segment-7-epilog-sukces-4-zywiolow-t6250.htmlKasia1977 pisze:Olalala gdzie jest to nagranie????Gdzies mi umknęło
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- schanis22
- Zarejestrowany Użytkownik
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
Jak tam dzisiaj dzień dziewczyny? Ja chwalę się, że dziś był dla mnie najlepszy dzień od początku zaburzeń
Oby teraz już szło tylko w lepszym kierunku, ale wszystko dlatego że jesteście :*

Oby teraz już szło tylko w lepszym kierunku, ale wszystko dlatego że jesteście :*
-
- Odważny i aktywny forumowicz
U mnie byłoby spoko, gdybym nie myślała ciągle o tym, że kiedys umrzemy
boje się, że mi odbije 

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się

- kadaweryna
Olalala <3 jesteś cudowna! Dziękuję Ci <3 masz rację właściwie we wszystkim. Już mi przeszło, ale mogłoby przecież przejść bez żadnego echa bo przejść zawsze przechodzi. Umiem już czasami "puszczać" te emocje i wiem o czym mówisz, ale czasami jednak zapominam. Dziękuję, że mi o tym przypomniałaś
Na swoją obronę dodam, że z tą terapią to jest u mnie specyficzna sytuacja, bo jestem bez niej, ale jeszcze jej nie zakończyłam, i tak dziwnie się w tym odnaleźć. Ale masz rację co do tego, że ja po prostu nie ufam sobie. I tego na terapii też mnie nikt nie "nauczy", muszę sama. Ale dam sobie czas, mam teraz przełomowy okres, więc postaram się by się udało
jeszcze raz dzięki! Lecę posłuchać tego, bo nie słuchałam! :*

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Daj sobie duuuużo czasu, masz całe życie kochana żeby się rozwijać. Najważniejsze to nie szarpać się z niczym. Pokochać siebie takim jakim się jest. Mi też to różnie wychodzi, ale to chyba normalne, nikt nie jest robotem. Jesteśmy tylko ludźmi. Ja też mam dzisiaj od rana jakąś chandrę, ale sama się złapałam na tym, ze znowu zaczynam analizy, szarpię się z tym, tylko po co? Emocja to emocja, pójdzie sobie za jakiś czaskadaweryna pisze:Olalala <3 jesteś cudowna! Dziękuję Ci <3 masz rację właściwie we wszystkim. Już mi przeszło, ale mogłoby przecież przejść bez żadnego echa bo przejść zawsze przechodzi. Umiem już czasami "puszczać" te emocje i wiem o czym mówisz, ale czasami jednak zapominam. Dziękuję, że mi o tym przypomniałaśNa swoją obronę dodam, że z tą terapią to jest u mnie specyficzna sytuacja, bo jestem bez niej, ale jeszcze jej nie zakończyłam, i tak dziwnie się w tym odnaleźć. Ale masz rację co do tego, że ja po prostu nie ufam sobie. I tego na terapii też mnie nikt nie "nauczy", muszę sama. Ale dam sobie czas, mam teraz przełomowy okres, więc postaram się by się udało
jeszcze raz dzięki! Lecę posłuchać tego, bo nie słuchałam! :*

I my chyba w ogóle za bardzo analizujemy już nasz stan emocjonalny tak w ogóle - zauważcie, że inni ludzie nie myślą tyle o tym. Musimy mieć do tego więcej dystansu

justi2212, ja jakiś czas temu też miałam takie egzystencjalne myśli

-
Staram się Olalala
wiem, że to nerwiczka robi mi wodę z mózgu i pamiętam jaka kiedyś byłam. Dobrze, że słoneczko dzisiaj świeci, od razu lepiej 
pozdrawiam dziewczynki :*

pozdrawiam dziewczynki :*
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."

-
Hej...dzis ide na pierwsza od bardzo dawna impreze. ..tak sie cieszylam...a tu nagle od dwoch godzin zle samopoczucie. ..prawie wszystkie objawy nerwicy na raz...jestem teraz tak slaba, ze najchetniej zostala bym w domu...czuje male odrealnienie I uczucie jak bym miala zwariowac I te strasze oslabienie, jak bym miala zemdlec lub umrzec....jestem mega wkurzona ...wiwm ze nie da sie na sile wyjsc z tego stanu ale tak bardzo bym chciala sie dobrze bawic. ...pomozcie....
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.
Nerwica jest jak nieproszony gosc.
Nie poswiecaj mu uwagi a szybko sobie pojdzie.
- schanis22
Adela rozumiem Cie , idz mimo wszystko nie daj się temu stanowi , wiesz co mi się dziś przytrafiło poszłam rano do fryzjera, kurde a tu czuję drętwiej mi głowa ręce - atak paniki tak się wkurwił... sama na siebie , że też człowiek tak bardzo chce, i nie może sobie poradzić co za okropieństwo . W każdym razie idz , choć byś miała tylko chwilkę bawić się dobrze to warto . Dasz radę !
- myszusia
Adela ogarniaj się i idź.pokaz nerwicy kto tu naprawde rządzi.a jesli będziesz sie bardzo zle czuć to zawsze możesz wczesniej wrócić do domu.a jesli Ci się samopoczucie poprawi to będziesz zadowolona.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
Adela ja też dziś do południa bardzo żle się czułam, i miałam zrezygnowca z wyjścia na kijki, ale stwierdziłam że jak zostane to będzie jeszcze gorzej. Poszłam czułam sie słabo ale starałam się ignorowac to uczucie i teraz czuje sie lepiej i jestem zadowolona że pokazałam kto tu rządzi. Ty też idź i staraj sie ignorowac objawy, a one będą słabnąc.
-
Dziekuje dziewczyny...wzielam prysznic I troszke sie orzezwilam...pojde...musze podejmowac ryzyko...najwyzej wroce szybciej...bedzie przy mnie maz. ...co ma byc to bedzie...na bostwo to juz sie dzis raczej nie zrobie...opadam z sil...ale postaram sie dobrze bawic...dzieki za wsparcie...trzymajcie kciuki...
-
Też coś dodam od siebie
miałam dzisiaj lekki kryzys, nie mogłam dogadać się z mamą i zwątpiłam na chwilę, od razu zaczęły przychodzić natręty, że to całe odburzania bez sensu, życie nie ma sensu, wszystko na marne, a ja i tak jestem zła itd itd. A za chwilę olśnienia, szybko sobie poukładałam, lęk trwał, długo, kilka godzin, lekkie odrealnienie, ale dzielnie przeczekałam, planów nie zmieniłam i wszystko przeszło:) teraz przyjemny wieczór ze znajomymi
każdy dzień krocze do przodu. Z czystym sumieniem polecam metodę 1000 kroków! Divin ma w swoich artykułach. Miłego wieczoru !

- kadaweryna
Adelka walcz! Ty masz bardzo mocną wewnętrzną presję i musisz się nauczyć rozpoznawać te sztuczki i wrzucać na luz. Doraźnie pomaga na to mówienie sobie "no i co z tego najwyżej wyjdę na wariatkę na imprezie" itp zależy co jest tym skarbem ktorego tak bronisz że uaktywnia się nerwica. Dotrzesz do niego, przełamiesz się raz i drugi i będzie coraz lepiej. Daj znać jak było i czy byłaś dla siebie wyrozumiała 
Wszystko wskazuje na to, że nadal jednak ciśniesz siebie na zasadzie "bądź wyluzowana idiotko" zamiast postarać się poprawić sobie nastrój i zadbać o siebie ta żeby się wyluzować de facto.
-- 28 lutego 2016, o 01:49 --
Zosiazosia, myślę że przerobienie relacji z mamą na terapii dałoby Ci bardzo szybkie i skuteczne efekty! Moim zdaniem lepiej działać na przyczynę niż zaleczać objawy.

Wszystko wskazuje na to, że nadal jednak ciśniesz siebie na zasadzie "bądź wyluzowana idiotko" zamiast postarać się poprawić sobie nastrój i zadbać o siebie ta żeby się wyluzować de facto.
-- 28 lutego 2016, o 01:49 --
Zosiazosia, myślę że przerobienie relacji z mamą na terapii dałoby Ci bardzo szybkie i skuteczne efekty! Moim zdaniem lepiej działać na przyczynę niż zaleczać objawy.
-
Było super...jak tylko przekroczyłam prog swojego domu. ..zapomniałam o nerwicy...ani razu w trakcie imprezy o niej nie pomyslalam. ...wygrałam kolejną bitwę. ...jestem wielka!!!!!
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2016, o 02:47 przez Adela, łącznie zmieniany 1 raz.
- schanis22
no widzisz super gratulacje !