby nie robic kolonoskopii: Badanie kalprotektyny z kału. Ponoc jakies nowoczesne badanie, drogie, kosztuje u mnie 150zl i warto wczesniej przedzwonić do laboratorium czy je wykonują. Dlugo sie tez czeka na wynik, u mnie 18 dni roboczych. Moze to sobie zrobisz?OLX pisze:Victor tylko sęk w tym jest taki że ja już mam naprawdę dość tych wszystkich badań :/ w końcu wciągnę w to też moją żonę :/
Ja mam problem z szumami w uszach, ciężko mi na dany moment zaakceptować, ze to od nerwicy, a nie cos innego, a diagnostyka szumów to kilkanascie badan do zrobienia...a badan tez juz mam po kokardę, niedobrze mi sie robi na sama myśl o kolejnych badaniach. Oczywiście racjonalny argument jest taki, ze szumy pojawily sie na początku totalnego zjazdu w dol jesli chodzi o moja psychikę i bardzo mocno zaciskalam zęby wtedy, bol w okolicach stawu skroniowo-zuchwowego, który mi co jakiś czas wraca. Co ciekawe laryngolog w instytucie sluchu powiedziała mi, ze szum w uszach zakodować sie mógł podświadomie przez czynnik emocjonalny - lek - i teraz mój umysł go wylapuje, wiec dalsze drążenie tematu będzie wzmacniać ten lęk i co tu zrobić....
-
jak już mówicie o uszach to ja mam od niedawna, czasami takie jakby pulsowanie w uchu (bicie serca), nie wiem skąd to, jakieś 2 miesiące temu chorowałam, przeziębienie, gorączka, zatoki, zatkane uszy, może to od tego jeszcze?
czy jakieś drganie mięśnia? w sumie nie jest to dla mnie uciążliwe bo pojawia się czasami i trwa parę sekund, ale wcześniej tego nie miałam i tylko w lewym uchu 

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jestem po wizycie u psychiatry. Parogen, dwubenzodiazepina przez 2 tyg Plus na noc chloroprothixen. Chce się wreszcie uspokoić bo mam taki atak 24 na dobę, rzuca mną i się dusze i kręci mi się w głowie i dodatkowo miliard natretnych myśli na co nie spojrze. Koszmar
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
-
- Administrator
Pewnie benzo na dwa tygodnie. Ten lek się tak zwykle bierze.

Szukaj optymizmu a nie odwrotnie
Wspólny prysznic, wspólne badania...OLX pisze:Victor tylko sęk w tym jest taki że ja już mam naprawdę dość tych wszystkich badań :/ w końcu wciągnę w to też moją żonę :/

Szukaj optymizmu a nie odwrotnie

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
Tak, benzo 2 tyg, żeby znieść początkowe skutki uboczne i wzrost lęku. Za to inne ... no, pewnie dłuższy czas 
Nie jestem zadowolona, że skończyłam u psychiatry ... no ale już nie ma co się dodatkowo dołować.
Przeczytałam przed chwilą fajne zdanie "myśl to tylko myśl i nie ma co przed nią bić pokłonów"
Pozdrawiam ...

Nie jestem zadowolona, że skończyłam u psychiatry ... no ale już nie ma co się dodatkowo dołować.
Przeczytałam przed chwilą fajne zdanie "myśl to tylko myśl i nie ma co przed nią bić pokłonów"
Pozdrawiam ...
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
William Jonas Barkley
- jacobsen
OLX co Ty z tym CRP
? Pytanie czy jakbym mial cos z jelitami to mialbym podwyzszone CRP jest chyba zbyt ogolne. To zalezy co bys mial z nimi, bo mozesz miec zapalenie, a mozesz miec tez zlogi. CRP nie jest wyznacznikiem zdrowia ani tez wszystkich chorob swiata.