Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
a przeszłaś jakąś psychoterapię? czy tylko leki? przerabiasz scenariusz jaki dotknął wielu z nas. tyle, że leki tego za Ciebie nie załatwią. kupią Ci kolejne 2 lata spokoju.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej wszystkim.
Od jakiegoś czasu czuję że moja walka chyba nie idzie na marne. Mam tylko pytanie do was wszystkich czy też macie/mieliście podobnie, bo ja nie wiem już czasem co o tym myśleć. Mam czasem tak piękne dni że czuję jakby nerwica, cały jej temat nigdy mnie nie dotyczył, jakby to wszystko się już skończyło jak zły sen, minęło, poszło sobie, zniknęło i nie ma. I tak jest dobrze kilka dni. Po tych dniach pojawia się dzień kolejny który wszystko niszczy znów na kilka kolejnych dni. I znów myślę jak to możliwe skoro było tak pięknie, kiedy mogłam powiedzieć jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie! A tu nagle bach, lęki które trwają od otwarcia do zamknięcia oczu przez cały dzień, ciągłe napięcie, każdy natręt który przychodzi od razu niszczę w zarodku, nie dopuszczam do siebie tych chorych myśli, nie analizuję, bo wiem że skoro do tej pory nic mi się nie stało to i tym razem to tylko głupi lęk ale mimo wszystko czuję mega wielkie napięcie w sobie. czasem mam też wrażenie że to wygląda jak pewien schemat. Lęk narasta, jest coraz silniejszy, czuję się na granicy wytrzymałości, po czym wszystko puszcza i zaczynają się te dni że jest normalnie, tak jak było wcześniej, zanim nerwica mnie dopadła. A potem mam takie podejście podczas tych pięknych dni że 'to pewnie i tak wróci, te złe dni, będzie dobrze jakiś czas ale to wróci' pewnie to gubi mnie najbardziej, staram się bardzo to zmienić póki co niestety jeszcze mi się to nie udaje. Wczoraj postanowiłam że biorę się za siebie fizycznie, poszłam na zakupy, kupiłam wszystko co potrzebne żeby zacząć chodzić na siłownię, fitness, zaczynam od weekendu, czuję że to może być dobra odskocznia od tych myśli, że zajmie mi to czas bo jak narazie moje życie to praca dom praca dom i ta nuda w domu mnie za bardzo przytłacza bo wiadomo jak się człowiek nudzi to nic normalnego po głowie nie chodzi a w nerwicy to już w ogóle. Chcę się dowiedzieć czy wy też mieliście taki 'etap' dobrze-źle i tak na zmianę.
Od jakiegoś czasu czuję że moja walka chyba nie idzie na marne. Mam tylko pytanie do was wszystkich czy też macie/mieliście podobnie, bo ja nie wiem już czasem co o tym myśleć. Mam czasem tak piękne dni że czuję jakby nerwica, cały jej temat nigdy mnie nie dotyczył, jakby to wszystko się już skończyło jak zły sen, minęło, poszło sobie, zniknęło i nie ma. I tak jest dobrze kilka dni. Po tych dniach pojawia się dzień kolejny który wszystko niszczy znów na kilka kolejnych dni. I znów myślę jak to możliwe skoro było tak pięknie, kiedy mogłam powiedzieć jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie! A tu nagle bach, lęki które trwają od otwarcia do zamknięcia oczu przez cały dzień, ciągłe napięcie, każdy natręt który przychodzi od razu niszczę w zarodku, nie dopuszczam do siebie tych chorych myśli, nie analizuję, bo wiem że skoro do tej pory nic mi się nie stało to i tym razem to tylko głupi lęk ale mimo wszystko czuję mega wielkie napięcie w sobie. czasem mam też wrażenie że to wygląda jak pewien schemat. Lęk narasta, jest coraz silniejszy, czuję się na granicy wytrzymałości, po czym wszystko puszcza i zaczynają się te dni że jest normalnie, tak jak było wcześniej, zanim nerwica mnie dopadła. A potem mam takie podejście podczas tych pięknych dni że 'to pewnie i tak wróci, te złe dni, będzie dobrze jakiś czas ale to wróci' pewnie to gubi mnie najbardziej, staram się bardzo to zmienić póki co niestety jeszcze mi się to nie udaje. Wczoraj postanowiłam że biorę się za siebie fizycznie, poszłam na zakupy, kupiłam wszystko co potrzebne żeby zacząć chodzić na siłownię, fitness, zaczynam od weekendu, czuję że to może być dobra odskocznia od tych myśli, że zajmie mi to czas bo jak narazie moje życie to praca dom praca dom i ta nuda w domu mnie za bardzo przytłacza bo wiadomo jak się człowiek nudzi to nic normalnego po głowie nie chodzi a w nerwicy to już w ogóle. Chcę się dowiedzieć czy wy też mieliście taki 'etap' dobrze-źle i tak na zmianę.
- Jerry
Tak
Standard. Przede wszystkim musisz przestać oczekiwać, że Twoje życie i samopoczucie będą zawsze idealne. Sorry, czasem kwitną kwiaty i latają jednorożce, a czasem czujesz się chu..wo i masz ochotę wyć, zwłaszcza kiedy trafia Cię jakiś wielki stres i czujesz bezsilność. I to jest normalne. Na razie ciągle jeszcze jesteś mocniej wyczulony na zmiany nastroju i silniej przeżywasz swoje stany - jak jest pięknie to chcesz rzygać tęczą, a jak jest źle to wchodzisz na forum i pytasz czy to normalne bo przecież chciałbyś rzygać tęczą całe życie...
Także spokojnie. Wiadomo, że to nie jest fajne, ale minie. Nie przykładaj do tego uwagi. Jest napięcie to jest napięcie, chu..wo ale bojowo. Robisz swoje, nie myślisz o tym, najwyżej więcej się relaksujesz, pijesz meliskę i medytujesz. Wiesz przecież, że to stan przejściowy i zaraz znów nadejdzie wiosna.

Także spokojnie. Wiadomo, że to nie jest fajne, ale minie. Nie przykładaj do tego uwagi. Jest napięcie to jest napięcie, chu..wo ale bojowo. Robisz swoje, nie myślisz o tym, najwyżej więcej się relaksujesz, pijesz meliskę i medytujesz. Wiesz przecież, że to stan przejściowy i zaraz znów nadejdzie wiosna.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
- Małgośka777
Jerry jakie cudowne.....słowa, tego i mi dziś trzeba było. 

1. Nerwica atakuje najmądrzejszych i najpiękniejszych.... bo jest zazdrośnicą. :) .
2. " NIE LĘKAJ SIĘ " !!! :)
3. Nerwica to...kupa huku o nic :D
2. " NIE LĘKAJ SIĘ " !!! :)
3. Nerwica to...kupa huku o nic :D
-
dziięki za dosadne wytłumaczenie zaistniałej sytuacji
pokisiło mi się troche w tym dosyć jeszcze krótkim życiu i powoli z tego bagna jakoś się zbieram, ale te chwile załamki są naprawde mega ciężkie a tutaj czuje sie 'jak w domu' i mam tu mega wsparcie w was wszystkich czytajac posty czy sluchajac nagran chlopakow. a skoro ten dzial na slabszy dzien a taki dzis mam to co mi szkodzi sie wam wyzalic
czasem jak o tym mysle tak bez nerwowki, poprostu nad swoim zyciem to nie moge uwierzyc w to ze mi, ze takiemu swirowi i pozytywnwmu czlowiekowi zdarzy sie kiedys taka niemila przygoda pt.: nerwica. kazdy mnie podziwia za optymizm, za odwage zyciowa bo duzo udalo mi sie poczynic krokow zeby zmienic zycie na lepsze ktorych inni z mojego otoczenia boja sie po dzis dzien, wszyscy mysla jaki to szczesliwy czlowiek, a ja jak tego czasem slucham to mam ochote popukac sie w czolo znaczaco, chociaz doskonale wiem ze maja racje bo z zewnatrz tak to wszystko wyglada, ze optymizm wypelnia mnie po brzegi. a tu bach nerwowka napiecie a geba usmiechnieta ;p ehh 

- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
to i ja sie wyzale, czuje sie husteczkowo i wirusowo.....dostalam antybiotyk zapalenie gardla goraczki brak ale zle mi slabo i w ogole dziwnie dopiero dzisiaj wezme cala dawke leze w lozku od 2 dni i sie stresuje!
Pomimo iz wiem ze to wirusowe nie umiem sie podswiadomie uspokoic , obserwuje sie i oczywiscie pojawiaja sie mysli czy lekarz dobrze ocenil sytuacje czy dobra dal mi dawke leku
...jak dziecko...
JA poprostu nie CIERPIE CIERPIEC juz dosc sie nacierpialam i dlatego jak cos mi dolega zaraz sie skanuje ! Pojawiaja sie watpliwosci czy nie jest mi gorzej, czy jest jakas poprawa po jednym dniu
Co radzicie?
Pomimo iz wiem ze to wirusowe nie umiem sie podswiadomie uspokoic , obserwuje sie i oczywiscie pojawiaja sie mysli czy lekarz dobrze ocenil sytuacje czy dobra dal mi dawke leku

strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
- wojtaaaaaas6
Wiecie co jest najgorsze? Ze to o czym piszecie, ze nic mi sie stanie itp - ja to doskonale wiem i nie wiem skad ta panika...
ale dzis sie jej nie dalem.zostalem w tej szkole do konca ! Po godzinie ustąpilo jak tylko znajomi mi czyms glowe zajeli:) mimo to jestem z siebie dumny.nie moge wiecznie uciekac. Tak dzisiaj po szkole odpoczalem, od godziny 15:30 spalem do godziny 19. Bylo mi to potrzebne,w dodatku pewna rzecz poprawila mi samopoczucie. W filmie byla scena jak ktos opowiadal o swoim zwiazku jak to kiedys fajnie bylo i takie tam szczegoly,i ja to wszystko slyszalem spiąc i przysnila mi sie ta scenka... plynela razem ze slowami cos pieknego.odrazu lepiej sie czuje:)
ale dzis sie jej nie dalem.zostalem w tej szkole do konca ! Po godzinie ustąpilo jak tylko znajomi mi czyms glowe zajeli:) mimo to jestem z siebie dumny.nie moge wiecznie uciekac. Tak dzisiaj po szkole odpoczalem, od godziny 15:30 spalem do godziny 19. Bylo mi to potrzebne,w dodatku pewna rzecz poprawila mi samopoczucie. W filmie byla scena jak ktos opowiadal o swoim zwiazku jak to kiedys fajnie bylo i takie tam szczegoly,i ja to wszystko slyszalem spiąc i przysnila mi sie ta scenka... plynela razem ze slowami cos pieknego.odrazu lepiej sie czuje:)
"Nie spuszczaj glowy gdy stres wiąze Ci ręce
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."
- Jerry
Wyluzuj i zaakceptuj, nie ma lepszej rady imho bo zadręczając się nie polepszasz swojej sytuacji :/martusia1979 pisze:to i ja sie wyzale, czuje sie husteczkowo i wirusowo.....dostalam antybiotyk zapalenie gardla goraczki brak ale zle mi slabo i w ogole dziwnie dopiero dzisiaj wezme cala dawke leze w lozku od 2 dni i sie stresuje!
Pomimo iz wiem ze to wirusowe nie umiem sie podswiadomie uspokoic , obserwuje sie i oczywiscie pojawiaja sie muysli czy lekarz dobrze ocenil sytuacje czy dobra dal mi dawke leku...jak dziecko...
JA poprostu nie CIERPIE CIERPIEC juz dosc sie nacierpialam i dlatego jak cos mi dolega zaraz sie skanuje ! Pojawiaja sie watpliwosci czy nie jest mi gorzej, czy jest jakas poprawa po jednym dniu
![]()
Co radzicie?
Natomiast co do antybiotyków - nie podaje się ich przy infekcji wirusowej tylko bakteryjnej. To primo, a secundo - ulga nie przychodzi nagle. Najczęściej czuć efekty leczenia po ok. 3 dniach, czasem dłużej. Dużo zmiennych tu się pojawia

-
- Świeżak na forum
Do Jerry:)
Byłam w szpitalu, potem jakiś czas spotkania z psychologiem i leki. Sama też myślałam, że to zgłębiłam i po odstawieniu kilka razy sobie poradziłam, dzięki mądrym książkom ludzi, którzy z tego wyszli. Czytanie tego mnie wyciszało. Teraz miałam 3 tygodnie ostrego stresu, młoda poszła do szkoły i niekoniecznie jej się spodobało:( Codziennie płacz i ból brzucha i ja się posypałam razem z nią:( Trudno mi uwierzyć, że znów się uda, wszystko robię na siłę...Dzisiaj idę pierwszy raz do psychologa terapeuty i zobaczymy. Dzięki za wsparcie w tym stanie, to dla mnie bardzo ważne.
Byłam w szpitalu, potem jakiś czas spotkania z psychologiem i leki. Sama też myślałam, że to zgłębiłam i po odstawieniu kilka razy sobie poradziłam, dzięki mądrym książkom ludzi, którzy z tego wyszli. Czytanie tego mnie wyciszało. Teraz miałam 3 tygodnie ostrego stresu, młoda poszła do szkoły i niekoniecznie jej się spodobało:( Codziennie płacz i ból brzucha i ja się posypałam razem z nią:( Trudno mi uwierzyć, że znów się uda, wszystko robię na siłę...Dzisiaj idę pierwszy raz do psychologa terapeuty i zobaczymy. Dzięki za wsparcie w tym stanie, to dla mnie bardzo ważne.
- martusia1979
Jerry pisze:Wyluzuj i zaakceptuj, nie ma lepszej rady imho bo zadręczając się nie polepszasz swojej sytuacji :/martusia1979 pisze:to i ja sie wyzale, czuje sie husteczkowo i wirusowo.....dostalam antybiotyk zapalenie gardla goraczki brak ale zle mi slabo i w ogole dziwnie dopiero dzisiaj wezme cala dawke leze w lozku od 2 dni i sie stresuje!
Pomimo iz wiem ze to wirusowe nie umiem sie podswiadomie uspokoic , obserwuje sie i oczywiscie pojawiaja sie muysli czy lekarz dobrze ocenil sytuacje czy dobra dal mi dawke leku...jak dziecko...
![]()
Co radzicie?
Natomiast co do antybiotyków - nie podaje się ich przy infekcji wirusowej tylko bakteryjnej. To primo, a secundo - ulga nie przychodzi nagle. Najczęściej czuć efekty leczenia po ok. 3 dniach, czasem dłużej. Dużo zmiennych tu się pojawia
Dzieki za wsparcie

strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-

- mary63
No to mnie k*rwa dopadło. Od kilku dni za mna chodziło i dzisiaj totalny spadek formy psychicznej. Ryczeć się chce. Powtórka z rozrywki. Beznadzieja. Serducho przyspieszone, ogólne rozbicie, drżenie, mętlik w głowie i czarne myśli, zimno i telepie mną. Mam dosyć wszystkiego. Wiem, ze to ta j*bana nerwica, tylko chwilowo nie mogę tego ogarnąć.
[b]... jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. MM[/b]
-
mary63 pisze:No to mnie k*rwa dopadło. Od kilku dni za mna chodziło i dzisiaj totalny spadek formy psychicznej. Ryczeć się chce. Powtórka z rozrywki. Beznadzieja. Serducho przyspieszone, ogólne rozbicie, drżenie, mętlik w głowie i czarne myśli, zimno i telepie mną. Mam dosyć wszystkiego. Wiem, ze to ta j*bana nerwica, tylko chwilowo nie mogę tego ogarnąć.
Merry nie zawsze swieci slonce . Akurat tobie to nie ma sensu nic tlumacxyc bo wiesz duzo a moze wiecej nawet

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- mary63
Z ostatniej chwili - jest już lepiej
Walnięta jestem.
-- 25 września 2015, o 18:08 --
Bart kryzys zarzegnany
Gratuluję forumowego awansu. Super, że sobie radzisz 

-- 25 września 2015, o 18:08 --
Bart kryzys zarzegnany

[b]... jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. MM[/b]