Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Prew
Zarejestrowany Użytkownik

8 października 2015, o 10:49

Daj troche ciałka!!!:D
Awatar użytkownika
zlekniona
Odważny i aktywny forumowicz

8 października 2015, o 13:35

Prew pisze:Daj troche ciałka!!!:D
A bardzo prosze, sugeruje zabrac troche tylka i ud :-D
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
Prew

8 października 2015, o 13:39

Własnie tam chceeee!!!
Awatar użytkownika
zlekniona

8 października 2015, o 13:40

DEAL! :D ;-)
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
Awatar użytkownika
monika98

8 października 2015, o 13:43

Pffff spóźniłam się
Asiek

8 października 2015, o 13:46

ja jak miałam najostrzejsze stadium nerwicy, czyli zaraz na początku a wypadło na okres świąt Bożego Narodzenia nie mogłam NIC zjeść. TZN. zjadłam troszkę, zeby jakoś nie zwracam na siebie uwagi przy stole, ale ogólnie miałam zaciśnięty żołądek strasznie i ciągłe biegunki.... aż do znudzenia. Byłam chyba całkowicie odwodniona.
Schudłam 5 kilo w dwa tygodnie. ( z 65 na 60 kg przy wzroście 173 cm ) Potem było co raz lepiej :) Trzeba jeść bo jak nie możesz nic przełknąć to człowiek się jeszcze gorzej czuje ( jest słabszy, mdli go, boli głowa co dla mnie jest bardzo uciążliwe, ciężej się skupić ) a to nie pomaga się lepiej czuć w całym tym zaburzeniu. W tej chwili ważę 69 kg czyli jest ok :) trochę brzusio jest, ale myślę, że to da się zgubić, więc Prev ja też mogę Ci oddać troszkę :)
Awatar użytkownika
monika98

8 października 2015, o 13:57

Ja też nie mogłam nic jeść w jakieś dwa miesiące schudłam 12 kg waga zatrzymała się na 48 kg przy 170cm i tak jest do dzisiaj. Tylko, że ja nie jem słodyczy bo nie lubię i jestem dużo bardziej aktywna fizycznie niż przed nerwicą to pewnie też ma wpływ.
Awatar użytkownika
wojtaaaaaas6

8 października 2015, o 14:01

Nie wiem czy to dobry wątek ale mam pytnie a nie chce zakladac nowego,zasmiecac badz szukac:) powiedzcie przez jaki czas bez przerwy meczyly was dusznosci na tle nerwowym?taki najdluzszy.

-- 8 października 2015, o 14:01 --
Nie wiem czy to dobry wątek ale mam pytnie a nie chce zakladac nowego,zasmiecac badz szukac:) powiedzcie przez jaki czas bez przerwy meczyly was dusznosci na tle nerwowym?taki najdluzszy.
"Nie spuszczaj glowy gdy stres wiąze Ci ręce
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."
Prew

8 października 2015, o 14:24

Ja teeeeż chce brzuch:/ a jem po 3 posilki dziennie to prwnie tez ma wplyw:/ wczesnoej lubilam soe ,,nazrec:D" ale max 58 kg wazylam
Awatar użytkownika
Jerry

8 października 2015, o 16:13

wojtaaaaaas6 pisze:Nie wiem czy to dobry wątek ale mam pytnie a nie chce zakladac nowego,zasmiecac badz szukac:) powiedzcie przez jaki czas bez przerwy meczyly was dusznosci na tle nerwowym?taki najdluzszy.

-- 8 października 2015, o 14:01 --
kilka miesięcy, właściwie tak długo jak dawałem się nabierać na tą konieczność wzięcia głębokiego wdechu. nie dubluj postów :) jak edytujesz czy coś to sprawdzaj czy Ci się nie multiplikuje wpis.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Prew

8 października 2015, o 17:47

Ludki, a co robicie jak yak: cały czas akceptujecie myśli, odbijacie je .. A nagle dostajecie dramat myślowy tzn nie jesteście w stanie nad nimi zapanować , bo straszą na maxa jest ich pełno, serce zaczyna walić i nie wiecie jak znow sie sprowadzić do parteru?? Jak je poukladac ten chaos myślowy?straszakowy
Nelia

8 października 2015, o 17:54

Hej,
Jestem na forum nowa :) Chciałabym na wstępie napisać, że to forum jest dla mnie jak zbawienie.
Słuchajcie, w skrócie, u mnie sprawa wygląda tak. Od dziecka miewałam ataki paniki i stany nerwicowe, ale to były tylko krótkie epizody.
Najgorszy hardcore pojawił się ok 2 lat temu (miałam wtedy 22 lata) kiedy wisiała nade mną perspektywa wyprowadzenia sie z domu i zamieszkania z chłopakiem, z którym byłam w długoletnim związku (ostatecznie do wyprowadzki nie doszło). Wtedy pojawiły się m.in. stany lękowe, ataki paniki, stany nerwicowe, wymioty z rana i stany depresyjne. Wszystko jednak tłumaczyłam tym, że tkwiłam w związku dość toksycznym, w którym partner swoim zachowaniem wpędzał mnie czasem w jeszcze większą nerwicę ;)
Wszystko trwało ok. pół roku. Odpuściło, gdy rozstałam się z ówczesnym, toksycznym partnerem. A, dodam jeszcze, że wówczas opanowałam sztukę ogarniania się podczas ataków paniki (wcześniej było gorzej, gdy nie rozumiałam mechanizmów działania tego gówna). NAjbardziej wtedy doskwierało mnie coś takiego - nie potrafiłam zrelaksować się w domu. Za każdym razem, gdy wracałam z pracy czy skądkolwiek do domu, siadałam przed filmem/książką dopadało mnie takie uczucie stresu, lęku, niepokoju. Do tego stopnia, że robiłam wszystko żeby wychodzić z domu. Praca, staże, ciagłe spacery. Panicznie bałam się relaksu do tego stopnia, że przed wigilią kiedy wiedziałam, że kilka dni spędzę w domu, dostałam takiego ataku nerwicowego w nocy, że wymiotowałam i trzęsłam się przez kilka godzin. Dodam, że rodzine mam nieco nerwową ale w domu wszystko ok.
Ale...przyszła nowa praca, perspektywa wyprowadzenia się zostala odsunięta a kilka miesiecy pozniej roztsałam sie z toksycznym czlowiekiem. Wszystko minęło. Miałam spokój. Dosłownie wszystkie objawy nerwicy minęły.
I teraz minęły 2 lata i mam lekki nawrót. Mam nowego partnera, który jest spokojny i na pewno nie toksyczny. Normalny, dojrzały człowiek zupełnie rózniący się od poprzedniego. Zaproponował mieszkanie razem. Stany wróciły. Witaj nerwico ponownie. Choć nie jest aż tak zle jak wtedy. W zeszły piatek czekajac na niego az przyjedzie dostałam naglego ataku nerwicy. Poczułam uczucie niepokoju i stresu. Biło mi serce, wymiotowałam, dostałam rozwolnienia. Totalna dezorientacja w głowie, kazdy wie o co chodzi ;)
Teraz w sumie powrócil stan, ktory przy nerwicy meczy mnie najbardziej: nie umiem relaksowac sie bedac w domu. gdy tylko siade z laptopem przed filmem, czuje ten stan, te nerwy. Z praca i aktywnoscia nie mam zadnego problemu. W pracy czuje sie jak ryba w wodzie, uprawiam sport, jezdze na rolkach, spotykam sie z ludzmi itp.
Najgorzej mi gdy jestem sama ze soba i mam sie relaksować.
Czy mieliscie podobnie? Co radzicie w takich stanach?
Proszę o Waszą pomoc dla świeżaka na forum :)
Awatar użytkownika
anetta30

8 października 2015, o 17:59

witaj wszyscy mieliśmy podobnie nerwica jest paskuda i tyle tu na forum znajdziesz wiele wsparcia w swoich obawach i wiele zrozumienia od ludzi dobrze trafiłas
Nelia

8 października 2015, o 18:07

Dziękuję :)
Awatar użytkownika
anetta30

8 października 2015, o 18:08

oj ta nasza nerwica ja z nią zyje 15 lat raz jest lepiej raz gorzej obecni ejestem na etapie psychoterapii i próbuje pokonać lęk i fobie
ODPOWIEDZ