Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

14 października 2015, o 11:21

Nie obraz sie ale jak nie mozesz zasnac o 21 .40 to po co ty sie kladziesz :DD . Ja wstaje o 6.00 chodze spac o 24 czasem o 1 .00 . I wstaje wyspany zasypiam w 10 minut . Czasem sie budze w nocy ale wstaje jestem nie wyspany wale kawe i lece z kolejnym dniem . Sory ale o 22 to ja wracam do domu z silowni . Zastanow sie czy to jest sens . Tyle czasu ze mozna zrobic wiele wiele wiele . Moje dziecko chodzi spac o 22 czasem a zaloze sie ze jej dzien jest 100 razy bardziej energiczny niz twoj . Bo to dziecko .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Prew
Zarejestrowany Użytkownik

14 października 2015, o 11:26

Bo jak poloze sie spac o 22 to jest wieksza szansa, ze wyspie sie i usne! I mam wiecej godzin na ,, usypianie" a jak klade sie o 1 to juz w ogole z dupy bo nie zasne:/ a tez wstaje o 6 coodziennie:(
bart26

14 października 2015, o 11:35

To moze.zacznij sie klasc kolo 16 i wtedy jak tralala zadniesz o 21 .00 :si

-- 14 października 2015, o 10:35 --
Masz jakies dziwne metody ale ok twoja sprawa ja ci mowie ze ja bym inaczej podszedl do tego a reszta to t2oja kwestia
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
elala73

14 października 2015, o 12:22

Prew pisze:Bo jak poloze sie spac o 22 to jest wieksza szansa, ze wyspie sie i usne! I mam wiecej godzin na ,, usypianie" a jak klade sie o 1 to juz w ogole z dupy bo nie zasne:/ a tez wstaje o 6 coodziennie:(

Ja mam podobnie .Jak przeczekam pewną godzinę , to potem nie mogę zasnąć , a i tak obudzę się o tej samej porze , co zwykle .
Awatar użytkownika
anetta30
Odważny i aktywny forumowicz

14 października 2015, o 13:46

Asia a sprawdz w uletce tych leków które bierzesz czy prezypadkiem nie jest napisane że podczas stosowania mogą wystąpić bóle głowy
Awatar użytkownika
Jerry

14 października 2015, o 14:10

A ból znika jak już połkniesz to benzo?
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Nelia

14 października 2015, o 21:24

Słuchajcie bylam dzis pierwszy raz u psychoterapeuty. Ja pier.......(przepraszam ale jestem wsciekla)
Gosc z tytulem doktora oglaszal sie ze oferuje uslugi z zakresu psychoterapii m.in. dla nerwicowcow i lękowcow. Wiec poszlam do tego superspecjalisty dzis.
Spytal w czym moze pomoc. Zaczelam mowic. Superspecjalista siedzial z zalozonymi rękami i wodził wzrokiem po scianie przerywajac mi co kilka słow. Jakoze temat nerwicy jest mi od dawna znany, wspomnialam o tym ze podejrzewam co jest powodem mojego nawrotu. A on ze dobra to jak mam pani pomoc? skoro pani juz wszystko o sobie wie? Odpowiedzialam ze co mi po tej wiedzy skoro spac nie moge po nocach i mam problemy lękowe. Ze porzebuje terapii, przepracowania tego problemu. Wiec superspecjalista powiedzial ze mam isc sobie na terapie pozawczo-behiaworalna do jego kolezanki i wypisal mi lek na sen trittico. Za 15 min skasowal 130 zł. Cala moja asertywnosc i odwaga zeby krzyknac "za co ja mam panu zaplacic ?!" schowala sie gleboko w kieszeni i wyjelam kase z portfela z mina jakby mi ktos przywalil. Obnażylam swoje problemy przed czlowiekiem ktory pokazal totalna obojetnosc, wrecz jego postawa byla jakbym ja byla tam intruzem. Dzis stracilam wiare w tych calych "psychoterapeutow" (mialam wczesniej dwoch, tez lipa).
Moja terapia bedzie to forum i sama ja.
http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html

Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
Prew

14 października 2015, o 21:28

Ale prostak.... Wlasnie jest Kochana psycholog i psycholog, ja dzis znow bylam
U mojej(typowo terapia pozn- behawioralna) gdzie juz na 1 wizycie dawala mi ,, zadania domowe" wypisac wszzyskie leki, robic skale samopoczucia mega mnie magluje- b. Pozytywnie:) dlatego moze faktycznie idz bezposrednio na terapie poznawczo- behawioralna:)!na tym infantylnym gosciem sie nie przejmuj!!!! Tylko kasy szkoda://
Nelia

14 października 2015, o 21:34

oj tak kasy szkoda, czasu i obnażenia swojej prywatnosci.
Nie trace wiary i mam nadzieje ze sa jeszcze na tym swiecie terapeuci z powołaniem. Moze kiedys na takiego trafie, narazie musze odpoczac od wszelkich speców.
http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html

Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
Awatar użytkownika
MaciekMacku

14 października 2015, o 21:34

Żenujący gościu ... dlatego przez takich ludzi często gdy idę do jakiegoś lekarza nawet nie psychologa to czuję się jakby on miał w dupie to co ja mówię albo co mi potrzebne , byle tylko kasę wziąć i poczuć się dobrym lekarzem. Najlepsze jest to że nieraz człowiek się sugeruje opiniami w necie albo serwisach i idzie do lekarza z dobrymi ocenami a okazuje się że oceny albo nabił sobie sam albo ktoś był na tyle słaby i głupi że dał sobie wmówić przez takiego lekarza ,że ma wystawić mu pozytywną opinie bo mu się przyda..

Nie bój się lęku ...

"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"

era49

14 października 2015, o 21:39

O Prew ,widzę ze znalazlas sobie terapeutkę,fajnie moze cos się ruszy do przodu :)
Nelia

14 października 2015, o 21:42

Wlasnie ten mial same dobre opinie. Marketing szeptany poszedl w ruch.
Nie omieszkam tego pana obsmarować na wszelkich forach. Choc pewnie i tak to skasuja ;)

Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
Prew

14 października 2015, o 21:44

Dokladnie, tak jsk Maciek pisze:/ ja z mojrj pierwszej zeezygnowałam bo wciskala mi, ze mam depresje:/ co jej sie ,, chwalilam" ze juz 1,5 tyg daje rade wychodze naprzeciw lękom to ona co? Super, ale idz po tabletki do psychiatry a szybciej beda efekty:/ na co prosilam ja, ze sama chce walczyc a ona usilnie swoje ze mam depre:/ zrezygnowalam z niej- tez kasa w błoto:( po kazdej wizycie mialam dola, inpon1,5tyg euforii przez nia zapadlam na tyg dola:/ a teraz mam super babke ktora podrrzymuje na duchu daje super wskazowki i widac , ze ,,chce" a to wazne:)

-- 14 października 2015, o 21:44 --
era49 pisze:O Prew ,widzę ze znalazlas sobie terapeutkę,fajnie moze cos się ruszy do przodu :)
Taaaak i naprawde spasowala mi:) (czuje to :D)
Nelia

14 października 2015, o 21:46

A skad jestes? Moze Szczecin?:P poprsilabym wtedy o kontakt do Twojej psycholozki skoro daje rade :)

Nie analizuj
Puszczaj kontrolę
War Machine

14 października 2015, o 21:48

Naprawdę współczuję Ci takiej sytuacji,nie dość,że nie dostałaś wsparcia to jeszcze straciłaś kasę,no,ale to nie Twoja wina,to mogło zdarzyć się każdemu.Trzymam za Ciebie kciuki,żebyś szybko wróciła na dobre tory,pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ