Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Darecky1970
Zarejestrowany Użytkownik

17 marca 2014, o 20:05

Cześć Victor, rezygnować nie zamierzam :D ale jestem wściekły że jakiś duży obsrany pasaż handlowy potrafi zepsuć mi dzień. Może po części jest moja wina że nakrecam się już wiedząc że będę jechał tam?! Sam nie wiem, może też za szybko oczekuje od siebie postępów? Może trzeba małymi kroczkami a nie od razu kilometrami. Dzisiaj byłem po mleko dla małej w robaku (biedra) i było ok. Najgorsze chyba jest to że wchodząc do dużego centrum mam uczucie jakby to było przejście do gwiezdnej planety gdzie wszystko jest inne :( I odrazu skazuje się na porażkę :!!!:

-- 17 marca 2014, o 20:05 --
Witam, ale mam dzisiaj jazdę. Zaczęło się już od rana jakiś dziwny niepokój. W pracy jakoś zaleciało, ale już na powrocie jazda. Dziwne lęki, jakieś punkty widzę, chodząc zapadam się, mam uczucie jakbym chodził po ziemi na wysokości bioder bez nóg :shock: Porażka jednym słowem. Chyba było za dobrze przez ostanie tygodnie i musiało sie spierniczyc! Ciężka jest ta nerwica, kto ją w ogóle wymyślił?
mariolkapetka

17 marca 2014, o 22:27

No właśnie.. kto ją wymyslił... Ja dzisiaj w pracy cały dzień się męczyłam z uciskiem w klatce piersiowej, starałam sie to olać nie myslec o tym ale gdzie tam... ;/ ból dotrzymywał mi przez całe 8 godzin. Wróciłam do domu chciałam się zrelaksować przy filmie to znowu serce zaczęło mi walić jak oszalałe mam tego już dosyć :( niby wiem, że nic mi się nie stanie ale czasem nie potrafię opanować tej paniki :( to straszne czemu tak musi być.... tęsknię za tym jak byłam zdrowa ;( nie chce się już bać tych objawów wiem że mi się nic nie stanie ale dołuje mnie to że cały czas coś mnie a to boli a to ściska a to głowa ehhh ;( zawsze coś! i tylko trzeba sobie tłumaczyć " nic Ci nie jest, to tylko głupia nerwica" ale ja chcę żyć juz na luzie bez prowadzenia tych "wewnętrznych rozmów" :/
wieslawpas

17 marca 2014, o 22:37

ja dostaje takiego bica serca, kiedy nadchodzi swit a ja nie moge zasnac, serce wowczas wali bardzo mocno no i jak tutaj zasnac przy czyms takim, ale udaje sie zasnac.
mariolkapetka

17 marca 2014, o 22:45

Mnie sie pojawiają zawsze szumy w głowie jak się kładę spać, są takie głośne... kiedyś się ich panicznie bałam, i zawsze atak się pojawiał. Znalazłam sposób, właczam tv i je zagłuszam :P gorzej jak jestem u kogoś na noc to wtedy mam problem, muszę walczyć ze swoimi myślami i nieraz pół nocy potrafię nie spać... katorga.
wieslawpas

17 marca 2014, o 22:48

ale pol nocy spisz :)
mariolkapetka

17 marca 2014, o 22:58

ale ile muszę się napocić żeby wreszcie usnąć :D
Awatar użytkownika
Darecky1970

18 marca 2014, o 06:19

To ty biegasz Mariolka przed spaniem że się pocisz :pp
mariolkapetka

18 marca 2014, o 19:53

Śmiej się śmiej :) taka przenośnia ;P
wieslawpas

18 marca 2014, o 19:56

meczy mnie dzisiaj mocne napiecie, jak można sobie z tym poradzić?
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

19 marca 2014, o 01:31

Techniki relaksacyjne? Muzyka, coś co lubisz. Zajęcie się czymś pomaga, bo przekierowuje uwagę, zajmuje umysł. :)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Darecky1970

19 marca 2014, o 06:01

Oj żartowałem mariolka :D ja jak miałem problem ze spaniem to nawet nie walczyłem w łóżku bo to bez sensu. Brałem książkę albo film oglądałem
Awatar użytkownika
wawe

19 marca 2014, o 07:24

Ja mam od paru dni słabszy okres po miesiącu spokoju DD wróciła...świat "odjechał"...
Awatar użytkownika
Darecky1970

19 marca 2014, o 20:06

Witam, ale mnie dzisiaj pomiata! Cały dzień ucieka mi podłoga i zapadam się :shock: o co tu w tym wszystkim chodzi to już sam się powoli gubie. Wawa tak już jest że są lepsze i gorsze dni. Ja też się od niedzieli wsciekam bo było w miarę ok a teraz sie zesrało :( Nie wiem jak z tym sobie radzić. Narazie z dd mam spokój, jakieś chwilowe napady lękowe pojawiają się ale też ujdzie. Tylko to p...przone zapadanie. Jakaś klątwa? Porażka
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

19 marca 2014, o 20:30

Spoko to objaw dd nic więcej :) pomyśl że ja już rok mam DD 24 na dobę :) Olewaj to, to tylko wrażenia że Ci się podłoga zapada ,faluje itd :) Nic się nie dzieje, stoisz dalej na nogach :D
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Awatar użytkownika
Darecky1970

19 marca 2014, o 20:38

Czyli to zapadnie można zaliczyć do dd? A ja myślałem że to ot taki sobie objaw przy nerwicy. No nie zazdroszczę, ja to zapadnie nama już ponad rok. Na poczatku panikowalem i zaraz miałem napady lękowe! Teraz już jest lepiej no chyba że naprawdę mną pomiata to zaczynam panikować! Ale to jest wredna dolegliwość :(
ODPOWIEDZ