Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

9 listopada 2010, o 12:17

Obecnie tak mnie nerwica tak wraca co pół roku po leczeniu tabletkami :) na poczatku było najgorzej bo się bałam teraz juz wiem co to jest ale i tak jest cięzko bo mój obecny lek nie postawił mnie na nogi jak trzeba :) A ty opiekujesz się dzieckiem tak? Dobrze przeczytałam?
Awatar użytkownika
tajemnica
Zarejestrowany Użytkownik

9 listopada 2010, o 12:25

O ja współczuje... Tak, jestem na urlopie wychowawczym i mam Amelkę 1,5 roku i Kevina 2,5 ltka :D
„ W swoim życiu przeżyłam wiele, wiele tragedii – większość z których nigdy się nie wydarzyła. "
Nerwica
Odburzony i pomocny użytkownik

9 listopada 2010, o 16:36

To super szkraby :) Musze sobie tez takie zrobić :D Myślalam że dziś będzie luźno w pracy ale jednak nie było i teraz wychodze do domciu. Więc papatki :)
Awatar użytkownika
tajemnica

9 listopada 2010, o 16:45

Ehh kurcze ja mam dziś straszny dzień, oby szybko się skończył...
„ W swoim życiu przeżyłam wiele, wiele tragedii – większość z których nigdy się nie wydarzyła. "
Mojadola

9 listopada 2010, o 17:12

Az tak źle dziś z tobą? To niedobzie :( Ale moze qas pocieszy miałam wstretny dzien pod kazdym wzgledem i choróbska i w ogóle :buu:
Awatar użytkownika
tajemnica

9 listopada 2010, o 17:15

No dawno nie było tak źle, trochę się nazbierało jeszcze pewnie dziś spać nie będę mogła ale wiem że to minie.
Mojadola

9 listopada 2010, o 17:19

Jak się nazbiera syfu to zawsze tak jest że potem to odbija sie na nas ze zdwojoną siłą! Dosyć mam tego choróbska normalnie DOSYĆ. Zarazem dziwnie się czuję bo źle z nerwicy i tak ze bym wszystko dookoła rozszarpała!
Tez dziś pewno nie usne to jak będziesz lezała i nie mogła zasnąc to pomyśl że ja tez tak się krece :)
Awatar użytkownika
tajemnica

9 listopada 2010, o 17:21

Hehe oki a jutro się obudzę i dalej piać to samo o ile nie gorzej...
Mojadola

9 listopada 2010, o 17:22

A może lepiej? :) Nigdy nie wiadomo, tylko takie gadania podnosi mnie w ogole z lozka...
Awatar użytkownika
tajemnica

9 listopada 2010, o 17:26

Akurat jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń, dlatego między innymi dziś jest źle a o jutrze nie wspomnę. Cyba zaczyna mi odbijać.
Mojadola

9 listopada 2010, o 17:29

Nie mów tak nawet bo tak szczerze ci powiem to nie tak łatwo jest zwariować. Jutro czeka cię dzień mocnych wrażeń i dlatego dzisiaj cię już trzyma niepokój. Ja tak mam zawsze. Dziś miałam mieć cięzki dzień i miałam ale wczoraj wariowalam chyba bardziej niż dzisiaj.
Awatar użytkownika
tajemnica

9 listopada 2010, o 17:30

To mnie troszkę pocieszyłaś jak dziś wytrzymam to potem może będzie z górki ale lekko nie jest.
Mojadola

9 listopada 2010, o 17:35

Dokładnie po burzy z reguły wychodzi słoneczko chociaż czasem popadac może parę nastepnych dni to w końcu słonko wyjdzie :)
Awatar użytkownika
Słoneczko

10 listopada 2010, o 06:39

Witam! Tak słoneczko wychodzi po nie jednej burzy bo dawno mnie tu nie było. Niestety wcale lepiej nie jest, a jest wręcz beznadziejnie bo mam nowy beznadziejny objaw, który nie wiem już na co zwalić... czuje zalegającą kluche w gardle, nie można jej ani przełknąć ani odkaszleć, w sumie czym mocniej próbuje ją odkaszleć to jeszcze gorzej się robi aż wkońcu się boję, że się udusze nachodzą mnie wszystkie lęki, panika i jest poprostu masakrycznie... lekarze najpierw mnie leczyli na grype jakimiś lekami odksztuśnymi ale nic, później sam mysłałem, że to zapalenie zatok, zrobiłem zdjęcie ale wyszło wszystko ok ale wcale się nie ciesze bo problem jest nadal i to bardzo uciążliwy problem... czy ktoś ma lub miał podobny problem i coś wie na ten temat czy trzeba to leczyć jako nerwice czy jest to coś innego? sam już nie wiem co robić i nie mam siły co jakiś czas to coś nowego dojdzie, już nie mówie o bólu zębów (zdrowych), szczęki i to parcie na twarz i ścisk jak by mi ktoś ściskał imadłem.Eh dlaczego to właśnie ja :-(
Pozdrawiam!
To jest glos tych, którzy bez szans o życie walczą każdego dnia...
wikatoria1708

10 listopada 2010, o 07:48

Słoneczko jeżeli chodzi o ból zębów to może poprostu cierpisz na bruksizm.Ja tak mam boli mnie szczęka i głowa.Lekarz powiedział,że to może być wynikiem nocnego zaciskania zębów.Oczywiście na tle nerwowym.Co do kluchy w gardle to nie mam tego często ale pamiętam,że kiedyś po silnym stresie miałam chyba przez 2 tyg.taką kluchę.Nosiłam ze sobą wszędzie suchą bułkę,bo jak ją łykałam to ta klucha trochę łagodniała.Też się strasznie bałam ale nawet nie wiem kiedy przeszło.Teraz od 2 dni ale tylko rano czuję wydzielinę,która mi spływa po gardle i też nie mogę tego odksztusić.Nie martw się,moim zdaniem to kolejny objaw wrednej nerwicy :) Tym bardziej,że badania wychodzą ok.
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
ODPOWIEDZ