Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzis znow wzielam. Ale w przyszlym tygodniu bede probowac sama. Mimo wszystko nie ma nic lepszego niz zdrowy, naturalny sen bez zadnej chemii
sprobuj dzis z wieksza dawka hydro, moze zadzialac

http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html
Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
-
Wlasnie dzis jest piatek (weekend wolny) takze staram sie bez niczego;) myslalam, ze juz kolejna noc to naprawde ,,z luzem" podejde do tego;) a tu po 3 h przebudzenie walenie serca, paniczne sprawdzanie ktora godzina i ... Sen uciekl:/ musialam sie ,, nasen" znow poratowac chociaz to jest serio ostatecznosc
-- 16 października 2015, o 10:25 --
Nie wiem za ile sie ,,oswoje" z tym odchylem sennym zeby sie nie frustrowac:D bardzo cieeezko
-- 16 października 2015, o 10:25 --
Nie wiem za ile sie ,,oswoje" z tym odchylem sennym zeby sie nie frustrowac:D bardzo cieeezko
-
Sprobuj dzis jakis sport, wysilek fizyczny lub spacer. A jak nie bedziesz mogla zasnas to wieksza dawka hydro. Tylko juz nie bierz tego nasen, naprawde latwo o uzaleznienie od niego
-- 16 października 2015, o 10:27 --
Sprobuj dzis jakis sport, wysilek fizyczny lub spacer. A jak nie bedziesz mogla zasnas to wieksza dawka hydro. Tylko juz nie bierz tego nasen, naprawde latwo o uzaleznienie od niego
Dzis znow wzielam. Ale w przyszlym tygodniu bede probowac sama. Mimo wszystko nie ma nic lepszego niz zdrowy, naturalny sen bez zadnej chemii

http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html
Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
- MaciekMacku
- Odważny i aktywny forumowicz
Chyba przestaje wierzyć w to że gorsze dni miały osoby odburzone ... Miesiąc temu miałem super dni pewność siebie , brak uczucia dziecka zostawionego w przedszkolu które chce do mamusi i tatusia . Spałem normalnie , szedłem w kierunku oazy spokoju raz po raz mając wahania które w ciągu dnia się pojawiały i mijały dzięki dialogowi wewnętrznemu lub zajęciu . Czułem się naprawdę znów jak osoba pewna siebie i nakierowana na odburzenie . Victor pisal w swojej historii ze powiedział dość i zaczęła się jego droga ku odburzaniu . Ja mając za sobą dobre dni i naprawdę sumienne zrozumienie ze sa gorsze dni i chwilę żyłem powoli coraz lepiej , teraz okres wrócił od tygodnia zbitego psa i chęci bycia non stop z kimś i obojętności ... Przedwczoraj miałem gorszy dzień ale wieczorem poczułem się naprawdę dobrze i wiedziałem że to fajna rzecz i warta zapamiętania bo wrócą znów dni gorsze , i wczoraj wieczorem dd się nasililo nie wiem czy w wyniku stresu czy gorszego tygodnia I zebranych emocji ale czułem ze noc trzeba będzie przedryfowac na spokojnie i nie pogłębiać paniki .. noc była mieszana i dużo budzenia się i warty ale bez walki jako takiej a spokojem maksymalnym jaki dało się uzyskać w tej sytuacji . Rano musiałem wstać o 6 by udać się na wykłady samochodem 100km do wroclawia ze względu znajomymi których zabieram. Drogę przetrwalem mimo duzego zmęczenia i rozmyślania ale na wolno o dniach poprzednich. Wiem że wyjdę z tego zaburzenia bo to strasznie męczące gówno ale czy się nie cofam ? Mam powoli jej dość i staje mi się obojętna ze zmęczenia Ale nie chce zostać zombie . Czy tak duże skoki to norma ? Czy bez leków ma to sens ? Ja leków nie biorę bo skoro miałem lepsze dni to i teraz przyjdą i tego się trzymam . Dodam że jedyne co stosuję to od dwóch dni depresan forte ale to sam dziurawiec więc produkt czysto ziołowy .
Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
-
Prawda, w koncu odpusci jednak to jest znak ze cos nas w srodku meczy ale jak bedziemy pracowac nad soba to to załagodzimy. Nie wiem czemu piszac z komorki dubluja sie moje posty, sory za to :p
-- 16 października 2015, o 10:44 --
Prawda, w koncu odpusci jednak to jest znak ze cos nas w srodku meczy ale jak bedziemy pracowac nad soba to to załagodzimy. Nie wiem czemu piszac z komorki dubluja sie moje posty, sory za to :p
Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
- stokrotka89
Prew ja wczoraj tez bralam hydro bo niby zasypilam ale czulam niepokoj i wzielam doslownie lyzeczke od herbaty a nawet mniej i pomoglo. wiec mysle,ze tu chyba bardziej u Ciebie to nastawienie zle wplynelo.
-
Kurde juz caly tydzien mam to nasatawienie:P:( eh ehstokrotka89 pisze:Prew ja wczoraj tez bralam hydro bo niby zasypilam ale czulam niepokoj i wzielam doslownie lyzeczke od herbaty a nawet mniej i pomoglo. wiec mysle,ze tu chyba bardziej u Ciebie to nastawienie zle wplynelo.
- stokrotka89
a stosujesz jakas relaksacje?nie chodzi mi typowo o medytacje tylko cwiczenia oddechowe,myzyka relaksacyjna itp?
- Jerry
Prew, robisz sobie straszne ciśnienia (tzn. rozumiem Cię bo przechodziłem przez etap bezsenności i wiem jak to wykańcza). Mając takie nastawienie - ciężko zasnąć
Napisałem Ci, że 10 mg to mała dawka, wręcz dziecięca, a więc spróbuj dziś 20 mg. Maksymalna dobowa dawka to 300 mg więc jeszcze masz pole manewru
Nie pękaj, przetrwasz.
Maciek, takie upadki nastroju są normalne. Możesz mieć i miesiąc i dwa miesiące spokoju, a tu nagle bach. Musisz to zaakceptować, wręcz przyjąć z miłością. Wyjdziesz z tego, tylko nie panikuj. Jest dobrze to jest dobrze, a jak jest źle to masz myśleć, że jutro (a najpóźniej za tydzień:)) znów będzie dobrze.

Maciek, takie upadki nastroju są normalne. Możesz mieć i miesiąc i dwa miesiące spokoju, a tu nagle bach. Musisz to zaakceptować, wręcz przyjąć z miłością. Wyjdziesz z tego, tylko nie panikuj. Jest dobrze to jest dobrze, a jak jest źle to masz myśleć, że jutro (a najpóźniej za tydzień:)) znów będzie dobrze.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
No wiem, ze robie:/ jakos nie wiem nie
Mor sie pogodzic do konca chociaz chce z ta pier.. Bezsennoscia;( juz rano jestem wkurzona ze znow noc z dupy i tak w kolko:( Srokrotka- 2 razy dziennie robie schultza raz po pracy i drugi przed snem:) raz dziala, raz nie:) Jerry a Tobie samoistnie przeszla bezsennosc czy pracowales przy tym?
Mor sie pogodzic do konca chociaz chce z ta pier.. Bezsennoscia;( juz rano jestem wkurzona ze znow noc z dupy i tak w kolko:( Srokrotka- 2 razy dziennie robie schultza raz po pracy i drugi przed snem:) raz dziala, raz nie:) Jerry a Tobie samoistnie przeszla bezsennosc czy pracowales przy tym?
- Jerry
Tak, prawie całkiem
Prawie, bo dalej nie sypiam idealnie. Przed nerwicą spałem po 8 godzin, a teraz najczęściej 6 (jak jest 7 to uznaję to za sukces:)) i praktycznie zawsze mam krótką przerwę w spaniu. Czasem obudzę się o 4 i mimo muzyki relaksacyjnej, nie mogę zasnąć do 6. Ale i tak jest o niebo lepiej. W apogeum nerwicy to była masakra ze spaniem, zwłaszcza do momentu jak nie mogłem się z tym pogodzić. Spałem po 2 godziny na dobę, co 3-4 dni wrzucałem hydroksyzynę. I tak prawie 2 tygodnie, aż w końcu, totalnie wyczerpany, pogodziłem się z tym. Przestałem sobie robić ciśnienia. Jak nie mogłem spać to książka, gry logiczne, itd. I nagle zaczęło samo ustępować. Owszem - długo jeszcze spałem po 4-5 godzin (co dla mnie i tak oznaczało chodzenie z zapałkami w oczach), ale od wakacji udaje mi się spać właśnie po 6, czasem 7
Także jest progres.

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
- MaciekMacku
Ja od dziecka kocham "białe szumy "
wpisz sobie tak w Youtube i zobacz czy też to podejdzie Tobie 

Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
- Jerry
Do mnie piszesz?
Jeżeli tak to próbowałem białych szumów. Mam fajne generatory różnych relaksacyjnych dźwięków na telefonie, ale póki co mam taki jeden 8-godzinny kawałek, zgrany z YT na telefon i służący mi do "dosypiania" po nocnych pobudkach: https://www.youtube.com/watch?v=txQ6t4yPIM0
Mój mózg chyba mocno przyzwyczaił się do niego bo często jak usłyszę tylko pierwsze sekundy to od razu czuję się spokojniej i zasypiam.

Mój mózg chyba mocno przyzwyczaił się do niego bo często jak usłyszę tylko pierwsze sekundy to od razu czuję się spokojniej i zasypiam.