Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Dlaczego dziwny123 .
Wogole widze ze wy ludzie macie pozamykqne glowy . Troche odwagi wtjdzcie z blokow domow uxyjcie wyobrazni .
Dziwny 123 fajnie ze praca ci pomaga nie myslec ale ty chodzisz do niej wlasnie zeby nie myslec q to nie tedy droga tworzysz w tym momencie kompulsje . Zeby zmi3niqc otoczenie myslowe trzeba wiedziec po co sie to robi a nie traktowac to jak ucieczke od obaw i objawow
Wogole widze ze wy ludzie macie pozamykqne glowy . Troche odwagi wtjdzcie z blokow domow uxyjcie wyobrazni .
Dziwny 123 fajnie ze praca ci pomaga nie myslec ale ty chodzisz do niej wlasnie zeby nie myslec q to nie tedy droga tworzysz w tym momencie kompulsje . Zeby zmi3niqc otoczenie myslowe trzeba wiedziec po co sie to robi a nie traktowac to jak ucieczke od obaw i objawow
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
To sie wyprowadz . Pracujesz nie widze problemu jakis pokoik sobie wynajmij . A nie ze ty uciekasz do pracy . Mieszkanie dom to ma byc strefa ZEN . Czasem trzeba podjac dorosle decyzje i poczekac na rezultat a nagle orientujemy sie ze jest lepiej niz bylo . I to jest sprawdzone bo ja czesto z czegos rezygnuje pozniej przezywam to jakis czas ale wierze ze bedzie lepiej niz bylo wczesniej i tak wlasnie jest .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Zarejestrowany Użytkownik
A mnie dzis zaskoczył lek wolnoplynacy.Mówię zaskoczył bo od kilku miesięcy rzadko go miewam.Wydawalo mi sie ze lek wolnoplynacy to juz dla mnie pestka a tu prosze dziscprzyszedl i trzyma mocno caly dzien.przypomnialam sobie tilo paskudne uczucie.Nie myslcie ze siedze i nic nie robie o nie.bylam w pracy a potem posprzatalam dom i próbuje stosować akceptację.uczę się akceptacji ale jeszcze sporo drogi przede mną.Mysle ze wplyw na to ma dosc traumatyczne przezycie w rodzinie i to troszke teraz dziala z opoznionym zaplonem.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Ja wiem ze sie latwo mowi . Ale ja mieszkam sam juz kupe lat i jakos nie tesknie za rodzicami
.
Mieszkanie samemu ma duzoo plusow . Np mozesz sobie zaprosic jakas faworytke napic sie z nia wina etc . Mozesz nie sprzatac dwa tygodnie i n8komu to nie przeszkadza , mozesz sluchac muzyki nawet o 3 rano chyba ze sasiedzi maja cos przeciwko . Wiele opcji na pluss

Mieszkanie samemu ma duzoo plusow . Np mozesz sobie zaprosic jakas faworytke napic sie z nia wina etc . Mozesz nie sprzatac dwa tygodnie i n8komu to nie przeszkadza , mozesz sluchac muzyki nawet o 3 rano chyba ze sasiedzi maja cos przeciwko . Wiele opcji na pluss
- schanis22
Ja nigdy nie miałam lęku wolno płynącego , a może miałam a nie wiem ale to lepiej dla mnie 

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
- Joannaw27
Ja miewalam lęki wolno płynące, i szczerze mówiąc wolałabym dostać ataku paniki bo zawsze po pewnym czasie przechodzi, lek wolno płynący zawszenie długo trzymał a to dlatego że poprostu się tego bałam, moja rada to przejść koło tego obojętnie i minie.
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Mi ta metoda polega przy natrętach i ogólnie stresie, lękach czy gniewie. Spróbujcie, może pomoże.
https://zapodaj.net/images/5a0ef68852f0a.jpg
https://zapodaj.net/images/5a0ef68852f0a.jpg
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
- schanis22
Joanna27 , Asia Kochana wczoraj mi się przypomniało jak miała paraliż senny, i mnie ratowałaśJoannaw27 pisze:Ja miewalam lęki wolno płynące, i szczerze mówiąc wolałabym dostać ataku paniki bo zawsze po pewnym czasie przechodzi, lek wolno płynący zawszenie długo trzymał a to dlatego że poprostu się tego bałam, moja rada to przejść koło tego obojętnie i minie.

- Joannaw27
Hehe arletka, no wsumie zkad mogłaś wiedzieć że to paraliż senny jak nigdy wcześniej tego nie doswiadczylas, ale tak on wygląda, a ty szukałas pomocy,czasem mamy jakieś takie różne dziwne rzeczy, a forum jest od tego żeby pomóc a i pośmiać się też można hehe ,kurcze nie mogę tu wysyłać tych buziek bo z tel pisze i nawet nie ma tu tego wyświetlanego ale przesyłam Ci buziaczki od zwarjowanej warjatki, rybaczki, blachary i szparki sekretarki ahaha.
COCO JUMBO I DO PRZODU
- schanis22
Joannaw27 , zawsze mnie rozśmieszysz
pozdrawia Cię, śle Buziaczki, i ściska stara seksoholiczka 

- dziwny123
Akurat "strefę ZEN" to będę miał chyba dopiero w grobie.bart26 pisze:To sie wyprowadz . Pracujesz nie widze problemu jakis pokoik sobie wynajmij . A nie ze ty uciekasz do pracy . Mieszkanie dom to ma byc strefa ZEN . Czasem trzeba podjac dorosle decyzje i poczekac na rezultat a nagle orientujemy sie ze jest lepiej niz bylo . I to jest sprawdzone bo ja czesto z czegos rezygnuje pozniej przezywam to jakis czas ale wierze ze bedzie lepiej niz bylo wczesniej i tak wlasnie jest .
- Violator
Nie było mnie chyba z 3 tygodnie sukces, czułem się całkiem nieźle
niestety ostatnio znowu myśli lękowe wracają i mam problem z ignorowaniem ich. W nocy się dzisiaj wybudziłem totalnie zdezorientowany i pełen lęku... rano obudziłem się z lękiem jak na jakimś kacu : / Czuje spięte mięśnie i lęk wolnopłynący trochę taki bez powodu no i oczywiście wysyp myśli lękowych, że było dobrze a teraz jest gorzej, jakieś analizowanie sytuacji mi się wkręca ale takie natrętne co by było gdybym inaczej coś zrobił w pewnej sytuacji itp. 

-
Violator, część! Nie rozkminiaj tego, idz pobiegaj, ale xmecz sie porzadnie. Przed snem relaksacja Jackobsona, posluchaj nagrania chlopakow i spokojba muzyka. Mysli takie wracaja, kazdy z nas tutaj to przechodzi, ale przyjdzie taki czas ze juz nigdy nie wroci!
- martusia1979
betii pisze:A mnie dzis zaskoczył lek wolnoplynacy.Mówię zaskoczył bo od kilku miesięcy rzadko go miewam.Wydawalo mi sie ze lek wolnoplynacy to juz dla mnie pestka a tu prosze dziscprzyszedl i trzyma mocno caly dzien.przypomnialam sobie tilo paskudne uczucie.Nie myslcie ze siedze i nic nie robie o nie.bylam w pracy a potem posprzatalam dom i próbuje stosować akceptację.uczę się akceptacji ale jeszcze sporo drogi przede mną.Mysle ze wplyw na to ma dosc traumatyczne przezycie w rodzinie i to troszke teraz dziala z opoznionym zaplonem.
betii fajnie ,ze nie siedzisz i nie wzdychasz w takich momentach...ale jeszcze musisz dojść do perfrkcji i w momencie gdy sie pojawi lęk wolnopłynący nastepnym razem olej go wiem ze jest nieprzyjemny tez go długo miałam ale akceptacja polega na tym aby własnie sie nie zastanawiac dlaczego przyszedł ( a na pewno dlatego ,ze miałaś jakies cięzkie chwile i to normalne bo emocje wychodza na zewnątrz i nie raz to robia z opóżnieniem) po prostu przyszedł i jest ale minie jak zawsze . Podchodząc w ten sposób nie zamartwiajac sie i nie analizujac czemu znów sie pojawił zyskujesz przewagę. Bo nastepnym razem jak cos sie pojawi to omijajac martwienie szybciej ci mina objawy i to jest własciwe podejcie. Objawy moga jeszcze wracac i pojawiac sie stare bo to jest własnie odreagowanie lęku umysłu na zagrożenie , który przeceż sie jeszcze nie wyciszył i nie jest do końca zdrowy więc mogą być powroty. Przyjdzie ciezsza chwila w zyciu to znów moga sie pojawic bo on w ten sposób daje sygnał.Dlatego tak wazne jest podejscie do zaburzenia.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html