Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
beautiful_kate
Zarejestrowany Użytkownik

3 października 2016, o 19:05

super super a dzisiaj jak wyszlam to przt kazdym ruchu przechodzil mi prad przez cale cialo:( i to nie tak lekko tylko tak mocno ze obraz mi skacze. co ulamek sekundy przez 2 godziny. dramat. mam tak od ostawienia antydepresanta juz mija uuu miesiac.
wyrzucilam do smieci wszhystkie benzodiazepiny ktorymi sie coraz czesciej wspomagalam i wszystkie leki bo to i tak jeden wielki h...
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
Tove
Odważny i aktywny forumowicz

3 października 2016, o 22:56

dzis jest taki dzien, w ktorym potrzebuje wsparcia. Jest coraz lepiej, ogarniam natrety, juz nie analizuje mysli jak na poczatku, najgorszym natretem byly mysli dot. krzywdzenia innych. Ulozylam w glowie, ze nie chce nic nikomu zrobic i leku juz nie czulam od naprawde dluuugo. Wystarczylo,.ze kogos szturchlam przechodzac i wrocil nie lek,.ale jakis niepokoj, sama nie wiem co, takie dziwne uczucie. Pozniej podnioslam siostrzenice i niechcaca jej glowka nawet nie uderzylam ale tylko dotkla polki i taka lawina mysli mi ruszyla,ze szok. Tylko, ze te mysli byly calkiem inne niz wczesniej, juz nie rozkminiam czy chcialam cos jej zrobic, bo wiem, ze nie chcialam. Mam za to mysli, typu "a co jak moja siostra pomyslala, ze chcialam cos zrobic jej dziecku" albo"ze jestem nieodpowiedzialna". Ogolnie to ostatnio mam rozkminy na temat co mysla o mnie inni, pewnie stad ten natlok w glowie, ale mnie to dobija, bo ja ostatnio n byle glupote reaguje "a co jesli ktos pomysli, ze? a co jesli to wygladalo jakby..?" jak doprowadzic sie do pionu?
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

4 października 2016, o 19:00

Ja tez mam gorszy okres:( prawdopodobnie czeka mnie operacja usunięcia torbieli i jest bardzo prawdopodobne, ze to endometrioza ;( której nie da się wyleczyć, a lekarze zaleczaja ja hormonami, które powodują masę skutków ubocznych, w tym depresję :( i tak do menopauzy :( proces odburzania się chwilowo zawiesił, tzn. Jest mi ciężko, z nerwica łatwo nie bylo. To mnie dodatkowo obciąża :( nie chce się leczyć tymi dziadowskimi hormonami :( tym starań wobec nerwicy i co, przez jakies hormony mam mieć depresje? Mam tyć? :(:(:(
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

4 października 2016, o 19:10

Olalala pisze:Ja tez mam gorszy okres:( prawdopodobnie czeka mnie operacja usunięcia torbieli i jest bardzo prawdopodobne, ze to endometrioza ;( której nie da się wyleczyć, a lekarze zaleczaja ja hormonami, które powodują masę skutków ubocznych, w tym depresję :( i tak do menopauzy :( proces odburzania się chwilowo zawiesił, tzn. Jest mi ciężko, z nerwica łatwo nie bylo. To mnie dodatkowo obciąża :( nie chce się leczyć tymi dziadowskimi hormonami :( tym starań wobec nerwicy i co, przez jakies hormony mam mieć depresje? Mam tyć? :(:(:(
Na ile procent masz pewnosc ze to endometrioza????????
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Awatar użytkownika
Olalala

4 października 2016, o 20:24

Halina pisze:
Olalala pisze:Ja tez mam gorszy okres:( prawdopodobnie czeka mnie operacja usunięcia torbieli i jest bardzo prawdopodobne, ze to endometrioza ;( której nie da się wyleczyć, a lekarze zaleczaja ja hormonami, które powodują masę skutków ubocznych, w tym depresję :( i tak do menopauzy :( proces odburzania się chwilowo zawiesił, tzn. Jest mi ciężko, z nerwica łatwo nie bylo. To mnie dodatkowo obciąża :( nie chce się leczyć tymi dziadowskimi hormonami :( tym starań wobec nerwicy i co, przez jakies hormony mam mieć depresje? Mam tyć? :(:(:(
Lekarz, który jest niby w tym specjalista mówi po tej torbieli, ze na 99% :(
Halina

4 października 2016, o 20:36

Olalala pisze:
Halina pisze:
Lekarz, który jest niby w tym specjalista mówi po tej torbieli, ze na 99% :(
Ola jest mi bar(dzo przykro, aczkolwiek, moze istnieja jakies leki, ktore nie powoduja depresji i przytycia, hmm? Moja kolezanka wyleczyla endometrioze i zaszal nawet w ciaze. Przy braniu hormonow(na poczatku) nigdy nie skarzyla sie na depresje oraz nie przytyla.... Jak chcesz moge popatrzec tutaj jakies sa metody i jakie leki sie stosuje ... Dodam, ze kolezanka finalnie miala operacje, usunieta endometrioze i dzieki temu zatrzymala sie na dluzszy czas, a jak jest w tej chwili nie wiem; gdyz nie mam z nia kontaktu. Leki hormonalne zapisuje sie, by ustal bol i nie sadze, by mozna zmniejszyc endometrioze dzieki hormonom.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Awatar użytkownika
Olalala

4 października 2016, o 21:00

Dzieki Aga. Jakbyś mogla podpytać to będę wdzięczna. Aczkolwiek chce się umówić do ginekologa, który leczy metodami naturalnymi. Tak, te hormony nie leczą, bo endometriozy nie da się wyleczyć :/ raczej hormonami wprowadza sie w stan nienaturalnej menopauzy i tego chce uniknąć.....:/
Halina

4 października 2016, o 21:13

Olalala pisze:Dzieki Aga. Jakbyś mogla podpytać to będę wdzięczna. Aczkolwiek chce się umówić do ginekologa, który leczy metodami naturalnymi. Tak, te hormony nie leczą, bo endometriozy nie da się wyleczyć :/ raczej hormonami wprowadza sie w stan nienaturalnej menopauzy i tego chce uniknąć.....:/
czytam wlasnie wiesz i jest jedna laska, ktora miala trzy operacje, ale w miedzyczasie zmienila to, co jej sie w zyciu nie podobalo i co ja przygnebialo: prace i inne .... Okazalo sie ze po trzeciej operacji endometrioza sie zatrzymala. Po za tym pisze, ze korzystala bardzo z nza&turalnych srodkow
Awatar użytkownika
Natka

4 października 2016, o 21:29

Olala, jeśli Cię to pociesza to ja też miałam usuwaną torbiel. To nic strasznego, nie smuć się. :) A torbiel można wyleczyć hormonami
Kiedy czujesz się wypalony, pamiętaj, że feniks odradza się z popiołów
Awatar użytkownika
Olalala

4 października 2016, o 21:42

Halina pisze:
Olalala pisze:Dzieki Aga. Jakbyś mogla podpytać to będę wdzięczna. Aczkolwiek chce się umówić do ginekologa, który leczy metodami naturalnymi. Tak, te hormony nie leczą, bo endometriozy nie da się wyleczyć :/ raczej hormonami wprowadza sie w stan nienaturalnej menopauzy i tego chce uniknąć.....:/
czytam wlasnie wiesz i jest jedna laska, ktora miala trzy operacje, ale w miedzyczasie zmienila to, co jej sie w zyciu nie podobalo i co ja przygnebialo: prace i inne .... Okazalo sie ze po trzeciej operacji endometrioza sie zatrzymala. Po za tym pisze, ze korzystala bardzo z nza&turalnych srodkow
Ja chce tez jeszcze dietę zmodyfikować i suplementować witaminę e i selen, bo ponoć sa przy tym ważne. Nie chce się truć ta chemia :/

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-* natuth jakby to była zwykla torbiel to bym się cieszyła, bo ta moja wskazuje na endometrioze :/
Halina

4 października 2016, o 21:43

Olalala pisze:
Halina pisze:
Ja chce tez jeszcze dietę zmodyfikować i suplementować witaminę e i selen, bo ponoć sa przy tym ważne. Nie chce się truć ta chemia :/

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-* natuth jakby to była zwykla torbiel to bym się cieszyła, bo ta moja wskazuje na endometrioze :/
cynk jest bardzo wazny oraz miedz i magnez
Awatar użytkownika
Natka

4 października 2016, o 21:44

Olala, masz tu przepis z ziół na wchłonięcie torbieli - http://www.forumginekologiczne.pl/forum ... 742/2.html
Buziaki, trzymaj się! :*
Kiedy czujesz się wypalony, pamiętaj, że feniks odradza się z popiołów
sebastian86

5 października 2016, o 21:27

podjalem decyzje o przedluzeniu terapi chociaz brak mi wiekszego przekonania ze to mi pomoze bardziej.nerwica jest teraz bardziej do zniesienia niz kiedys ale nastroj żalobny ogolnie.wiem ze ja jestem glownym lekarzem dla siebie ale ile mozna samemu probowac sie wyciagnac z tego bagna.pustka jest gorsza niz smutek chyba.odczlowieczylem sie...
Mistrz 2021 (L)
Awatar użytkownika
mżawka

5 października 2016, o 23:19

Do mojego calkiem kiepskiego dnia dolozyla sie skorka pomidora koktajlowego ktora stanela w gardle. Nie idzie przepchac, caly czas ja czuje, albo sobie juz wkrecam... mozna bezpiecznie z tym isc spac?
Awatar użytkownika
natretnapaula

6 października 2016, o 23:47

ulewny_deszcz pisze:Do mojego calkiem kiepskiego dnia dolozyla sie skorka pomidora koktajlowego ktora stanela w gardle. Nie idzie przepchac, caly czas ja czuje, albo sobie juz wkrecam... mozna bezpiecznie z tym isc spac?
Ją tak czasem mam jak popijam tabletkę na noc i czuję jakby mi stała w gardle. Przepijam, przegryzzam a ona nadal jest. Z wielkim strachem idę spać i budzę się już jej nie ma.
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...
ODPOWIEDZ