Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej, ogólnie zmagam się z lękiem przed śmiercią (około 3 lata to trwa), byłam na lekach i zeszłam, ostatnio byłam mocno w mocnych nerwach i dostałam lęków i mocnego ataku paniki, od tych trzech dni, nie czuję kontaktu z rozumem, jakbym nie miała uczuć, do tego panikuje z myślami o śmierci, że mój mozg się wyłacza, dostaalm tez bolu glowy, mam ucisk z boku labo z tylu od tez 2-3 dni, boję się ze to udar, wylew lub zawal co pogarsza moj stan, boli mnie ta glowa i przez to nakrecam sie ze nie odczuwam uczuc, gdy cos robie, ide na spacer, nie czuje bolu, leze, siedze lub chodze i czuje sie jakbym byla odcieta skupiam sie na jednym punkcje jak cos robie to czuje jakbym miala czasami zawroty glowy, co to moze byc? czy to jest normalne po mocnym ataku paniki? tez gdy przemywam cieplą woda kolo serca to mnie kuje, to wszystko nerwy, badania mam ok, cisnienie tez doktor mowi ze zdrowa i zebym poszla do pscyhologa i psychiatry poniewaz nic mi nie jest, zbliza sie weekend i bardzo sie boje ze sobie nie poradze, czy to jest okej ze przestakam odczuwac emocje, mam derealizacje, skupiam sie na jednym punkcie i mnie odcina od rzeczywistosci czuje sie inna wtedy, ciezko mi tez jest bo sie boje ze mi waga spada, nic nie jadlam od meisiaca tylko jedna rzecz i weim ze orgaznim tez nie jest przywyczajoyn i boli mnie glowa, nie wiem czy od nerwow czy zmienia stylu zycia zaczlema brac magne b6, zaczynam jesc normalnie tylko tez mam nudnosci i czuje zawroty glowy jakby mi slabo bylo, dziwnie mi w ocach czsami nagle cieplo w oczach, z rana mi zimno ogolnie mi zimno jets czesto odkad zaczelam sie stresowac, nie umiem byc skoncentrowana, czuje sie samotna i zagubiona, ktos cos mowi nie umiem byc skoncentrowana, bo myslami o tym rozumie czy wszystko dobrze i przemyslenia czy napewno ze mna jest okej czy to mi przejdzie czy nie umieram, boje sie ze mam cos z glowa bo mam bol i nudnosci i przez to sie stresuej mocniej, a sercee tylko gdy ciepla wody lub szybkie chodzenia po schodach to czuje lekki nie tak mocny jak przy cieple lub przy jakims ficznym wysilku gdzie napinam miesnie i wtedy czuej ze mam oddech szybszy to dostaje lekkiego tak obok jakby miesien albo bol a nie serce, a gdy woda to wtedy czuje klocie, tez gdy wychodze na spacer to nagle nie mysle, nie mam bolow, a gdy leze to odczuawam, tez gdy zaczynam jesc do wtedy jakby mi sie nasilalo to wszystko i te inne objawy wymienione , moje zycie emocjonalne stalo sie obojetne, nie umiem wyrazic uczuc ani nie mam potrzeby byc kochana, lecz jak cos mi jest to stres i ataki i nerwy, sama nie wiem co mam myslec. boje sie spac, kapac sie, i dostaje weicej lekow nizmialam. prosze o pomoc.
-
- Nowy Użytkownik
Jeden z gorszych dni pod wieloma względami: gula w gardle cały dzień, rozstrzęsiona klatka, palec na pulscie co minuta. Do tego wróciłam do leków po dwóch latach także dodatkowo nudności i "zamglenie". Człowiek się zastanawia "Jak wiele bólu można jeszcze znieść i czy ten ból w ogóle istnieje?".
-
Ból psychiczny towarzyszy mi na codzień, ale mam siłę jeszcze coś robić. Choć teraz zamulam, doceniam siebie i wierzę że wyjdzie mi to na dobre. Jestem pewny choć nie pewny siebie i ogarniam co mam ogarnąć czyli przestrzeń wokół siebie tą mentalną bo na poziomie jestem małego dziecka. Wiele jeszcze mam do zrobienia więc walczę z moją depresją pease
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej czy ktoś z Was przy nerwicy zmaga się z podobnymi objawami żołądkowo jelitowymi?
Nieregularne wypróżnienia, raz biegunki raz zaparcia i obserwuje resztki jedzenia przy okazji wypróżniania?
U mnie lekarz gastrolog stwierdził IBS, ale cały czas się doszukuję.
Pozdrawiam
Nieregularne wypróżnienia, raz biegunki raz zaparcia i obserwuje resztki jedzenia przy okazji wypróżniania?
Pozdrawiam
-
Tak ja tak mam..bareten pisze: ↑21 maja 2025, o 15:33Hej czy ktoś z Was przy nerwicy zmaga się z podobnymi objawami żołądkowo jelitowymi?
Pozdrawiam
A w ogole pamietam Twoj nick, ze mielismy podobne objawy nerwicy zwiazane tez z mysleniem o tym czym mamy sie zajac w ciagu dnia itp, przeszlo Ci to juz moze?
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej morph. Tak, wiesz co przeszły mi w sumie nawet nie wiem kiedy te dolegliwości. Derealizacja, te lęki dotyczące tego co będę robił w wolnym czasie. Zostały tylko te objawy somatyczne dotyczące żołądka i jelit. I to w zasadzie męczy mnie od lutego do teraz. Mogę śmiało powiedzieć, że gdyby nie te dolegliwości to mógłbym zapomnieć o nerwicy. Jak chcesz to napisz na PW. 
Czyli mówisz, że znasz temat i masz coś podobnego?

Czyli mówisz, że znasz temat i masz coś podobnego?
-
Siema mam problem z uszami, w sensie szum uszne mam już z 7 lat, ale uczucie zatkanych uszu, jakbym słyszał daleko każdy odgłos, albo jakby spod wody też z 5 lat. Mój mózg ciągle mi podsyła informacje ze może z tymi uczuciami zatkanych uszu, stało się 2 lata po operacji nosa, ale to miałem rhinoplastyke i przegrodę robiona w szpitalu, chyba jakby mi coś uszkodzili to bym od razu po operacji czuł różnicę a nie np po 2latach? Bo to 2020 było, może to tylko natrety żeby analizować skąd to się wzięło, u laryngolog badania słuchu ok, co myślicie? Bo zachodzę w analizy, a to objawy które najbardziej męczą.
-
Możliwe, że napięcie puściło i teraz mięśnie bolą. Też tak miałam ostatnio jak to nerwowe ściśnięcie puściło to dwa dni żołądek i plecy bolały.
-
Nie mam ostatnio powodu do nerwów bym był spiety ale pewnie coś z tylu w glowie siedzi z lat poprzednich.Caramoglie pisze: ↑27 maja 2025, o 14:17Możliwe, że napięcie puściło i teraz mięśnie bolą. Też tak miałam ostatnio jak to nerwowe ściśnięcie puściło to dwa dni żołądek i plecy bolały.
3 lata temu musialem sie zwolnić z roboty w ktorej pracowalem 10 lat - stresy, mobing, wyzwiska no i przede wszystkim pensja w roznych terminach jak sie jeszcze musiałem upominać. Ale to juz za mną

Chyba że to z kamienia nerkowego bo niestety tez sie nabawilem tego...a w zasadzie wszyscy w rodzinie mieli,czyli geny.
Też tak kiedyś mialem, ale zobaczysz po pewnym czasie napięcie ustąpi. Nic nie trwa wiecznie.
-
- Nowy Użytkownik
Jestem na SSRI, zaczynam drugi tydzień są dni lepsze i gorsze, dzisiaj znowu zjazd, nic mi się nie chce, jednocześnie boli mnie głowa, brak apetytu i poczucie beznadzieji. W czwartek stresująca wizyta u lekarza, której bardzo się boję i już mnie przeraża….
-
Lekarz Ci nic nie zrobi, on tylko może pomóc.
Nie ma czym sie stresować, bedzie ok.
Jaki lek bierzesz ? Asertin ?
-
- Nowy Użytkownik
Pralex, mam też doraźnie xanax, ale nie chce go brać i też na problemy ze snem tritico, bo ze stresu wybudzałam się nad ranem i już było po spaniu.