Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
nerwula93
Zarejestrowany Użytkownik

20 maja 2016, o 12:39

daj spokój.... wczoraj cały dzien spałam, nie zrobiłam NIC, a dzisiaj został okropny ból głowy. czuje sie jakbym miala ostrego, dwudniowego kaca po imprezie, a tylko poszlam spac o 6:00. ://

jak życ?
Awatar użytkownika
zdravko

22 maja 2016, o 11:35

Może to nie gorzkie żale, ale wczoraj na rowerze wpadła mi do oka jakaś jadowita mucha,piekło łzawiło,szybko ją wymyłem wodą,ale potem jazda,przez pół drogi łzawiło i piekło,rano się obudziłem i jakoś słabo widziałem,jak przez mgle,a że jestem ostatnio zafixowany na sm to od razu lęk,niby wiem ,ze to przez tą obesraną muchę,oko całe po nocy zaklejone i stąd te akcje, ale mój głupi łeb trzyma mnie w szachu,dodatkowo jeszcze męta mam (chyba od 20-czy 15 lat) takiego ciemnego i wylazł w tych nerwach i meczy.
Awatar użytkownika
Solitude

22 maja 2016, o 16:22

O matko... zdecydowanie kiepski dzień... a w zasadzie to ostatnie 3 dni są kiepskie. Wzmożona derealizacja, ucisk w głowie, lęki i niesamowita pewność, że nadszedł "ten" sądny dzień. Staram się trzymać, wiem że raz lepiej raz gorzej, ale dzisiaj czuję się kompletnie wyprana z życia. Chyba mi nie służy słoneczna pogoda, ciepło i te sprawy. Dużo lepiej czuje się, kiedy jest zachmurzone i chłodno. A co do spania... Też tak mam... jeżeli śpie mało, albo w dziwnych porach to po prostu samobójstwo... Co za życie ;)
Awatar użytkownika
jacobsen

22 maja 2016, o 17:56

Solitude, chyba jesteśmy bliźniaczkami. Skopiowałabym Twój post i cała prawda o mnie :) od 3 dni ucisk w głowie, lęk (pewność), że nadchodzi śmierć i ta pogoda..
Awatar użytkownika
Solitude

22 maja 2016, o 20:11

Jacobsen hahaha rozbawilas mnie kompletnie. Wspolczuje, ale jednoczesnie ciesze sie, ze trafilam na bratnia dusze. Ja juz dzisiaj szczyt wrazen chyba, lekko pogorszyl mi sie wzrok i juz mam absolutna pewnosc, ze niedlugo oslepne i to moj koniec :D ale to chyba przez kobiece sprawy takie rewolucje...
svenf

23 maja 2016, o 20:53

Ja też mam tysiące objawów. Nie mogę się zrelaksować. Do tego upał. Była pełnia - może to też źle wpływa na nerwicowców?
Awatar użytkownika
elala73

23 maja 2016, o 22:04

U mnie podobnie .Piękna pogoda a nie mogę osiągnąć tego mojego ulubionego błogiego stanu , gdzie niczym się nie martwię ,nie myślę lękowo i emocjonalnie jest ok. No cóż trochę stresu mnie dopadło ostatnio i trzeba emocje wystudzić .
Awatar użytkownika
schanis22

23 maja 2016, o 22:07

elala73 pisze:U mnie podobnie .Piękna pogoda a nie mogę osiągnąć tego mojego ulubionego błogiego stanu , gdzie niczym się nie martwię ,nie myślę lękowo i emocjonalnie jest ok. No cóż trochę stresu mnie dopadło ostatnio i trzeba emocje wystudzić .
Ela radzisz sobie super , jesteś na dobrej drodze do wyjścia z nerwicy to widać :friend:
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
sebastian86

24 maja 2016, o 09:15

obudzilem sie z rana i od razu zaczalem sie uzalac nad soba i czuc żal do rodziny za brak wsparcia w najwazniejszych momentach mojego zaburzenia...z tego żalu do nich predko nie wyrosne:(
Mistrz 2021 (L)
wwax

25 maja 2016, o 19:06

A ja sobie zrobiłem rezonans bo wkręciłem się na sm. Jak zobaczyłem w wyniku "liczne ogniska hyperintensywne odpowiadające najprawdopodobniej niespecyficznej naczyniopochodnej demielinizacji" to prawie dostałem zawału. Nie bardzo wiem jak wróciłem do domu i nie bardzo wiem jak w ciągu godziny wprosiłem się do neurologa...

Babka postukała, pomacała i powiedziała, że neurologicznie jest ok a zmiany są i gdybym nie zrobił badania to bym dalej z nimi żył.

Co za dzień - masakra......
Awatar użytkownika
Violator

26 maja 2016, o 09:37

Ja miałem i rezonans i EEG i wszystko oczywiście ok ;ok Dzisiaj od piątej rano nie spałem i się wierciłem aż o 8 wstałem, jestem na paroksetynie (ale krótko) i odczuwam lęk i wzmożoną potliwość i nakręcenie jakbym wypił dwie filiżanki podwójnej espresso ;) a mam iść na 12 do koscioła a potem na procesję :shock: chyba się tam rozpłynę jak cukrowy ludzik ;p
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

26 maja 2016, o 09:39

Ale za to jaki bedziesz slodkii :DD kobiety beda cie zlizywac z chodnika zastanow sie moze warto :fly:
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Violator

26 maja 2016, o 10:56

mówisz? :huh :D
Awatar użytkownika
dziwny123

26 maja 2016, o 14:01

Ja dziś jestem bardzo zmulony, senny, a wstałem przed 9. A gdy wstaję przed 4, to się czuję trochę bardziej wyspany.
betii

26 maja 2016, o 14:06

Dziwny to typowe.Ja jak 0rzesadze ze spa niej to wstaje w tragicznym stanie.Spać za mało to źle ale za dużo też nie najlepiej.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
ODPOWIEDZ