Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sarna87
Zarejestrowany Użytkownik

9 lutego 2014, o 14:55

Piotrek,jakbym czytala o sobie:))) ja srednio kilka razy dziennie dostaje zawalu:)))ciagle mierze puls, czytam o objawach,tez juz wszystko przerabialam(guzy mozgu,nowotwory)ale teraz silnie padlo na moje serce.Bardzo sie na tym skupiam i siedze ciagle w swoim zaburzonym umysle zamiast wyjsc POZA. To sa okropne odczucia,od razu tchu brakuje,ja czuje jakbym sie rozplywala i miala zaraz umrzec. Przekichane!
Awatar użytkownika
Decevante

9 lutego 2014, o 15:22

Mam dzisiaj takie straszne lęki, że masakra.
Dzisiaj kończą mi się ferie. :( Nie chcę tam wracać.
Jestem cała roztrzęsiona i znerwicowana.
I nieźle się wkurzyłam. Wczoraj mnie ktoś strasznie mocno obraził. Ja cierpię i przeżywam to do tej pory. :(
Chciałabym o tym zapomnieć, chciałabym być szczęśliwa...
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

9 lutego 2014, o 16:41

Hej :) Spokojnie to tylko lęki ,jakie by nie były nic złego Ci nie zrobią, dasz radę :) Mi też ferie się skończyły już ;/ też wróciłem do mojego szkolnego piekiełka wiesz mam koszmarna klasę 3/4 kl mnie nie lubi bo nie jestem rasistą, jestem inny, mam inne poglądy, inaczej widzę świat itd ogólnie jestem taki jak my wszyscy tutaj na forum, do tego każdemu powiedziałem co o nim myślę i że nie mam ochoty się zadawać z takimi ludźmi i nie lubię takich ludzi jak oni, dlatego mnie teraz meczą byle na złość zrobić i problemów ale na szczęście mam 1/4 kl ogarniętych ludzi którzy widzą co się dzieje i są za mną :) Nie przejmuj się opinią ludzi, jak ktoś Cię obraża itd mnie nerwica tego nauczyła nie przejmuj się opinia jakiegoś debila bo szkoda Twojego zdrowia :) To jest Twoje życie nie jego, nie daj sobie go niszczyć pustym, zawistnym ludziom :) nie wiem o co poszło itd ale ogólnie Ci to mówię bo tak samo przed nerwicą martwiłem się byle czym każdą pierdołą opinią itd i na dobre nam to nie wychodzi wiesz :) Jakbyś chciała pogadać to wal śmiało :) też przeżyłem lęki, ataki paniki ,myśli które dalej mam i kochane DD które mam już 11 miesiąc :D
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
aryaK
Gość

9 lutego 2014, o 21:17

nagle mi coś strzeliło koło obojczyka i ręka mi mimowolnie podskoczyla.. i przeraziło mnie to, znów myśl o mocach nadprzyrodzonych że to może one... mam dość jestem wykończona fizycznie psychicznie i emocjonalnie po tym weekendzie...
Awatar użytkownika
Sagem

9 lutego 2014, o 21:49

spokojnie nic się nie stało i nie dzieje mi tez czasami siedzę spokojnie i noga podskoczy czy coś :) wiem jak to jest być wykończony psychicznie i fizycznie :( także trzymaj się damy radę :) Ja też tyle upadków,poddań i załamań zebrałem przez ten prawie rok że przestałem liczyć a jednak dalej jestem i żyję i jakoś daje radę Ty też dasz :)
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
aryaK
Gość

9 lutego 2014, o 21:54

ale ile tak mżna dawac radę... ja z tym walcze 3 lata, i to juz w prącie długo, tyle lat straconyh przez ataki blokady itd, jeszcze wchodze do matki do pokoju, a tu resident evil akurat leci i tylko teksty kil her kill her co mi przypomniało moje dzisiejsze czasy i jest creepy... i znow w wyobraxni widze jakies potwory albo krzyze, czuje się tak że chyba do psychiatryka powinnam pujsc faktycznie..
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

9 lutego 2014, o 22:53

sick_kitten pisze:ale ile tak mżna dawac radę... ja z tym walcze 3 lata, i to juz w cenzura długo, tyle lat straconyh przez ataki blokady itd, jeszcze wchodze do matki do pokoju, a tu resident evil akurat leci i tylko teksty kil her kill her co mi przypomniało moje dzisiejsze czasy i jest creepy... i znow w wyobraxni widze jakies potwory albo krzyze, czuje się tak że chyba do psychiatryka powinnam pujsc faktycznie..

To zastąp te obrazy, podejmij aktywne działanie w tym kierunku by otaczać się treściami pozytywnymi. Wiem, że lubisz wątki mhroczniejsze, ale tak samo jak ktoś, kto się przeziębił musi o siebie zadbać inaczej niż zwykle, tak samo Ty musisz zadbać o swoją psychikę. Skoro traf chciał, że zobaczyłaś ten motyw, to teraz zamiast spędzać czas na przypominaniu sobie tego i produkowaniu jeszcze ciekawszych obrazków włącz sobie coś przyjemnego, wesołego/ włącz jakąś pozytywną muzę/ otwórz optymistyczną książkę. Nawet ludzie bez nerwicy ulegają nastrojom wywołanym przez filmy, czy ogólnie treści które do siebie dopuszczają. Często w nerwicy czy stanach depresyjnych można zapomnieć o tym jak bardzo to wpływa na nasz nastrój. Na prawdę polecam się bardziej aktywnie zainteresować tą kwestią, bo widze po sobie jakie to ma znaczenie. :)
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
aryaK
Gość

10 lutego 2014, o 00:39

ja wiem ale chciałam posłuchać muzy, to nie mam jak, stary ze złości rozjebał mi kompa i udało mi sie jakoś go poskładać, ale głosniki zdechły, i otacza mnie cisza :/ ksiazek optymistycznych raczej tez nie mam, tylko same kryminały ;/ wchodze na fb, to tam pierwsze co newsy że żyrafę w zoo w kopenhadze zabili :c chciałam pograć w jakąś starą gierke typu alladyn czy coś żeby było coś sympatycznego, to nie działa.. z takim fartem to nie wiem jak mam polepszyć sobie nastrój .___.
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

10 lutego 2014, o 00:47

A nie masz słuchawek na uszy? Hm może jakiś ebook? :)
Taaa, z tą żyrafą to chyba ich pokopało.. :S Też się zbulwersowałam. : /
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
aryaK
Gość

10 lutego 2014, o 04:27

w kompie wejście na słuchawki nie działa, w fonie też mi się coś spieprzyło, przez słuchawki jest pogłos jakby dźwięk był z jakiegoś lochu, taki głuchy, z echem, creeepy strasznie @__@ jedynie to te ebooki, ale jedyne jakie mam w obecnej chwili to tez kryminały albo ponura fantastyka, lub o atakach paniki xd juz nie wiem co czytać, chyba musze poszukac pdfu z kubusiem puchatkiem, ale tam też mój idol z dzieciństwa, emo osiołek znów jeszcze sprawi że stany depresyjne mi wrócą :c
nom.. jak można zabijać młode zdrowe zwierzę, i to w zoo, które powinno chronić zwierzaki. to są dopiero psychiczni ludzie, na pohybel ich...

-- 10 lutego 2014, o 04:27 --
kurde slabo mi siestrsznie zrobilo i chodze jak pijana.. Do tego rece i wszystko mam ciezkie jakby bylo z adamantium...
Awatar użytkownika
Sagem

10 lutego 2014, o 18:22

a próbowałaś zmieniać obrazy myślowe czy myśli na pozytywne czy śmieszne :) my z Hewadem np jak mieliśmy myśli samobójcze czy obrazy to np ja unikałem noży to śmialiśmy się e noże tępe mamy to widelec zostaje czy coś xd albo że to tak jakbyś sobie bramkę samobójczą strzeliła że to bez sensu myśli itd wiesz staraj się zmieniać je w coś śmiesznego pozytywnego wtedy łatwiej jest odrobinę :) i nie przejmuj się tak tym są te myśli obrazy to trudno nic nie poradzisz na siłę możesz jedynie zrobić tak żeby było trochę łatwiej ja tez już prawie rok z życia straciłem ;/ jak coś to wal na priv postaram, się coś poradzić itd tylko w tym tyg znowu mam trochę roboty w szkole więc mogę odpisać z opóźnieniem teraz tez lecę robić bo mam pracę do szkoły na jutro :)
Awatar użytkownika
lenka89

10 lutego 2014, o 19:44

Ja dzis tez masakra pila mechaniczna. Normlanie tez mieliscie tak ze jak wstawaliscie rano jest w miare ok ale mija godzina , dwie i ta zasrana franczeska wam dopierdziela? Ja dzis przespalam pol dnia, czuje nie mam sily stac na nogach. Kreci mi sie w glowie, swedza mnie uszy mam jakby cisnienie. :/ Normlanie juz padam...
A taka piekna pogoda byla.. a ja kurde... nawet z domu nie wyszlam. No moze raz do sklepu. Jeszcze dochodza mi mdlosci..
aryaK
Gość

12 lutego 2014, o 02:38

żeby to było takie łatwe, brat kucharz i na wierzchu w kuchni lezy zestaw noży, wszystkie zaostrzone jak się da bo on zawsze musi mieć idealnie ostre xd w sumie ja też mam w pokoju pełno nożyczek i nożyc też bardzo ostrych xd wgl od wczoraj przeraża mnie to że już nie przeraża mnie myśl czy poczucie zeby się zkillowac czy kogoś, i wgl mam poczucie jakby mi się we łbie poprzestawiało, poczucie jakby wszyscy byli martwi i to wszystko tylko iluzja.. do tego obcość lewej ręki i głowy, momentami bardzo silna, jakbym była na znieczuleniu i po prostu nie czuła swojej twarzy choć ja dotykam itp :s robię krok w przód, 10 w tył imo :c oki spoczko~

lena ja tak często mam zwłaszcza dzis ale to akurat od ciśnienia, 'zdrowi' ludzie też mi sie dziś żalili na zawroty, bóle głowy, ledwo stanie na nogach.. w sumie to mi przypomnialo że jak wstawałam to patrze na zegarek, 11, zamykam oczy na sekunde, a tu 12.40 i taki mindfuck, caly dzien miałam poczucie jakbym przez te 1,5h może coś robiła, tylko mam dziure w pamięci, nie wiem czy sobie to domyślam, ale czy możliwe jest zasnąć w sekundę?.. i potem jeszcze dziwne bóle pod obojczykiem przyszly, i to osłabienie okropne i wgl masakra
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

12 lutego 2014, o 03:25

Z tym ciśnieniem to możecie mieć rację...Coś musiało wisieć w powietrzu, 2 dni miałam migrenę i dopiero dzisiaj późnym popołudniem mi przeszła. :S A od migreny robi się piękny światłowstręt i derealka, bleh. Na szczęście teraz już jest ok... :)
Bluecrystal

13 lutego 2014, o 02:33

Hej.. Na forum jestem nowa... Ale nerwica się trzyma mnie już troche.... Czy wszyscy dziś już śpią ?
ODPOWIEDZ