Jak z lekami teraz stoisz? I wgl co Cię męczy na co dzień?bareten pisze: ↑24 lutego 2025, o 12:23U mnie od wczoraj uporczywe bóle głowy, oczy na zapałki, brak sił - ledwo stoję na nogach, a dodatkowo czuje mrowienie na głowie. Wczoraj pod wieczór załapałem atak paniki (którego nie było od ponad miesiąca), w nocy drugi. Miałem oprócz tego z 10 wybudzeń w nocy... Ehh
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Aksyloksa
- Zarejestrowany Użytkownik
Fighting for better life
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
- ck2023
Czy nie myślałeś żeby odstawiać powoli i zobaczyć jak będzie bez tego? Może lek pogłębia somaty?
- bareten
Wiesz co, brałem go kilka lat bez aktywnej nerwicy i nie czułem żadnych objawów. Stąd wiem też, że te teraz są wyłącznie wina nerwicy...
Bałbym się teraz w tym stanie jeszcze odstawić lek. To mógłby być strzał w kolano
Bałbym się teraz w tym stanie jeszcze odstawić lek. To mógłby być strzał w kolano
- bareten
Słuchaj, przecież niektórzy biorą SSRI całe życie... Ja brałem tylko jedna tabletkę dziennie. Byłem u lekarza, kazał zwiększyć dawkę leku do dawki terepautucznej i przepisał do brania 25-50 g pregabaliny
Wiadomo teraz chciałbym odstawic , ale to dopiero jak wyleczę się z obecnego stanu.
Nie odstawiałem z obawy o nawrót. Już kiedyś odstawiłem i po roku przyszło z powrotem.
Tak piszą w Googlach
Ile lat można brać antydepresanty?
Leczenie podtrzymujące może trwać nawet wiele lat lub do końca życia. Zalecane jest ono osobom, u których zaprzestanie leczenia farmakologicznego skutkuje nawrotem depresji. - ja mam już 3 nawrót
Wiadomo teraz chciałbym odstawic , ale to dopiero jak wyleczę się z obecnego stanu.
Nie odstawiałem z obawy o nawrót. Już kiedyś odstawiłem i po roku przyszło z powrotem.
Tak piszą w Googlach
Ile lat można brać antydepresanty?
Leczenie podtrzymujące może trwać nawet wiele lat lub do końca życia. Zalecane jest ono osobom, u których zaprzestanie leczenia farmakologicznego skutkuje nawrotem depresji. - ja mam już 3 nawrót
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2025, o 14:04 przez bareten, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Już od dłuższego czasu mam OCD od dobrych kilku lat. Przez moje lęki nie wykonuje niektórych czynności jak zmiana pampersa, czy przebieranie córeczki. Staram się unikać sytuacji kontaktu z córeczką, nie czuje się swobodnie. Nie wiem, czy coś seksuolog doradzi w tej kwestii. Mogę zawsze spróbować .Aksyloksa pisze: ↑24 lutego 2025, o 13:30Byłeś u seksuologa? Jeśli nie to biegiem, oni się znają na tym, nie tutaj ludzie na forum, i nie psychologowie(nie specjalizują się w tym)... i lepiej żebyś nie rozmawiał z ludźmi z takimi doświadczeniami, o ile nie mają tego za sobą, bo to może nie być zdrowe dla wasBorys pisze: ↑24 lutego 2025, o 13:23Niestety wczoraj miałem POCD względem córeczki. Pół nocy nie przespałem. Analizy w nieskończoność czy coś zrobiłem źle (chodzi o możliwe molestowanie). Nie potrafię znaleźć granicy co mogę robić co nie. Czasami sobie mówię po danym incydencie, że to nie było z kontekstem seksualnym. Każde dotknięcie czy ruch z mojej strony jak mnie córeczka dotyka podejmuje pod analizę czy zrobiłem to z danym kontekstem, a może było mimowolne. Ogólnie czuje lęk jak córka 11 miesięczna mnie dotyka czy ja ją. Boje się że coś zrobię źle. Ma ktoś coś takiego?
+
Widać że to bardziej problem na podłożu nerwowym, najpewniej inne stresy życiowe się tak manifestują, seksuologowie często mają z tym do czynienia więc dlatego to sugeruje
- bareten
Bardzo bym chciał, ale nie w momencie gdy mam lęki i stany depresyjne. Mogłem to zrobić parę miesięcy temu, ale nie teraz. Mam nadzieję, że z pomocą psychologa będę mógł to zrobić jeszcze w tym roku bądź na przyszłą wiosnę .
- ck2023
Tego Ci życzę i na pewno się uda. Trzeba jeszcze chwilę poczekać.
A jak dzisiaj u Ciebie z tym tematem pieczenia i mrowienia?
- bareten
Wiesz co.. dziś przy boku głowy miałem mrowienia właśnie na niej plus gorąc na twarzy z lekkimi drętwieniami. O dziwo od wczoraj nie mam pieczenia w jamie ustnej. A jak u Ciebie?
Dziękuję Ci bardzo, prędzej czy później rzucę te leki.
Dziękuję Ci bardzo, prędzej czy później rzucę te leki.
- Aksyloksa
Myślę że na pewno doradzi, oni mają właśnie z takimi rzeczami najwięcej doświadczenia, też takimi jak natrętne myśli itp, może też terapeuci psychodynamiczni, ale myślę że ten seksuolog to najbardziej pomoże, jak znajdziesz kogoś odpowiedniegoBorys pisze: ↑24 lutego 2025, o 14:02Już od dłuższego czasu mam OCD od dobrych kilku lat. Przez moje lęki nie wykonuje niektórych czynności jak zmiana pampersa, czy przebieranie córeczki. Staram się unikać sytuacji kontaktu z córeczką, nie czuje się swobodnie. Nie wiem, czy coś seksuolog doradzi w tej kwestii. Mogę zawsze spróbować .Aksyloksa pisze: ↑24 lutego 2025, o 13:30Byłeś u seksuologa? Jeśli nie to biegiem, oni się znają na tym, nie tutaj ludzie na forum, i nie psychologowie(nie specjalizują się w tym)... i lepiej żebyś nie rozmawiał z ludźmi z takimi doświadczeniami, o ile nie mają tego za sobą, bo to może nie być zdrowe dla wasBorys pisze: ↑24 lutego 2025, o 13:23Niestety wczoraj miałem POCD względem córeczki. Pół nocy nie przespałem. Analizy w nieskończoność czy coś zrobiłem źle (chodzi o możliwe molestowanie). Nie potrafię znaleźć granicy co mogę robić co nie. Czasami sobie mówię po danym incydencie, że to nie było z kontekstem seksualnym. Każde dotknięcie czy ruch z mojej strony jak mnie córeczka dotyka podejmuje pod analizę czy zrobiłem to z danym kontekstem, a może było mimowolne. Ogólnie czuje lęk jak córka 11 miesięczna mnie dotyka czy ja ją. Boje się że coś zrobię źle. Ma ktoś coś takiego?
+
Widać że to bardziej problem na podłożu nerwowym, najpewniej inne stresy życiowe się tak manifestują, seksuologowie często mają z tym do czynienia więc dlatego to sugeruje
Fighting for better life
- ck2023
Przepowiedziałem sobie wczoraj, że dzisiaj od rana będę miał pieczenie w ustach bo wczoraj nie maiłem i dziś jest.... język piecze jak poparzony. Rano woda plus maślan sodu (bo mam jelito drażliwe) i oczekiwanie że się poprawi żeby zjeść ale nie przeszło do teraz. Do tego policzki jak przemrożone i ból głowy i karku.
Pamiętaj że nie jesteś sam ze swoimi objawami bo to ważne że nie tylko Ty tak masz. Jeszcze będzie dobrze!