Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- siwa
- Zarejestrowany Użytkownik
Brak sily i nadzieji doprowadza mnie ze nie mam ochoty juz .... To mnie przytłacza... Jestem juz tym bardzo zmeczona
Tchórzem jest ten, kto się boi i ucieka, a ja się boję, ale nie uciekam. - Fiodor Dostojewski
Ten, kto ma odwagę sądzić samego siebie, staje się coraz lepszy. - Albert Schweitzer
Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu. - Mark Twain
Doskonała miłość odrzuca lęk. - 1 List św. Jana 4,18
Bóg daje nam odwagę, by iść pod prąd- papież Franciszek
Nie bój się wielkiego kroku-nie pokonasz przepaści dwoma małymi.- David Lloyd George
Strach zapukał do drzwi, otworzyła mu odwaga i nikogo tam nie było. - kard. Stefan Wyszyński
Odwaga jest to wiedza o tym, czego się bać, a czego nie. - Platon
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć- Napoleon
Ten, kto ma odwagę sądzić samego siebie, staje się coraz lepszy. - Albert Schweitzer
Nie bój się wielkiego kroku-nie pokonasz przepaści dwoma małymi.- David Lloyd George
Strach zapukał do drzwi, otworzyła mu odwaga i nikogo tam nie było. - kard. Stefan Wyszyński
-
I pamietaj o tym ciekawy za kazdym razem jak bedzie dołek.To tez bardzo pomaga.Super, ze działasz mimo złego dnia, a bieganie na mnie działa super, wiec polecam to kazdemu.
-- 1 stycznia 2016, o 19:54 --
Siwa....no to sie zmęcz i odpuść sobie....niech ci bedzie wszystko jedno...bo tak to dziala ze nerwica wtedt odpuszcza bo juz cie nie straszy
-- 1 stycznia 2016, o 19:54 --
Siwa....no to sie zmęcz i odpuść sobie....niech ci bedzie wszystko jedno...bo tak to dziala ze nerwica wtedt odpuszcza bo juz cie nie straszy
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.
Nerwica jest jak nieproszony gosc.
Nie poswiecaj mu uwagi a szybko sobie pojdzie.
- siwa
Dzieki Adela. Kurczaki jak to cholerstwo potrafi dobić!!! Raz jest super a raz załamka. A mnie to juz trzyma z tydzien, z przerwami oczywiscie... Nie moge sie skoncentrować na niczym bo te mysli ciagle dochodzą ze nie dam rady ze szpital itd.
Tchórzem jest ten, kto się boi i ucieka, a ja się boję, ale nie uciekam. - Fiodor Dostojewski
-
Wiem jak to jest. ..raz az smieszne i nie straszne sie wydaja moje objawy , myśli a raz straszą jak cholera.Ale jak sie odpowiednio do tego nastawimy I odpowiednio przepracujemy to wszystko zniknie...na pewno mozna z tego wyjsc...uwierz w siebie
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
czemu nie możesz pisać na priv ?
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
To ja mam "ogólne pytanie".
Generalnie ostatni czas jest dla mnie dość dobry. Bez przygód przeżyłem święta i sylwestra i niemalże chętnie zacząłem chodzić do pracy, choć jeszcze nie pieszo. No i niestety.
Noc z niedzieli na poniedziałek była koszmarna. Nie mogłem zasnąć, w ogóle spać mi się chciało. Ostatecznie udało mi się o 5. A że wstaje o 7 to po prostu nie poszedłem do pracy. Pomyślałem sobie ze jakoś przetrwam ten dzień, położę się wcześniej i na drugi dzień będę wyspany jak młody bóg. No i niestety.
Dziś zasnąłem przed 6. Owszem chciało mi się spać, odpływałem juz ale nie wyszło. Bez powodu. A może dlatego że się nakręcałem. ..
Tak czy inaczej - chciałbym zdusic problem w zarodku.i tu pytanie - co robić? Ziołowe leki na sen chyba raczej nie za bardzo pomogą. .. Myślałem także o wizycie u lekarza i czymś na receptę ale nie wiem czy to dobry pomysł. Czy macie w tym zakresie jakiekolwiek doświadczenia i rady?
Nadmieniam ze po raz pierwszy w życiu tak mam. Owszem zdarzało się ze kręciłem się nie mogąc zasnąć ale trwało to pół godziny czy godzinę a nie 5 czy 6. Co robić
Generalnie ostatni czas jest dla mnie dość dobry. Bez przygód przeżyłem święta i sylwestra i niemalże chętnie zacząłem chodzić do pracy, choć jeszcze nie pieszo. No i niestety.
Noc z niedzieli na poniedziałek była koszmarna. Nie mogłem zasnąć, w ogóle spać mi się chciało. Ostatecznie udało mi się o 5. A że wstaje o 7 to po prostu nie poszedłem do pracy. Pomyślałem sobie ze jakoś przetrwam ten dzień, położę się wcześniej i na drugi dzień będę wyspany jak młody bóg. No i niestety.
Dziś zasnąłem przed 6. Owszem chciało mi się spać, odpływałem juz ale nie wyszło. Bez powodu. A może dlatego że się nakręcałem. ..
Tak czy inaczej - chciałbym zdusic problem w zarodku.i tu pytanie - co robić? Ziołowe leki na sen chyba raczej nie za bardzo pomogą. .. Myślałem także o wizycie u lekarza i czymś na receptę ale nie wiem czy to dobry pomysł. Czy macie w tym zakresie jakiekolwiek doświadczenia i rady?
Nadmieniam ze po raz pierwszy w życiu tak mam. Owszem zdarzało się ze kręciłem się nie mogąc zasnąć ale trwało to pół godziny czy godzinę a nie 5 czy 6. Co robić

- Joannaw27
- Odburzony i pomocny użytkownik
Czy długo u cb trwa ta bezsenność?
-- 5 stycznia 2016, o 09:40 --
Bo z tego co piszesz to masz to od kilku dni a uwierz mi ze to nie koniec świata, bo są przypadki takie ze ludzie nie śpią przy nerwicy prawie wcale, jeśli u cb bedxie tak dalej spróbuj przed snem się zrelaksować np.gorąca kąpiel, po czytanie j siatki przed snem żeby wzrok zmęczyć, na yotubie są nagrania ułatwiające zasniecie, a i przede wszystkim nie nakrecac się ze jeśli tamtej nocy nie spales to tej nocy tez nie zasniesz.
Poczytanie książki miało być hehe
Bo z tego co piszesz to masz to od kilku dni a uwierz mi ze to nie koniec świata, bo są przypadki takie ze ludzie nie śpią przy nerwicy prawie wcale, jeśli u cb bedxie tak dalej spróbuj przed snem się zrelaksować np.gorąca kąpiel, po czytanie j siatki przed snem żeby wzrok zmęczyć, na yotubie są nagrania ułatwiające zasniecie, a i przede wszystkim nie nakrecac się ze jeśli tamtej nocy nie spales to tej nocy tez nie zasniesz.
Poczytanie książki miało być hehe
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Ja wiem ze jak sie za bardzo stresuje tym ze nie moge spac to nie spie tym bardzie.Sprobuj sie nie nakrecac I nie martw sie tyle bezsennych nocy to jeszcze nic.Nic ci nie bedzie. ..zobaczysz, ze jak tylko wyluzujesz to szybko wszystko odespisz.
A moze juz smacznie śpisz????;-)
A moze juz smacznie śpisz????;-)
-
A co z tymi lekami? 
-- 5 stycznia 2016, o 13:52 --
Czytałem np ze Forsen Forte ma niezłe opinie aczkolwiek nie wiem na ile te opinie są opiniami ludzi a na ile marketingiem szeptanym

-- 5 stycznia 2016, o 13:52 --
Czytałem np ze Forsen Forte ma niezłe opinie aczkolwiek nie wiem na ile te opinie są opiniami ludzi a na ile marketingiem szeptanym

-
No właśnie ten Forsen ma niezły skład.
nformacja żywieniowa 1 tabletka
Ekstrakt z lisci melisy (Melissa officinalis L.) 200 mg
Ekstrakt z szyszek chmielu zwyczajnego (Humulus lupulus L.) 120 mg
Ekstrakt ashwagandy, 1,5 % witanolidów (Withania somnifera L.) 50 mg
Melatonina 1 mg
Witamina B6 2,8 mg (200 %*)
Witamina B1 2,2 mg (200 %*)
Magnez (z cytrynianu magnezu i tlenku magnezu) 70 mg (18,7 %*)
Aczkolwiek podejrzewam, że te wartości jak w większości przypadków są za małe by coś zmienić....
nformacja żywieniowa 1 tabletka
Ekstrakt z lisci melisy (Melissa officinalis L.) 200 mg
Ekstrakt z szyszek chmielu zwyczajnego (Humulus lupulus L.) 120 mg
Ekstrakt ashwagandy, 1,5 % witanolidów (Withania somnifera L.) 50 mg
Melatonina 1 mg
Witamina B6 2,8 mg (200 %*)
Witamina B1 2,2 mg (200 %*)
Magnez (z cytrynianu magnezu i tlenku magnezu) 70 mg (18,7 %*)
Aczkolwiek podejrzewam, że te wartości jak w większości przypadków są za małe by coś zmienić....
-
A dzis mnie dopadł kryzys z myślami natrętnymi...pierwszy od świąt...to chyba nie jest tak źle co nie?
-
Zamienię bezsenność na natręty 

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Macie tak, że najmniejsza głupotka dnia codziennego, np. zwrócenie uwagi przez kogoś z domowników, potrafi Was wyprowadzić z równowagi i zepsuć humor? mam rozumieć, że to skutek zaburzonego stanu emocjonalnego? 

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć

Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się